Mājas sacīkstes pirmajā braucienā Jonass pēdejos līkumos zaudē otro vietu

 
Nozare.lv | 7.maijs 2017 14:17

Latviešu motokrosists Pauls Jonass svētdien izcīnīja trešo vietu Ķeguma trasē "Zelta zirgs" notiekošā pasaules čempionāta sezonas septītā posma pirmajā braucienā MX2 klasē, otro pozīciju zaudējot vienā no noslēdzošajiem līkumiem.

Par pirmā brauciena uzvarētāju kļuva dānis Tomass Kjērs Olsens, kuram sekoja šveicietis Žeremijs Sīvers un Jonass.

Otrajā braucienā ātrākais startā bija Jonasa komandas biedrs "Red Bull KTM Factory Racing" vienībā Horhe Prado Garsija no Spānijas, kamēr latvietis bija ceturtajā vietā, tomēr ātri vien ielauzās pirmajā trijniekā. Trešajā vietā mājinieks bija vairākus apļus, taču devītajā aplī viņš apsteidza Garsiju un izvirzījās otrajā pozīcijā, kamēr stabils līderis bija sestdien kvalifikācijā uzvarējušais Olsens.

Turpmākajos apļos Jonass aizvadīja spraigu cīņu par otro vietu ar Sīveru, kurš Jonasu pirmā brauciena pēdējā aplī tomēr apdzina.

Tikmēr otrs Latvijas pārstāvis MX2 klasē Tomass Šileika svētdien pirmajā braucienā līdz finišam netika.
Otrais brauciens MX2 klasē sāksies plkst.16.10.

Pasaules čempionātā kopvērtējumā MX2 klasē pēc sešiem posmiem un viena brauciena septītajā etapā līderis ar 262 punktiem ir Jonass, kamēr otrais ar 245 punktiem ir Sīvers. Savukārt pirmo trijnieku ar 213 punktiem noslēdz Olsens.

Kā vēstīts, Jonass sestdien kvalifikācijā izcīnīja trešo vietu, kamēr uzvarēja Olsens, bet Šileika kvalifikācijā ierindojās 32.vietā.

Jonass šosezon piedalījies visos sešos pasaules čempionāta etapos, 13 braucienos tiekot pie septiņām uzvarām, kas ļauj atrasties kopvērtējuma līderpozīcijā. Pagājušajā nedēļas nogalē viņš bija plānojis startēt Latvijas čempionāta etapā Aizputē, tomēr sportists apslima un uz starta neizgāja.

Tikmēr plkst.14.15 sāksies pirmais brauciens prestižākajā MXGP klasē, bet otrajam braucienam starts tiks dots plkst.17.10.

Sestdien kvalifikācijā MXGP klasē uzvarēja Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlings no Nīderlandes, bet kopvērtējuma līderis Tims Gajsers palika ceturtais.

Neviens Latvijas pilots pilnu sezonu MXGP klasē neaizvada jau trešo gadu, tomēr pērn vairākos posmos brauca Toms Macuks, bet aizpērn - Dāvis Ivanovs. Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta prestižākajā klasē, kas tobrīd vēl saucās MX1, neviens Latvijas pilots uz starta neizgāja 2010.gada sezonā.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi.

Sestdien līdz 2020.gadam tika pagarināts līgums par pasaules čempionāta norisi Latvijā. 2015.gadā posmu pirmoreiz organizēja biedrība "Kristera Serģa motoklubs" un pieckārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģiem Kristers Serģis.

Pasaules čempionāta posmi Ķegumā tiek rīkoti kopš 2009.gada un šajā nedēļas nogalē notiekošais etaps ir jau astotā reize, kad Latvijā var vērot planētas spēcīgākos motosportistus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti