Pauls Jonass Indonēzijas dubļos paliek 14.vietā 1

 

Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

Nozare.lv | 5.marts 2017 16:31

Talantīgais latviešu motokrosa braucējs Pauls Jonass svētdien dubļainajā Indonēzijas trasē pasaules čempionāta motokrosā sezonas otrā posma pirmajā braucienā ilgstoši bija līderis, bet tā beigās zaudēja savu pozīciju un finišēja 14.vietā, kamēr otrais brauciens tika apturēts un tā rezultāti anulēti.

Līdz ar to Latvijas motosportists, kurš startē MX2 klasē, posmā ierindojās 14.vietā, kurā finišēja pirmajā braucienā, tiekot pie septiņiem punktiem pasaules čempionāta kopvērtējumā. Posmā uzvaru izcīnīja šveicietis Žeremijs Sīvers, kurš bija ātrākais pirmajā braucienā, saņemot 25 punktus. Tikmēr otrais bija nīderlandietis Deivijs Pūtjess, bet trešo vietu ieņēma beļģis Žuljēns Lībers, kuriem attiecīgi 22 un 20 punkti.

Pirmajā braucienā Jonass, kurš pārstāv "Red Bull KTM Factory Racing" komandu, atradās līderpozīcijā, taču dažas minūtes pirms laika atskaites beigām latvietis iestrēga dubļos un finišēja 14.pozīcijā. Savukārt otrajā braucienā viņš veica tikai piecus apļus, bet sacensības pēc tam, kad līderi bija nobraukuši deviņus apļus, tika apturētas. Latvietis tika klasificēts 25.vietā, taču otrā brauciena rezultāti tika anulēti, līdz ar to posma ieskaitē ņēma vērā tikai pirmā brauciena rezultātus.

Kopvērtējumā pēc svētdienas sacensībām pa 60 punktiem guvuši Lībers un francūzis Benuā Paturels, kurš svētdien bija piektais, bet trešajā vietā ar 57 punktiem ir Jonass.

Savukārt prestižākajā MXGP klasē otrais brauciens tika atcelts pavisam. Pirmajā braucienā un līdz ar to arī posmā uzvaru izcīnīja brits Šons Simpsons, otrais bija nīderlandietis Glens Koldenhofs, bet trešajā vietā ierindojās beļģis Klemāns Desaijs. Tikmēr talantīgais lietuvietis Armīns Jasikonis, kuram pirmais posms Katarā vīzu problēmu dēļ gāja secen, ieņēma 16.pozīciju, atstājot aiz sevis Jonasa komandas biedrs Džefriju Herlingsu, kurš ir trīskārtējs pasaules čempions MX2 klasē, bet šosezon debitē MXGP klasē.

Kopvērtējumā MXGP klasē līderis ar 68 punktiem ir itālis Antonio Kairoli, kurš svētdien bija ceturtais. Otro vietu ar 60 punktiem ieņem Desaijs, bet trešais ar 56 punktiem ir pērnās sezonas čempions Tims Gajsers, kurš šajā posmā bija septītais.

Kā vēstīts, pārāk stiprā lietus dēļ sestdien tika atceltas kvalifikācijas sacensības, līdz ar to svētdienas starta kārtība tika ņemta vērā pēc sestdienas brīvo treniņbraucienu rezultātiem

Sezonas pirmajā posmā Katarā Jonass izcīnīja uzvaru. Iepriekšējo reizi braucienā latvietis bija spējis uzvarēt 2015.gada sezonas beigās, kad bija labākais Meksikā. Iepriekšējās sezonās šajā klasē dominēja viņa komandas biedrs Džefrijs Herlingss, kurš tagad beidzot pārgājis uz MXGP klasi.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Pērn MX2 klasē startēja vēl divi latvieši Kārlis Sabulis un Roberts Justs, kurš iepriekšējā sezonā guva pat četrus smadzeņu satricinājums, kas viņam pēc ārstu ieteikuma licis priekšlaicīgi noslēgt karjeru.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi, bet Latvijas etaps Ķegumā notiks maija pirmajā nedēļas nogalē.

 
Visi komentāri
 
13.50 6.marts 2017 13:53
0 0 Atbildēt

Žēl Paula - tādā trasē tikai visurgājēji var sacensties

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti