E. Siliņš uzvar Cross Country Stendē (+ FOTO) 1

 

Foto: Gatis Vaitovskis

LaMSF | 28.maijs 2018 16:06

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 26. maijā Stendē, Stendes mototrasē noskaidroti Latvijas kausa trešā posma Cross Country uzvarētāji.

Sacensībās bija ieradušies Baltijas valstu spēcīgākie sportisti. Solo motociklu klasēs par uzvaru cīnījās 100 braucēji un kvadriciklu klasē – 16. Šī posma absolūtā kopvērtējuma uzvarētājs E1 klases sportists Edgars Siliņš (“Motosports RT”).

Sacensību organizators, “MK Stende” vadītājs, Guntars Žigats stāsta, ka “trīs nedēļas pirms pasākuma skatījāmies laika ziņas ar cerību, ka būs lietus, bet nesagaidījām. Nācās izmantot “mākslīgo” mākoni, lai mitrinātu trases segumu. Sportisti un skatītāji to novērtēja. Pateicoties sadarbībai ar Talsu novada pašvaldību, arī šogad lieliski noderēja iepriekš ierīkotā laistīšanas sistēma.”

Tradicionāli Stendē, kopējo trasi Cross Country sacensībās veidoja klasiskā mototrase, kas ir 1,5 kilometrus gara un meža posms – 6 kilometri. Organizators skatītājiem sarūpēja „krustpunktu”, kur trasē vienuviet varēja redzēt sportistus braucam vairākos virzienos, izvēloties tikai pareizo skatīšanās vietu. “Pirms starta sportisti saņēma domes priekšsēdētāja Edgara Zeldera laba vēlējumus veiksmīgiem startiem. Klātienē pasākumu vēroja Talsu kultūras, sporta un tūrisma centra vecākais speciālists Andris Krišjānis.”

Sacensību organizators ir gandarīts, ka Stendes posmā ieradās pārsteidzoši daudz motokrosa braucēju, daži pat pirmo reizi izmēģināt Cross Country sacensību formātu. Daudziem tas pat rezultējās ar pjedestālu un godalgotām vietām. Pēc brauciena sportistu viedokļi bija dažādi. „Krosisti” atzina, ka vairāk jātrenējas, ļoti svarīga izrādījās arī plānošana, kas šāda tipa sacensībās ļauj gan iegūt svarīgo laiku, gan to viegli pazaudēt. Šajā ziņā rūdīts enduro braucējs varēja gavilēt.

Seniors 40+ klases uzvarētājs Einārs Vinters (“JVE MotoTeam”) atzina, ka šoreiz Stendes trase ļoti esot žēlojusi sportistus. Viņaprāt, dubļu cīņas esot bijušas daudz grūtākas. “Ja skatītājiem putekļi trasē nedaudz traucēja, tad sportistiem tās ir īstās cīņas, kad ir putekļi, dubļi.” Arī Einārs izbaudīja aizrautīgu cīņu ar konkurentu, kas bija spēcīgāks trasē. Ja meža posmā Einārs bija veiklāks, tad krosa trasē, nedaudz piekāpās cīņas biedram.

Sarunā pēc brauciena ar E3 klases pirmās vietas ieguvēju Lauri Ermani (“Motosports RT”), sportists priecājās par Stendes trasi, par traktora neskarto meža posmu un par dabīgi veidotajiem šķēršļiem. Kā minēja Lauris – “grūta ir katra trase, katra prasa savu pieeju.”

E2 klases otrās vietas ieguvējs Leons Kozlovskis (“Motosports RT”) stāsta: “pirmā stunda pagāja, kamēr iegaumēju trasi, jo daudz bija jābrauc pa mežu, bet pēdējās 40 minūtes jau jutos brīvāk, braukšana gāja raiti. Šis bija labs kardiotreniņš manām nākamajām motokrosa sacensībām – Pasaules kausam veterāniem, kuras jau norisināsies šajā nedēļas nogalē 2. – 3. jūnijā, Anglijā.”

Organizators, “MK Stende” vadītājs Guntars Žigats par aizvadītajām sacensībām ir gandarīts. “Manā vērtējumā viss izdevās ļoti labi, ņemot vērā grūto sagatavošanās laiku un veltās cerības uz lietu, sacensības noritēja labā gaisotnē.

Paldies Talsu novada pašvaldībai, bez kuras atbalsta nav iedomājamas šādas sacensības, paldies par sapratni un uzticēšanos meža posma izmantošanā ugunsnedrošajā periodā, kas mums kā organizatoriem uzlika daudz pienākumu. Gribas pateikties arī pašiem sportistiem un pateikties par to, ka pēc aizvadītajām trim sacensībām šajā Enduro trasē, mums kopīgiem spēkiem izdevies izveidot patiešām baudāmu posmu ar dažādas grūtības pakāpes trases posmiem. Uz to norāda dalībnieku skaits, kā arī daudzo jaunpienācēju vēlme izmēģināt Cross Country.”

Uzvarētājus ar balvām priecēja – SIA “Voka”, AS “Ingrid D” veikals “Meža dārzs”, SIA “Baltic Moto Parts”, “Epicprint”, “Isostar”.

“Kā vienmēr bija patīkami sadarboties ar galvenā tiesneša Jāņa Bauņa komandu. Mums priekšā atkal gads, lai izdomātu ko jaunu un aizraujošu. Uz tikšanos atkal Stendē!” tā Guntars Žigats.

Latvijas kausa trešā posma uzvarētāji
E1 klasē
1. Edgars Siliņš
2. Gints Bērziņš
3. Allar Keerme (EST)

E2 klasē
1. Jānis Vinters
2. Leons Kozlovskis
3. Timmo Mots (EST)

E3 klasē
1. Lauris Ermanis
2. Argo Keerme (EST)
3. Valdis Dzērve

85 cm3 klasē
1. Kārlis Elksnis

Juniors 14+ klasē
1. Miks Rasmanis
2. Markuss Daniels Jauntirāns
3. Genry Arras (EST)

Iesācēju (C) klasē
1. Roberts Jānis Rubens
2. Brendons Bunka
3. Edgars Apsītis
4. Romans Stašuļonoks
5. Mārtiņš Cepurnieks

Veterāni 50+ klasē
1. Ivars Miķelsons
2. Daniels Žoštautas (LT)
3. Juris Deičmanis

A 18+ (Amatieri) klasē
1. Valdis Šakins
2. Andis Ūpis
3. Rihards Stārostnieks

H30+ (Hobby) klasē
1. Jānis Jansons
2. Jānis Lubāns
3. Mareks Zolmanis

Seniori 40+ klasē
1. Einārs Vinters
2. Inguss Bērziņš
3. Sandris Kļaviņš

Enduro klasē
1. Riho Keerme (EST)
2. Jurģis Žukas
3. Lauris Liepiņš

Kvadri ATV līdz 750 klasē
1. Dzintars Bortiņš

Kvadri ATV no 750 klasē
1. Taivo Kaarna (EST)
2. Kalev Koivsaar (EST)
3. Lennart Kiivit (EST)

Kvadri Open klasē
1. Jānis Arbidāns
2. Kaspars Andersons
3. Guntis Štāls

Latvijas klubu komandu vērtējumā
1. vietā “Motosports RT 1. komanda” – Edgars Siliņš, Leons Kozlovskis, Lauris Ermanis.
2. vietā “JVE MotoTeam” – Jānis Vinters, Einārs Vinters, Gints Bērziņš.
3. vietā “Johvi MK” (EST) – Allar Keerme, Argo Keerme, R. Keerme.

 

 
Visi komentāri
 
Janis 29.maijs 2018 9:57
0 0 Atbildēt

Siliņš monstrs...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti