Latvijas komanda uzvar NEZ Rallijkrosa posmā Dānijā!

 
15.septembris 2008 11:16

Izcilu sacīksti Dānijā, Nisumas trasē aizvadījusi Latvijas rallijkrosa komanda. Izcīnīta uzvara valstu vērtējumā septiņu vienību konkurencē, kā arī sasniegti augsti rezultāti visās latviešu pārstāvētajās klasēs.

Kroskartu CK 125 klasē uzvara Ralfam Sirmacim, bet CK 250 klasē otrā vieta Jānim Baumanim. Rallijkrosa klasē NEZ Open uzvara Ilgonim Krūmiņam, bet NEZ 1600 klasē panākums Jānim Aleksejevam, kurš uzvarēja, kā arī Reinim Safonovam, kurš guva trešo vietu. NEZ D-1 klasē trešā vieta Ervīnam Ērglim.

Kroskartu CK125 klasē 14 gadus vecais Ralfs Sirmacis sasniedza lielisku uzvaru, gūstot panākumu pēc starta no pirmās vietas. Šī Latvijas jaunajam talantam ir jau otrā uzvara trijās sacīkstēs. CK 250 klasē lielisku stratēģiju cīņā ar spēcīgajiem norvēģiem izmantoja vēl viens Latvijas jaunais braucējs Jānis Baumanis, sasniedzot otro vietu. Abi Latvijas sportisti ir vadošajās pozīcijās savā klasē – Sirmacis ir NEZ kroskartu čempionāta līderis, bet Baumanis savā klasē ir otrais!

NEZ 1600 klasē principiālā latviešu duelī šoreiz pārāks izrādījās Jānis Aleksejevs. Reinis Safonovs guva trešo vietu pēc nelielas kļūdas fināla pirmajā līkumā. Starp abiem iespraucās Lietuvas sportists Ugnis Jurdons. Čempionāta vadībā posmu pirms seriāla beigām nostiprinājies Aleksejevs, Safonovam – droša otrā vieta, jo problēmas piedzīvoja tuvākie sekotāji krievu sportiste Tatjana Jeļisejeva un igaunis Jarmo Vēsa.

NEZ 2000 klasē Latvijas sportisti nestartēja. Uzvaru guva norvēģu sportists Toms Daniels Tanevīks, aiz sevis atstājot čempionāta līderi lietuvieti Vaidu Navicku un Zviedrijas sportistu Mikaelu Pērsonu. Navicka sīvākais konkurents cīņā par čempiontitulu tautietis Arvids Galinis guva piekto vietu.

NEZ Open klasē lielisku braucienu aizvadīja Ilgonis Krūmiņš, no otrās vietas uzvarot startā un noturot līderpozīciju līdz finišam. Krūmiņš nostabilizējies čempionāta vadībā, jo viņa galvenie konkurenti nesasniedza augstākos rezultātus.
Sacīkstē otrajā vietā finišēja norvēģis Rūne Engesvols, bet trešajā vietā viņa tautiete Kamilla Antonsena, kura nu arī kļuvusi par čempionāta otrās vietas īpašnieci.

NEZ D-1 klasē Ervīns Ērglis izcīnīja pirmo starta vietu A finālā, taču bija spiests piekāpties spēcīgajam dānim Denisam Rēmeram un lietuvietim Kazimieram Gudžjūnam. Taču arī ar šo rezultātu Ērglis nostiprināja līderpozīciju čempionātā, jo sekotājs Vitaljus Plastinins palika tikai septītais.

Komandu vērtējumā Latvija sasniedza 54 punktus, Lietuva – 50, Dānija – 45, Norvēģija – 37, Zviedrija – 15, Krievija – 11, Igaunija – 3. Līdz ar to Latvija nedaudz palielinājusi minimālo pārsvaru pār Lietuvas komandu valstu vērtējumā.

NEZ rallijkrosa un NEZ kroskartu čempionāta pēdējais posms risināsies nākamajā nedēļas nogalē Norvēģijā, Kristiansanas trasē. Vairāk informācijas: www.autocross.lv.

Viesturs Saukāns
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti