Betsafe Latvijas un Igaunijas motokrosa čempionātu superfināls Cēsīs

 

Foto: Publicitātes attēls

Ritvars Podziņš | 18.septembris 2017 6:37

24. septembrī Cēsu moto trasē “Ezerkalni” norisināsies Betsafe Latvijas čempionāta 5.posms motokrosā – finālposms, kas būs arī Igaunijas čempionāta finālposms. Līdz pat pēdējam posmam ir izdevies nosargāt intrigu gan spēcīgajā MX1 klasē, gan komandu kopvērtējumā – abu valstu čempionātos, līdz ar to cīņas ir gaidāmas īpaši spraigas un kļūdas maksās dārgi.

Šajā posmā vēl lielāku intrigu piešķir tas, ka MX65, MX85, MX125, MX2, MX1 un MX Veterānu klasēs punktu skaits šajās sacensībās dubultojas, kas var izrādīties izšķirošs mirklis sezonas individuālajā kopvērtējumā.

Pasākuma organizators, LaMSF Motokrosa komisijas vadītājs Kristers Serģis: “Noslēguma posmā piedalīsies plašs sportistu skaits no Krievijas, Somijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Igaunijas. Šogad cīņas visa gada garumā ir bijušas ļoti aizraujošas un sezonas pēdējais posms vienmēr ir īpašs. Neviens motosportists nežēlo sevi un trasē cīnās par visiem 100%. Latvijas izlases krosistiem tā būs pēdējā pārbaude pirms atbildīgajām Nāciju kausa sacensībām Anglijā.”

Toms Macuks: “Cēsu trase ir smilšaina, līkumaina, no sportista prasa tehnisku braukšanu. Gan man, gan Priitam ir priekšrocības šajā trasē, mums abiem tā patīk un cīņa būs iespaidīga, ja iepriekšējā gadā, LČ finālposmā nokritu, tad šogad esmu apņēmības pilns. Šobrīd strādājam pie moča jaudas palielināšanas, jo galvenajam konkurentam šobrīd ir nedaudz jaudīgāks motocikls, uzlabojam amortizāciju. Šobrīd ir saspringts posms, jo gatavojos gan Latvijas čempionāta finālam, gan strādāju, lai pienācīgi pārstāvētu Latvijas izlasi Nāciju motokrosā.”

MX1 klasē gaidāmas ātras un spraigas cīņas starp trīskārtēju Latvijas čempionu MX1 klasē Priit Ratsep (Rodeo), Tomu Macuku (ASRT), pirmo un otro vietu šķir tikai 8 punkti. Savukārt Dāvis Ivanovs no cīņas par Latvijas čempiona motokrosā 2017 titulu MX1 klasē izstājies, dēļ traumas.

Sīvas cīņas gaidāmas arī starp komandām, jo intrigu ir saglabājis, šobrīd, līdera pozīcijā esošais Ventspils motoklubs “Rodeo” – viņi vēl nav izmantojuši Joker iespēju, (kad pirms sacensībām jāizvēlas, kuram no sportistiem šajā dienā punkti dubultosies). Uzvarēs tā komanda, kas lielu uzmanību pievērsīs komandas taktikai, un būs izspēlējuši galvā vairākus iespējamos scenārijus.

“Lai motokross būtu ģimenes svētki, paralēli cīņām moto trasē būs izklaides iespējas visai ģimenei – ūdens bumbu atrakcijas, Stryder balansa velosipēdu sacensības bērniem – aicinām ņemt līdzi savus skrejriteņus, bet būs arī uz vietas pieejami gan skrejriteņi, gan ķiveres. Pirmo reizi norisināsies “Eži” rīkotās kalnu velosipēdu sacensības - pēc iespējas īsākā laikā jāveic 100m gara marķēta distanca ar kāpumu starpību 13 metri. Trasē bērniem būs pieejams bezmaksas rotaļu laukums un batuts.” aklāj K. Serģis.

Finālbraucienu sākums no plkst. 11:00. Ieejas maksa – 10 EUR. Pensionāriem un pusaudžiem (10 līdz 16 gadu vecumam) ieeja 5 EUR, bet bez maksas (uzrādot personu apliecinošus dokumentus) – invalīdiem un bērniem līdz 10 gadu vecumam. Autostāvvieta trases teritorijā – bez maksas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti