Latvijā notiks Pasaulē pirmās elektriskās drifta sacensības ar Latvijā ražotajiem drifta tricikliem 1

 

Foto: Publicitātes attēls

LAF | 29.janvāris 2020 13:29

’Latvijas Automobiļu Federācijas’’ drifta komisija izveidojusi, un LAF apstiprinājusi Latvijas kausu ‘’Wolftrike’’ drifta elektriskajos triciklos, tādejādi LAF drifta komisijai pievienojas jaunākais “brālis””- ‘’Wolftrike drifta kauss’’, kas nozīmē, ka arī driftā ir oficiāls kauss elektriskiem spēkratiem.

LAF drifta komisija ar Wolftrike ir radījuši nebijušu iespēju, katram izmēģināt pamata soļus driftā un izjust adrenalīnu. Katram no “lielajiem” sporta veidiem, ir kāds sporta veids, kurā spert pirmos soļus, un nu tāds ir arī drifta disciplīnai. No 2020.gada sezonas, Latvija ir pirmā valsts pasaulē, kur driftā notiek arī elektriskais kauss, kurš ir pieejams visām vecuma grupām, sākot ar bērniem -  līdz pieaugušajiem. Drifta traiku kausam ir paredzēti 3.posmi, kuros noteiks arī kopvērtējuma uzvarētājus, un tie tiks apbalvoti ‘’Baltijas drifta sezonas’’ atklāšanas sacensībās aprīlī.

Izveidojot drifta traiku kausu tiek pavērta vēl nebijusi iespēja visiem, kuri driftu vēro no malas, pašiem izmēģināt spēkus trasē, vienīgais, kas ir nepieciešams-  piedalīties, jo drifta traikus nodrošina organizators, ķiveri nodrošina organizators, dalībniekiem atliek tikai ierasties.

Drifta traiku sacensības sastāvēs no standarta drifta formāta- treniņi, kvalifikācijas braucieni un tandēmi, arī šeit tiks speciāli veidota trase, zīmētas “kastes” , izlikti piloni, zīmētas zonas, un, protams, vērtēs drifta tiesneši. Vienīgais ar ko šīs sacensības atšķirsies no drifta- nebūs dūmi un nav vajadzīgs auto, kā arī nav vajadzība mainīt riepas un tiek braukts ar elektrisko drifta traiku.

Pirmais posms notiks  9. februārī, ‘’Wolftrike’’ drifta halles iekštelpu trasē, Rīgā. Sacensības sāksies plkst. 10:00 ar “Kids” klasi, kam sekos “Junioru” klase un tad pieaugušo, jeb “Pro” klase. Sacensībām visi aicināti pieteikties iepriekš, bet varēs reģistrēties arī uz vietas sacensību dienā.

Drifta kausā tiks izmantoti WOLFTRIKE® traiki, kas ir aprīkoti ar 1000 W elektrodzinēju. Trasē tas var sasniegt līdz pat 50 km/h lielu ātrumu, trases tiks atsevišķi pielāgotas vecuma grupām, jeb klasēm,gan pēc sarežģītības, gan maksimālā ātruma. Īpaši izstrādātā ritošā daļa ļauj kontrolēt vadāmību arī sānslīdes režīmā. Traiki ir 100% vietējais Latvijas produkts – izstrādāti un ražoti Liepājā. Drifta traiks ir kļuvis par elpu aizraujošs sporta veidu ikvienam drifta entuziastam.

Mērķis šīm sacensībām ir aizraut un piesaistīt ne tikai drifta braucējus ,bet arī skatītājus un bērnus, dodot iespēju driftēt ziemas sezonā, un noķert adrenalīna devu.

Sacensības ir iedalītas un norisināsies 3 ieskaites klasēs:

● Bērnu 6-10 gadu vecumam / minimālais augums 1,30 m - Reģistrēšanās 30 EUR, pasākuma dienā 35 EUR

● Junior 11-15 gadu vecumam / minimālais augums 1,40 m - Reģistrēšanās 30 EUR, pasākuma dienā 35 EUR

● Pro 16 + / minimālais augums 1,55 m - Reģistrēšanās 35 EUR, pasākuma dienā 40 EUR

 
Visi komentāri
 
ro 30.janvāris 2020 14:51
0 0 Atbildēt

Klāvs malacis!Tā turēt, prieks, ka viss tik attīstās!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti