Transportlīdzekļu ikgadējā nodeva – ieteikumi transportlīdzekļu īpašniekiem 66

 
4.decembris 2009 11:18

No nākamā gada valdība ir iecerējusi paaugstināt ikgadējo nodevu vieglajiem automobiļiem, motocikliem, tricikliem un kvadricikliem, kā arī noteikt izmaiņas maksājumu periodiskumā, kas nozīmē, ka nodeva būs jāmaksā katru gadu, neatkarīgi no tā, vai transportlīdzeklis būs veicis valsts tehnisko apskati vai nē.

Nodeva būs jāmaksā arī par iepriekšējiem gadiem, ja tā nebūs maksāta un transportlīdzeklis būs bijis reģistrēts uzskaitē Latvijā. Šai normai nebūs atpakaļejoša spēka un tā sāks darboties tikai no 2011. gada un neattieksies uz senāku laiku kā 2010. gadu. CSDD neatbild par nodokļu un nodevu politiku valstī, kā arī nav šīs nodevas ierosinātājs, taču uzņēmums piedāvā iespēju nodevu samaksāt jebkurā no CSDD nodaļām visā Latvijā, tādēļ skaidrojam, kā lietderīgāk ieplānot izmaksas, kas saistītas ar Transportlīdzekļu ikgadējo nodevu. Transportlīdzekļu reģistrā šobrīd ir daudz transportlīdzekļu, kas, spriežot pēc tehniskās apskates datiem, jau sen vairs nepiedalās ceļu satiksmē, bet nav noņemti no uzskaites.

Ļoti daudzi cilvēki sen ir pārdevuši savu transportlīdzekli, bet nav līdz galam nokārtojuši jautājumus, kas saistīti ar transportlīdzekļa īpašnieka maiņas reģistrāciju, vai arī tiem pieder transportlīdzeklis, kas gadiem stāv sētmalē un nav vairs lietojams. CSDD piedāvā iespēju fiziskām personām bez maksas uzzināt visu informāciju par sevi kā transportlīdzekļa vadītāju un par sev piederošajiem vai turējumā esošiem transportlīdzekļiem izmantojot e-pakalpojumus, kas pieejami CSDD mājas lapā – www.csdd.lv. Piereģistrējoties e-pakalpojumiem, informācija būs pieejama jebkurā laikā, un jebkurš transportlīdzekļa īpašnieks varēs sakārtot situāciju, lai tam nebūtu jāmaksā par transportlīdzekļiem, kuri netiek izmantoti. Turklāt reģistra piedāvātajā informācijā skaidri būs redzamas visas pēdējās darbības, kas ar transportlīdzekli veiktas.

Vēlamies vērst uzmanību arī uz to, ka pat, ja transportlīdzeklis ir lietojams, bet netiks kādu laiku izmantots ceļu satiksmē, ir iespējams maksāt ikgadējo nodevu tikai par to laika periodu, kurā transportlīdzeklis reāli piedalās ceļu satiksmē. Piemēram, kabrioleta īpašnieks ilgāku laiku ar to nebrauks, vai arī motocikla īpašnieks vēlas braukt tikai trīs mēnešus gadā – šajos gadījumos ir iespējams pārtraukt transportlīdzekļa reģistrāciju uz laiku, nododot transportlīdzekļa numura zīmes (maksa par pakalpojumu - Ls 2,12) un maksāt ikgadējo nodevu par konkrēto laiku, kad transportlīdzeklis tiks izmantots.

Tos transportlīdzekļus, kas vairs nav braukšanas kārtībā, vai pat ir iznīcināti ir jānoraksta. Tas izdarāms šādos veidos:

  • · Vieglos automobiļus, kravas automobi­ļus ar pilnu masu līdz 3500 kg, triciklus un kvadriciklus, ar kuriem reģistrā darbības nav veiktas pēc 2004.gada 1.oktobra (piemēram, tehniskā apskate), kā arī pārējos transportlīdzekļus, ar kuriem darbības var būt veiktas arī pēc minētā datuma, var norakstīt CSDD pavisam vienkārši, ierodoties kādā no CSDD nodaļām – nepieciešama vien transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība un numura zīmes, bet – ja to nav, pietiks ar transportlīdzekļa īpašnieka iesniegumu. Apliecinājuma par transportlīdzekļa norakstīšanu maksa – Ls 1,75
  • · Lai norakstītu vieglos automobiļus, kravas automobi­ļus ar pilnu masu līdz 3500 kg, triciklus un kvadriciklus, ar kuriem reģistrā darbības veiktas pēc 2004.gada 1.oktobra, transportlīdzekli jānodod apstrādes uzņēmumam, kurš pēc transportlīdzekļa pieņemšanas apstrādei viena mēneša laikā noraksta to CSDD (apstrādes uzņēmumu sarakstu varat atrast CSDD mājas lapā - www.csdd.lv)

Ņemot vērā paredzētās izmaiņas saistībā ar transportlīdzekļu ikgadējo nodevu, CSDD ierosinās noteikt to, ka īpašnieks varēs norakstīt arī tos transportlīdzekļus, kuri gājuši bojā vai iznīcināti laikā no 2004. gada 1. oktobra līdz 2009. gada decembrim. Tas dotu iespēju nākotnē izvairīties no nodevas maksāšanas par reāli neeksistējošiem transportlīdzekļiem. Šis priekšlikums vēl jāsaskaņo ar ieinteresētajām ministrijām.

 
Visi komentāri
 
273144. viesis 4.decembris 2009 11:39
0 0 Atbildēt

kas man būs no tā, ka nenoņemšu no uzskaites sen neeksistējošu auto?

273145. viesis 4.decembris 2009 12:24
0 0 Atbildēt

*****

Piemēram, kabrioleta īpašnieks ilgāku laiku ar to nebrauks, vai arī motocikla īpašnieks vēlas braukt tikai trīs mēnešus gadā – šajos gadījumos ir iespējams pārtraukt transportlīdzekļa reģistrāciju uz laiku, nododot transportlīdzekļa numura zīmes (maksa par pakalpojumu - Ls 2,12) un maksāt ikgadējo nodevu par konkrēto laiku, kad transportlīdzeklis tiks izmantots.

******

SKAN LABI BET, PĒC TAM PAR NR IZGATAVOŠANU JĀMAKSĀ, BAIGĀ EKONOMIJA JAU NESANĀK!

AGA

273146. viesis 4.decembris 2009 12:45
0 0 Atbildēt

273145. viesi - kur tu rāvi, ka jāmaksā par VNZ izgatavošanu? Tas ir tikai, ja "uz laiku" ir ilgāk par 2 gadiem. Un tas nekādi neskar sezonālo TL izmantošanu. Tikai gadījumos, kad kāds vēlas auto pamatīgi un ilgi restaurēt, vai arī ir vienkārši dīvains... Un pat maksājot par VNZ izgatavošanu, tad būs krietni mazāk, nekā vairāku gadu nodokļa kopsumma.

273148. viesis 4.decembris 2009 12:51
1 0 Atbildēt

Bet par numuru glabāšanu jāmaxā…

Vobščem zvanīju uz CSDD – nekas nestrādā – visam šim ir tikai deklaratīvs raksturs un tas saucas lohu ķeršana. Ikgadējā nodeva jāmaksā, ja nav maksāts…

Tātad ja cilvēkam, kurš palicis bez ienākumiem (bezdarbnieks) sociālo palīdzību nesniedz ja ir auto, bet auto nevar norakstīt, kamēr nav samaksāta ikgadējā nodeva. Nav naudas – staigā, bet parāds aug.

No šā var secināt ka mērķis ir nevis sakārtot reģistru bet iekasēt pēc iespējas vairāk kāposta un pie viena, ja nu izdodas tad piefrišināt reģistru (bet tas ir tikai otršķirīgi)…

273149. viesis 4.decembris 2009 12:53
0 0 Atbildēt

Vēl viena lieta – likumus var pieņem – nodevas var lielināt, bet ja tas ir pretrunā ar lietu faktisko stāvokli, tad naudu nevarēs piedzīt pat tiesas ceļā…

273150. viesis 4.decembris 2009 12:53
0 0 Atbildēt

uupi - jā, ir jāmaksā - 2,12Ls, kā jau tas ir skaidri uzrakstīts. Ja arī tas ir par daudz, tad jautājums, kam tev vispār auto???

273151. viesis 4.decembris 2009 12:58
0 0 Atbildēt

uupim taisniiba. Normali buutu, ja TL tiktu paartraukta registraacija automatiski ja skate nav ieta, teiksim, divus gadus. Bet to jau CSDD nevar atlauties, jakasee nauda. Rezultataa pashiem bardaks registraa. Un nevajag iedomaaties, ka visi tagad skries un nems nost no uzskaites/norakstiis braucamos... nu nebuus taa, jo dalai pat nav to dazhu latu vairs.

Nonemot no uzskaites, numurus glabaa, bet peec gada jaiet pagarinaat terminsh. pec diviem gadiem jaliek uzskaitee atpakalj un janem nost atkal- lai saglabatu numurus. :)

Stulbums ka mums nevar ieviest sezonalas numura ziimes- piemeram, pusgadam/vasarai. Un lidz ar to nodokli automataa maksajam tikai par to laiku un viss. Bet nevar jau, vajag kaseet nemitiigi par nemshanu nost/likshanu atpakalj...

273152. viesis 4.decembris 2009 13:00
0 0 Atbildēt

Smiekliigi palasiit ari, kaa CSDD telo baltos un puukainos- mees neesam ne pie kaa vainiigi. :D Vareja jau uzreiz pastaastiit, kaa pareizi registreet TL lietuvaa. :)

273153. viesis 4.decembris 2009 13:02
0 0 Atbildēt

Fisec Seene – paņem teflona klausu un uzzvani uz CSDD info tālruni tur tev izstāstīs ka netiksi cauri ar 2.12. TL nodeva arī jāmaksā… Nevari tā vienkārši pa diviti noralkstīt to katlu. Par tekošo gadu jāmaksā jebkurā gadījumā, kaut auto tev nav jau 3 gadus atpakaļ…

Cepiens jau ir par klaju melošanu kā TV ekrānos tā rakstos…

273154. viesis 4.decembris 2009 13:14
0 0 Atbildēt

karoč, ja auto neeksistē jau gadus 6-7, tad lai tie numuri tāpat stāv pie garāžas durvīm pieklapēti un poh?

273155. viesis 4.decembris 2009 13:14
0 0 Atbildēt

uupi - tu esi izliecies? Protams, ka tev būs jāsamaksā nodeva par laiku, kad esi TL izmantojis. kaut vai turēšanai garāžā. Ja negribi maksāt nodevu, vari to darīt PĒC numuru nodošanas. Ši iespēja ir tiem, kas vēlas legāli ar savui TL pārvietoties sezonāli. Un uz nodokļa atlaidēm ir jāpiesakās PIRMS to izmantošanas.

273156. viesis 4.decembris 2009 13:17
0 0 Atbildēt

anonimiki - ja kādam vēl "karājas" nenorakstīts TL pēc mežonīgi ilgās iespējas to izdarīt bez jebkādām problēmām (viens iesniegums CSDD jebkuras parastās "vizītes" laikā) tās jau ir viņa problēmas. Un tāds tas var arī palikt - nodevu prasīs samaksāt par visu laiku tikai tad, ja paziņosi, ka šis auto tomēr eksistē un mēģināsi atkal piereģistrēt.

273158. viesis 4.decembris 2009 13:30
0 0 Atbildēt

Seene – a tagad uzmodelee situaaciju kad ir bezdarbnieks un nav kāposta. 3 gadus atpakaļ paliki bez darba un nevarēji samaksāt ne OCTA ne TL nodevu. Tātad neko nevarēji izdarīt. Tagad atkal samaksāt nevari, tātad izdarīt arī neko nevari… Ko darīt? Iet tagad pēc 100 latu stipendijas lai varētu samaksāt parādus valstij par nelietotu automašīnu? Atradīs darbu un pēc tam 3 gadus strādās uz parādu dzēšanu valstij?

Ierēdniecība nesaprot – ka ne visi saņem 2 tk mēnesī…

273159. viesis 4.decembris 2009 13:35
0 0 Atbildēt

risinājums ir viens -> doties uz Satversmes tiesu, tik jautājums vai kāds ir gatavs to uzņemties un organizēt, jo pilnīgi skaidri redzams, ka likums ir pilnīgi "līks"!

273160. viesis 4.decembris 2009 13:35
0 0 Atbildēt

UUpi - ja esi tups un 3 gadus glabā auto, kura vietā tagad par daļu no tā brīža pārdošana naudas varētu nopirkt labāku, tad tās jau ir tavas problēmas.

273161. viesis 4.decembris 2009 13:47
0 0 Atbildēt

Pljee es tev veelreiz stāstu – skate ne visiem beidzas 1. janvārī. Ir auto, kuriem skate var beigties decembrī… Ja nu gadījumā jums tas nebija zināms… Tādad cilvēks pavasarī paliek bez darba – ar cerībām atrast darbu… Nesanāk… Dižķibele iestājas… Cilvēks būdams godīgs – skate beidzās, OCTA nevar nopirkt, nodokli nevar samaksāt – noliek auto sētmalā. Labi štrunts – samaksās par 2 gadi. Bet paiet trīs gadi un naudas nav vienalga. Kā nevarēja 3 gadus atpakaļ ne noņemt no uzskaites ne norakstīt, tā to nevar izdarīt tagad. Ko darīt?

Atbilde – tās ir bezdarbnieka problēmas nav risinājums – tā ir formāla atrakstīšanās ierēdņu stilā. Ķipa atbildi sniedzu – kas patiesībā ir ūdens…

273163. viesis 4.decembris 2009 13:51
0 0 Atbildēt

"Cilvēks būdams godīgs – skate beidzās, OCTA nevar nopirkt, nodokli nevar samaksāt – noliek auto sētmalā."

Godīgam cilvēkam ir jārēķinās, ka nodokli būs jāmaksā, ja jau visu gadu ir braucis. Un atrisināt to var ļoti vienkārši - pārdošanas brīdī nodokli samaksā pircējs, attiecīgi atrēķinot no auto vērtības. Nolikt auto sētmalē ir tipisks postpadomju domāšanas piemērs.

273164. viesis 4.decembris 2009 13:57
0 0 Atbildēt

Piedevām vēl šitajā jaukumā – sociālo palīdzību pēc būtības nav iespējams iegūt, jo cilvēkam pieder auto. Auto sociālie neņem vērā, ja no tā reģistrācijas brīža ir pagājuši 10 gadi, un tam nav nekāda sakara ar auto izlaiduma gadu.

Likumus vajag lasīt Seene un tad tu redzēsi kādi tajos ir gudro ierēdņu un viņu padomnieku, kuri saņem labu kāpostu par savu darbu, brāķi…

Tagad to brāķi mēģina pavilkt uz komercijas pusi – ķipa nāc ar divīti un noraksti – ša – ieskrējies – aizgāji ar savu divīti, ķipa likumpaklausīgs esi, a tev rēķinu, skatoties pēc sejas, vai nu par tekošo gadu vai nu par visiem trijiem kopā.

Nu kā to var nosaukt par reģistra sakārtošanu???

Reģistra sakārtošana būtu tādā gadījumā, ja iedotu kautko līdzīgu amnestijai – atnesiet veco hlamu teh pases un mēs viņus norakstīsim jo nav par ko naudu prasīt– tad jā – tad tikai sliņķis to nedarīs… Svādāk – aiz cēlas idejas ir noslēpta vistīrākā komercija…

273165. viesis 4.decembris 2009 13:59
0 0 Atbildēt

"Reģistra sakārtošana būtu tādā gadījumā, ja iedotu kautko līdzīgu amnestijai – atnesiet veco hlamu teh pases un mēs viņus norakstīsim jo nav par ko naudu prasīt– tad jā – tad tikai sliņķis to nedarīs…"

Nu tu sevi parādīji pilnībā. Tieši tā kā tu saki, varēja rīkoties ļoti daudz gadus. Un es arī savu nedabīgā nāvē mirušo Kadetu tā norakstīju, pat nenododot numurus. Un kā pats saki - tikai sliņķi to neizdarīja. Un tagad jau ir par vēlu sūdzēties.

273166. viesis 4.decembris 2009 14:16
0 0 Atbildēt

Nu cik man zināms tad kad ieviesa numuru glabāšanu – pakalpokjuma maksa bija LS 10.

Tad kad cilvēks mēģināja norakstīt 2 gadus atpakaļ – tad prasīja maksāt TL nodevu par 4 gadiem… Cilvēks ielidināja Tehnisko pasi krāsnī un pateica ka nafiks, lai jau statisktika skaitās ja ierēdniecība negrib ieraudzīt lietu faktisko stāvokli…

273167. viesis 4.decembris 2009 14:18
0 0 Atbildēt

Nu ja tagad ir par vēlu sūdzēties tad būs cits cirks – cipari uz papīra griezīsies kā Džekpots bet reāla kāposta nebūs vienalga… :D

273168. viesis 4.decembris 2009 14:24
0 0 Atbildēt

uupi - tavs viedklis ir skaidrs. TA, nodevas un OCTA ir jāatceļ. Kur nu vēl veikt jebkādu meģinājumu kontrolēt esošās kārtības izpildi. Vai ne?

273169. viesis 4.decembris 2009 14:29
0 0 Atbildēt

Birokrātijai jābūt samērojamai ar ieguvumu no tās! nevis jāeksistē tāpēc, lai cilvēkiem (ierēdņiem) būtu darbs un pilsoņiem jebļa.

273170. viesis 4.decembris 2009 14:46
0 0 Atbildēt

Kas ir jebļa šajā gadījumā? Noņemt no uzskaites auto, ko vairs neizmanto? Piezvanīt tolmetam, nevis piegānīt kādu sētmali?

273171. viesis 4.decembris 2009 14:55
0 0 Atbildēt

Pats interesantākais ir apstāklī ka par tiesībām piedalīties ceļu satiksmē ir jāmaksā… Tam vairs nav nekāda sakara ar demokrātīju un brīvu pārvietošanos.

OCTA arī netiek regulēts pienācīgi, jo Policijas lēmums par vainīgo ir nekas… OCTA ir savas intereses un vainīgais Policijā ir viens bet pie OCTA mierīgi var būt otrs, kā rezultātā apdrošināšanau nesaņem neviens… Tātad kautkur tomēr ir plaisa visā šajā pasākumā…

Tiesības piedalīties ceļu satiksmē ar vieglo auto maksā tikpat cik ar Neoplānu – nu pļē kas tas ir?

Tāpēc es piedāvāju – visas negācijas Latvijā risināt ar nodokļu un nodevu palīdzību… Cinamies ar bezdarbu – ieviešam bezdarbnieka nodokli. Cinamies ar aplokšņu algām – ieviešam aplokšņu algu nodokli. Cīnamies ar korupciju – ieviešam korupcijas nodokli. Cīnamies ar diskrimināciju – ieviešam diskriminācijas nodokli. Cīnamies ar ēnu ekonomiku – ieviešam ēnu ekonomikas nodokli. Cinamies ar alkoholismu – alkoholisma nodoklis. Visas problēmas atrisināsies pašas no sevis ieviešot tikai nodokli…

273172. viesis 4.decembris 2009 14:56
0 0 Atbildēt

lielākā daļa to mizu jau sen ir atdota lūžņu vācējiem. Vai tiešām kāds vel tic, ka kaut 10-ta daļa no tiem auto, kas teorētiski eksistē, bet apskati nav gājuši vismaz 3 gadus, vēl kādreiz legāli piedalīsies ceļu satiksmē?

Tādus automātiski deģenerēt par lūžņiem un miers. laukos tas atvieglotu CP darbu. Tagad tāda dzērājam noņemta miza jādzen uz stāvvietu, jāglabā, jāpārdod. Tad viss būtu vienkārši - tie ir lūžņi, zvans tolmetam, pēc 2 dienām nauda kontā un par vienu miskasti mazāk.

273173. viesis 4.decembris 2009 14:57
0 0 Atbildēt

Sēne – a ja nu esmu nolēmis veidot muzeju – kāpēc man jāpērk retro auto par lieliem cipariem ja es varu savus aparatus ar ko esmu braucis turēt savā privātmājā un tad kad pienāk vecums tad reģistrēt kā antīko??? Kāpēc šāda iespēja ir liegta?

273174. viesis 4.decembris 2009 15:04
0 0 Atbildēt

uupi - šāda iespēja NAV liegta. ja tu patiešām gribētu veidot muzeju, gan jau būtu painteresējies par kārtību, kā tas ir darāms. tagad gan tu esi pārāk aizņemts ar problēmas atrašanu tur, kur viņas nav.

273176. viesis 4.decembris 2009 15:20
0 0 Atbildēt

Lai nu tā būtu – tikai nez kāpēc Tatutas balsī un vēl šur tur laikrakstu lasītāju bēdu stāstu slejās pavīd šis jautājums… Nu lai tā būtu ka uz papīra viss ir skaisti…

273177. viesis 4.decembris 2009 15:35
0 0 Atbildēt

Skaties vairāk Tautas balsi - tas ir riktīgs Tautas idiotisma spogulis. ja vēl, piemēram, Bez tabu mēģina atrast kādas patiešām eksistējošas problēmas, tad šis superraidījums jau nu ir daudzsēriju "esmu lohs, vāru sūdus, kapēc man mamma nebij līdzi un nepateica, ka tas ir slikti" murgs.

273179. viesis 4.decembris 2009 16:11
0 0 Atbildēt

Nav vienkāršāk ieviest sezonāliem tr. līdzekļiem sezonālos numurus kā Vācijā - ne numuri jāņem nost, ne speciāli jābrauc uz CSDD tiem pakaļ...?

273180. viesis 4.decembris 2009 16:15
0 0 Atbildēt

Palaidniex - sezonālajam numuram ir viens mīnuss. Fiksēta sezona. Šajā ziņā man mūsu variants liekas jēdzīgāks. Vari, piemēram, moci ieziemot tad, kad vairs negribas braukt, nevis konkrētā datumā, neskatoties uz laika apstākļiem.

273181. viesis 4.decembris 2009 16:21
0 0 Atbildēt

Ar krosa moci var arī pa ziemu pabraukāties.

Bet jautājums ir par tiem, kas brauc reāli no aprīļa līdz oktobrim, tie, kas nav moržiki, vai kam žēl savu kabri... Marts parasti ne mocim ne kabrim nav vēl sezona jo ir vēl gana dubaks un 90% gadījumu mēdz būt sniegs, aprīļa beigas ir vēlākais (ar retiem izņēmumiem) kad paliek nosacīti silti, novembris -= pat šitik silts kā bija nav nekāda medusmaize, kā arī katrā kabrī ar vaļā jumtu jutīsies labi...

Un tas pats ir ar apdrošināšanu - nevar nopirkt apdrošināšanu uz 7 vai 8 mēnešiem, var tikai uz 3/6/9/12...

273182. viesis 4.decembris 2009 16:23
0 0 Atbildēt

Bet dienakts gaišais laiks vai tad arī ir fiksēts lielums?

273183. viesis 4.decembris 2009 16:40
0 0 Atbildēt

Man, piemēram, ir divi autiņi, kas sen jau izpārdoti detaļās un reāli neeksistē. TA ir ietas pēc 2004. gada, līdz ar to viņus noņemt no uzskaites nav iespējams, jo nav ko nodot licenzētā auto iznīcināšanas placī. CSDD info tālrunī dāma pikti skaidroja, ka strādājot pie likuma grozījumiem, kas ļautu vienkārši norakstīt neeksistējošos hlamus. Aizlēkājušies ar savu ekoloģiju

273184. viesis 4.decembris 2009 16:41
0 0 Atbildēt

diennakts gaišais laiks ir no laika, kad krēsla pazūd, līdz laikam, kad krēsla iestājas.

273185. viesis 4.decembris 2009 16:44
0 0 Atbildēt

Karoč - jaņem nost aututo uz laiku ir jānomaksā ceļa nodoklis par tekošo gadu (ja jau nav nomaksāts) un jāiemaksā 2 lati ciktur santīmi.

Nākamajā gadā, kad liec atkal reģistrēt ir nepilni 4 lati + ceļa nodoklis no reģistrācijas datuma līdz gada beigām... Līdz ar to, pat ja atkal ņemsi nost tr. līdzekli pēc sezonas beigām, piemēram oktobra vidū - tāpat būsi samaksājis līdz 31.12. un par šo laiku nomaksāto ceļa nodokli nepārceļ uz nākamo gadu un neatskaita no nākamajā gadā maksājamā, nedz vari saņemt atpakaļ.

Karoč ja gribi izmantot moci/vāģi tikai 7 mēnešus gadā, ticamāk ka būš jānomaksā nodoklis par 8-10 mēnešiem šākātā, atkarībā no tā mēneša, kad atkal liki uzskaitē...

273187. viesis 4.decembris 2009 17:03
0 0 Atbildēt

biju šodien CSDD , gribēju 3mizas novākt no ''sevis'' , 1a miza 2001ajā gadā aptinās ap koku , pārējās atdevu uz pāķiem 05ajā un 06ajā gadā . Saprotams , ne tehpases ne VNZ man nau . Tātad to 2001gada mizu norakstiju bez probzām , bet ar pārējām sanaca Q- jo pēdējās TA un nodevas bija jau jevrosujuza laikos notikušās ??? + pāķis bij skrāmējis sodus (gan uz sava p.k.bet visvienalga esot fax ??? arī ''manam'' schrottam???) par ņevjebenniem ls300+ un neko tur nevar norakstīt bez zertificēta schrotta akta un sodu nomaxāšanas ?? Tā ari nekļuvu gudrs , kakova xr ena , ar citiem maniem , man ļauj iziet TA un piedalīties satiksmē , bet uz pāķa safistajiem schrottiem stāu liegumi .

273189. viesis 4.decembris 2009 17:29
0 0 Atbildēt

Un tagad ščočiks griezīsies… :D No nākamā gada jau lielais nodoklis un parādnieks valstij uz mūžu…

273191. viesis 4.decembris 2009 17:51
0 0 Atbildēt

"pārējās atdevu uz pāķiem 05ajā un 06ajā gadā"!!! Nu un ko lai dara ar cilvēkiem, kas nespēj apjēgt elementāru lietu - auto pārreģistrācija nav apspriežams jautājums. ko būtu darījis, ja tas pāķis šmigā nonestu gājēju un aizmuktu no notikuma vietas. padomā, kurš būtu vainīgais... labi padomā.

273192. viesis 4.decembris 2009 18:16
0 0 Atbildēt

Varbuut kaads zin vai var nodokli samaksaat uz priekssu kameer veel pa leeto

273194. viesis 4.decembris 2009 18:35
0 0 Atbildēt

nevar, vari iziet skati šomēnes un nodokļa nomaksu par nākamo gadu atlikt uz nākamo decembri...

273195. viesis 4.decembris 2009 20:45
0 0 Atbildēt

bĻED STULBEŅI!

kA TIK MŪS TAUTIEŠUS IZĢĒRBT!

kĀDA JĒGA NO TĀ JOBONĀ NODOKLA,

jA CEĻIEM NO TĀ NEKAS NETIKS!

nošaut tos idiotus, KURI IZDOMĀJA ŠOS CIPARUS!

p.s cERAMS fRĪDIS TURĒS SAVU UN MOTOCIKLU VĀRDU UN TOAS MAITAS GABALUS IESŪDZĒS EIROPAS TIESĀ!

a_p

273201. viesis 5.decembris 2009 9:32
0 0 Atbildēt

Tadjau 2030 gadā Latvijā varēs skatīt tikai filmās, kādas mašīnas braukāja 2010 gadā.... jo viss būs pārkausēts armatūrās.....

273202. viesis 5.decembris 2009 16:33
0 0 Atbildēt

Transportlīdzekļu ikgadējās nodevas mērķis ir veidot valsts autoceļu un pašvaldību

ceļu un ielu uzturēšanas finansiālo pamatu.

Bet..... ja es ar savu auto tehnisko apskati neesmu izgājusi, tad pēc likuma nevaru piedalīties ceļu satiksmē. Tātad neizmantoju ceļus! Tad kāda vella pēc man katru gadu ir jāmaksā nodoklis???

273207. viesis 5.decembris 2009 20:16
0 0 Atbildēt

NU šajā pasākumā ir tikai un vienīgi apfisiens, pie kura tie kuri brauc ar jaunu ekonomisko klasi atkal ir dabūjuši iekšā visvairāk. Un ieguvēji ir "vēsturisko" spēkratu īpašnieki. Tagad vairāk kā jebkad agrāk kāds vecais labais žigulis prims 80-tā gad ir tas spēķrats ko taupīgam tautietim ārsts parakstījis !!!

273208. viesis 5.decembris 2009 20:17
0 0 Atbildēt

P.S. es piekrītu ka kārtībai ir jābūt, tiaki tā kaŗtība patreiz tiek ieviesta no "pariezā" gala !!!

273209. viesis 5.decembris 2009 23:28
0 0 Atbildēt

Bet tai lietā ir viens LIELS BET, par ko nezkāpē NETIEK runāts.

tad brīdī, kad ir BEIGUSIES reģistrācijas pārtraukšana, IR jāmaksā...

1) par atjaunošanu reģistrā - 3.23 Ls

2) tā pati transporta nodeva no atjaunošanas mēneša(ieskaitot) līdz gada beigām.

Ja runa iet par moci, kabrioletu tad tas reāli izskatās šādi

kauč kādā rudenī ir saņemts pakalpojums - reģistrācijas pārtraukšana, ar nr zīmju nodošanu

tagad nāk aprīlis, jāsāk braukt

ejam uz to pašu csdd nodaļu, kur nodewām nr, maksājam nodokli par gada VISIEM atlikušajiem mēnešiem( aprīlis-decembris)+jau pieminētie 3.23 Ls, saņemam nr, nopērkam OCTU, visticamak pērkam arī atļauju, lai varētu atbraukt līdz TA(+2.50 Ls), izejam apskati(ja tā bij beigusies) un tad legāli braucam, BET.....

Kad essam sabraukājušies gana, tad, piemēram septembrī atkal ejam uz CSDD, maksājam 2.12 Ls, lai pārtrauktu reģistrāciju, nododam nr un.....unnn..palūdzam izdruku( fiziskām personām-īpašniekiem BEZMAKSAS), kurā stāv rakstīts, ka REĢISTRĀCIJA PĀRTRAUKTA.

Un....

tad ar šo izziņu dodamies uz

Pakalpojuma sniegšanas vieta:

Rīga, Gogoļa iela 3, 158. kab., VAS "Latvijas Valsts ceļi" Finanšu vadības daļa.

Tālr. 67028142 vai 67028159

un PIEPRASĀM PĀRMAKSĀTĀS TRANSPORTA NODEVAS ATMAKSU PAR LAIKA PERIODU NO OKTOBRA LĪDZ DECEMBRIM...

Valsts akciju sabiedrības “Latvijas Valsts ceļi” pakalpojumi

Transportlīdzekļu ikgadējās nodevas pārmaksas atmaksāšana

Pakalpojuma īss apraksts:

Transportlīdzekļu ikgadējās nodevas pārmaksas atmaksāšana.

Pakalpojumu reglamentējošie tiesību akti:

1) Likums "Par transportlīdzekļu ikgadējo nodevu" ;

2) MK noteikumi Nr. 75, 23.01.2007., "Kārtība, kādā iekasē un maksā transportlīdzekļu ikgadējo nodevu un piemēro atbrīvojumus no nodevas maksāšanas un nodevas atlaides" ;

3) VAS "Latvijas Valsts ceļi" noslēgtais līgums ar Valsts kasi;

ute, 05.12.2009 12:09

4) VAS "Latvijas Valsts ceļi" iekšējā procedūra „Transportlīdzekļu ikgadējās nodevas pārmaksas atmaksāšana”.

Iesniedzamie dokumenti:

1) Iesniegums ( Iesnieguma veidlapa)

Uzrādāmie dokumenti, identitātes apliecinājumi:

1) maksājuma uzdevums vai transportlīdzekļu ikgadējās nodevas samaksas kvīts;

2) atkarībā no situācijas:

# transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība;

vai

# transportlīdzekļa likvidācijas sertifikāts;

vai

# invalīda apliecība vai invaliditātes izziņa;

vai

# miršanas apliecība;

vai

# laulības apliecība;

vai

# policijas izziņa;

vai

# izsniegts dokuments par operatīvā transportlīdzekļa statusa piešķiršanu;

vai

# transportlīdzekļa īpašnieka iesniegts dokuments, kas apliecina, ka transportlīdzeklis ir bijis apķīlāts un tam ir bijis noteikts lietošanas aizliegums;

vai

# dokuments, kas apliecina iepriekšējā īpašnieka atzīšanu par maksātnespējīgu un bankrotējušu;

vai

# dokumenti, kas apliecina transportlīdzekļa izvešanu no Latvijas un ievešanu Latvijā, kā arī dokumenti, kas apliecina transportlīdzekļa pagaidu reģistrāciju ārzemēs;

vai

# Ja par vairākiem transportlīdzekļiem, tad uzrāda pielikumu pie maksāšanas uzdevuma par transportlīdzekļa valsts ikgadējo nomaksu saraksta veidā (sastāda juridiskā persona).

Pakalpojuma sniegšanas laiks (minimālais un maksimālais):

30 dienas no iesnieguma reģistrācijas brīža.

Pakalpojuma saņēmējs:

Juridiskās un fiziskās personas.

Pakalpojuma sniegšanas vieta:

Rīga, Gogoļa iela 3, 158. kab., VAS "Latvijas Valsts ceļi" Finanšu vadības daļa.

Tālr. 67028142 vai 67028159

Klientam izsniegtais dokuments:

1) Transportlīdzekļu ikgadējās nodevas administrācijas lēmums ar norādi iesniegšanai Valsts ieņēmumu dienestā (VID)

vai

2) atteikums.

Maksa par pakalpojumu:

Nav.

Vai iespējams pieprasīt pakalpojumu neklātienē (elektroniski, pa faksu, telefoniski):

1) pa pastu;

2) elektroniski;

3) pa faksu,

(iesūtot iesniegumu un visus nepieciešamos uzrādāmos dokumentus).

273210. viesis 5.decembris 2009 23:29
0 0 Atbildēt

Ja 2,12Ls jāmaksā par reģistrācijas pārtraukšanu, tad cik jāmaksā par reģistrācijas atjaunošanu un cik par numuru uzglabāšanu?

___________________________________________________

par reģistrācijas pārtraukšanu ir jāmaksā ne tikai 2.12 Ls, bet arī transporta nodeva no gada sākuma līdz pārtraukšanas brīdim. Ja ir kas SEN nekustināts un uzskaitē un, ja to domā darīt ŠOGAD, tad nodeva jāmaksā par PILNU 2009 gadu. Tā ka labāk šo paklpojumu pieprasīt 2010 gada janvārī. Lai ar nodeva būs vidēji 2* lielāka(par gadu), jāmaksā būs TIKAI par JANVĀRI. 1/12 dala no gada nodevas likmes.

Reģistrācijas atjaunošana, ja šis GADA termiņš NAV pārtērēts, maksā 3.23_+++PILNA nodeva līdz gada beigām(atlikušo mēnešu skaits*1/12 no gada likmes)

Numuru uzglabāšanai maksa nav paredzēta, tā iekļauta kopējā paklpojuma cenā.

Ja gada termiņš tiek pārtērēts( pirms tam to nepagarinot), tad, atjaunojot reģistrāciju vecie nr NETIEK izsniegti un būs jamaksā par jauniem, citiem nr un tehnisko pasi ( kopā- apt 32..Ls)

273211. viesis 5.decembris 2009 23:31
0 0 Atbildēt

www.csdd.lv/documents/nor...mi/mk/regi.pdf

68 pants

68. Transportlīdzekli noľem no uzskaites tā reģistrācijas pārtraukšanai uz laiku, nododot numura zīmes, šādā kārtībā: 68.1. lai reģistrētu transportlīdzekli, iesniedz šādus dokumentus: 68.1.1. iesniegumu; 68.1.2. reģistrācijas apliecību; 68.1.3. numura zīmi(-es). Ja numura zīmi(-es) nevar nodot, transportlīdzeklim numura zīmes atjauno šo noteikumu 56.2.apakšpunktā minētajā kārtībā, bet, ja reģistrācijas apliecībā norādīts iepriekšējais īpašnieks, vienlaikus jāveic īpašnieka maiľas reģistrācija; 68.2. noľemot transportlīdzekli no uzskaites tā reģistrācijas pārtraukšanai uz laiku, nododot numura zīmes, transportlīdzekļu reģistrā par to izdara attiecīgu atzīmi; 68.3. noľemot transportlīdzekli no uzskaites tā reģistrācijas pārtraukšanai uz laiku, nododot numura zīmes, tiek atľemtas tiesības ar to piedalīties ceļu satiksmē; 68.4. lai transportlīdzekli, kura reģistrācija pārtraukta uz laiku, izmantotu ceļu satiksmē, to atkārtoti reģistrē, dzēšot atzīmi par reģistrācijas pārtraukšanu uz laiku, un izsniedz numura zīmes; 68.5. pārtraucot transportlīdzekļa reģistrāciju uz laiku, nodotās numura zīmes tiek glabātas attiecīgajā CSDD nodaļā vienu gadu no reģistrācijas pārtraukšanas brīža. Šo termiľu pirms tā beigšanās vienu reizi var pagarināt vēl par gadu, iesniedzot iesniegumu un reģistrācijas apliecību; 68.6. ja transportlīdzekli noteiktajā numura zīmju uzglabāšanas termiľā reģistrē tajā pašā CSDD nodaļā, iespējams saľemt nodotās numura zīmes; 68.7. ja transportlīdzekli reģistrē pēc numura zīmju uzglabāšanas termiľa beigām vai citā CSDD nodaļā, iespējams saľemt to pašu reģistrācijas numuru, izgatavojot numura zīmi(-es) no jauna, vai arī veikt valsts reģistrācijas numura maiľu. Numura zīmes(-ju) izgatavošanas termiľš nedrīkst pārsniegt 30 dienas, bet, veicot reģistrāciju CSDD Rīgas nodaļā, – divas darbdienas; 68.8. transportlīdzekli, kura reģistrācija pārtraukta uz laiku, izvest no Latvijas aizliegts. Lai šādu transportlīdzekli izvestu no Latvijas, veic šo noteikumu 64.punktā minētās darbības.

273212. viesis 5.decembris 2009 23:33
0 0 Atbildēt

Bet ko darīt ar auto ,kura īpašnieks ir miris - bet auto palicis- sūda 1 golfs, lūžņos arī nevar nodot, jo īpašnieka ta nav... CSDD rausta plecus....

_______________________________________________

mantinieks/mantinieki kopā ar dokumentu, kas to apliecina(spēkā stājies tiesas spriedums, mantojuma apliecība) dodās uz csdd un, ja transportlīdzeklis pēc 01.10.2004 nav ticis pārreģistrēts, vai gājis TA, aizpilda apliecinājumu un noraksta. izmaksas 2.12-par noņemšanu + 1.75 Ls par norakstīšanu...

273213. viesis 5.decembris 2009 23:34
0 0 Atbildēt

ko nozīmē - "ar kuriem reģistrā darbības veiktas pēc 2004.gada 1.oktobra"?

tas ir tikai reģistrāciju, vai arī ja braukts un maksāta nodeva piemēram 2005.gadā?

____________________________________________________-

Ja pēc 01.10.2004 transportlīdzeklim nav veiktas nekādas reģistrācijas darbības(pārrakstīts, mainīti nr, nozaudēta tehniskā pase utt)un NAV gājis apskati(attiecīgi-par to NAV maksāta nodeva), tad VAR norakstīt uz vietas uz apliecinājuma pamata. Runa iet par vielajiem un smagajiem ar pilno masu līdz 3500 ieskaitot. Visus pārējos - mopēdus, motociklus, smagos virs 3500 kg, autobusus var noralstīt BEZ IEROBEŽOJUMIEM.

273214. viesis 5.decembris 2009 23:36
0 0 Atbildēt

Kāpēc, kāpēc man jāmaksā nodoklis, ja es pāris gadus nebraucu?!?

Kāpēc man jāmaksā ceļu nodoklis, ja es ceļus šajā laikā ar savu auto nebojāju???

___________________________________________________

Ja NEbrauc, tad pirms sāc nebraukt, vai nu noņem no uzskaites pārdošanai, vai pārtrauc reģistrāciju, nododot numura zīmes. pretējā gadījumā - no 01.01.2010 iesleedzaas paraada skaitiitaajs

273215. viesis 5.decembris 2009 23:37
0 0 Atbildēt

Ja auto skaitās uz mana vārda , bet ir nozagts, man arī būs jāmaksā nodoklis?

____________________________________________________________________

Ja ir pagājis GADS kopš zādzības ,var norakstīt bez ierobežojumiem( neņemot vērā kontoldatumu - 01.10.2004). ja tiks atrasts, varēs atjaunot dokumentus

273216. viesis 5.decembris 2009 23:39
0 0 Atbildēt

ja man stāv šrots detaļām, kuru es negribu nodot svalkā ko dariit? taa numuru nodošna ir bez termiņa vai kā, man viņs buus moš 5 gadi seetmalee

_________________________________________________________-

reģistrācijas pārtraukšanas termiņš ir LĪDZ vienam gadam ar iespēju to vēl pagarināt max vēl par 1 gadu. pēc tam ir jāliek uzskaitē...

273218. viesis 6.decembris 2009 11:50
0 0 Atbildēt

...un kādi ir varianti savu auto reģistrēt Lietuvā vai Igainijā, kādas ir starpīpas naudā un cik varētu maksāt tur apdrošināšana.

273231. viesis 7.decembris 2009 10:16
0 0 Atbildēt

Ja pareizi izprotu tad TRANSPORTA nodeva ir par to kad auto- moto izmanto brauktuves -ceļus, bet kā ceļu var ietekmāt garāžā atāvošais transporta līdzeklis, arī es 2 gadus acu slimības dēļ nevarēju braukt, vai tad uzreiz mašīna jāpārdod? Kad varēšju tad sakārtoju juridisko pusi ar CSDD/ Esmu pateicīga par jaunievedumu 1 dienas atļauju, ko arī šoreiz izmantoju, bez stresa aizbraucot auto uz apskati/ un ok., bet tagad iznāk APSURDS

273241. viesis 7.decembris 2009 12:55
0 0 Atbildēt

273218. viesi, pagaidaam vislabaak ir regisreet kaiminvalstii savu SIA un no taa nomaat savus braucamos- latvijaa driikst lv pilsonis braukt ar nomaatu citvalstu auto. Lietuvaa vieniigie izdevumi ir reizi divos gados skate- 8ls. VISS.

273257. viesis 7.decembris 2009 23:12
0 0 Atbildēt

273218. viesi, pagaidaam vislabaak ir regisreet kaiminvalstii savu SIA un no taa nomaat savus braucamos- latvijaa driikst lv pilsonis braukt ar nomaatu citvalstu auto. Lietuvaa vieniigie izdevumi ir reizi divos gados skate- 8ls. VISS.

+ jebatorijs ar LT vietējo VID SIA nodokļu sakarā

273309. viesis 10.decembris 2009 0:19
0 0 Atbildēt

Ja es noņemu transportlīdzekļa reģistrāciju uz laiku nododot numurzīmes, var pēc tam atlikušo mūžu par viņu nelikties ne zinis vai mani spiedīs par viņu vēl ko maksāt vai reģistrēt atpakaļ? :)

273314. viesis 10.decembris 2009 10:46
0 0 Atbildēt

ok, kāds zinošāks paskoidrotu kad noņemt auto no uzskaites šogad maksājot 2009. gada nodevu vai nākamgad 04.janvārī piemēram?

273315. viesis 10.decembris 2009 11:03
0 0 Atbildēt

Kad essam sabraukājušies gana, tad, piemēram septembrī atkal ejam uz CSDD, maksājam 2.12 Ls, lai pārtrauktu reģistrāciju, nododam nr un... unnn.. palūdzam izdruku (fiziskām personām-īpašniekiem BEZMAKSAS)

Kas Tev teica, ka bezmaksas???? CSDD grib Ls 4 ar kapeikām par izziņas izsniegšanu

273316. viesis 10.decembris 2009 11:05
0 0 Atbildēt

palasīju : 273210. viesis 05.12.2009 23:29 utt,

sapratu , ka labāk ņemt nost janvārī 2010. gadā, maksājot ceļu nodokli par 1 menesi, ja kas labojiet. Paldies!

273317. viesis 10.decembris 2009 11:33
0 0 Atbildēt

pareizāk sakot, pārtraucot reģistrāciju 2010. gadā būs jāmaksā par visu 10-to gadu un jāptrasa atmaksa - 11 mēneši.

273320. viesis 10.decembris 2009 12:55
0 0 Atbildēt

Ja esi maksājis par šo gadu nodevu, tad ej tagad, ja nē, tad izdevīgāk janvārī!

273370. viesis 13.decembris 2009 0:22
0 0 Atbildēt

izskatās ka seene nesaprot pati ko runā

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti