Uzsākta jaunā «Hyundai» modeļu līnijas i30 Blue DriveTM pārdošana Latvijā

 
12.marts 2010 9:00

i30 Blue DriveTM modeļi ir pirmās Blue DriveTM sērijas automašīnas, kuras Hyundai izlaiž Eiropas tirgū.

i30 Blue DriveTM modeļos, kas balstās uz jaunākajām tehnoloģijām, tiek izmantota ISG tehnoloģija (Idle Stop and Go), kas ļauj samazināt degvielas patēriņu par 0,4 litriem uz 100 km un izplūdes gāzu apjomu par 10 g uz kilometru.

hyundai i30 blue drive

ISG automātiski izslēdz un ieslēdz dzinēju – piemēram, apstāšanās laikā sastrēgumos vai gaidot pie luksofora – ar nosacījumu, ka automašīnas akumulators ir pietiekami uzlādēts un dzinējam nav jādarbojas cita aprīkojuma, piem., kondicionētāja, darbības dēļ. „Stop and Go” tehnoloģija sākotnēji tiks uzstādīta tikai automašīnām ar mehānisko ātrumkārbu.

Šobrīd i30 Blue DriveTM modeļu līnijā tiek piedāvātas 1,4 un 1,6 litru benzīna dzinēju un 1,6 litru dīzeļdzinēja versijas.

Papildus ISG tehnoloģijai degvielas patēriņu un izplūdes gāzu izmešus Blue DriveTM modeļos palīdz samazināt jauna elektriskā barošanas vadības sistēma (Electrical Power Management, EMS). Šī sistēma nelādē akumulatoru, kad dzinējs darbojas ar papildu slodzi, piemēram, braucot kalnā. Akumulatora lādēšana tiek atjaunota, braucot lejup, kad slodze uz dzinēju samazinās.

hyundai i30 blue drive 2010

Hyundai ilgtermiņa ražošanas filozofijas mērķis ir ražošanas pilnveidošana arvien ekonomiskāku un ekoloģiskāku automašīnu virzienā, lai pakāpeniski sāktu ražot automašīnas bez izplūdes gāzu izmešiem. CO2 izmeši Hyundai automašīnām, kas tika pārdotas Eiropā 2009. gada pirmajā pusē, bija par 12,8% zemāki nekā šajā periodā 2008. gadā (European Federation for Transport and Environment, T & E). Pēc JATO Dynamics datiem, vidējais CO2 izmešu daudzums Hyundai automašīnām, kas tika pārdotas 2009. gadā, bija 138,8 g/km, bet 2008 gadā šis rādītājs bija 151,6 g/km. Blue Drive programmas ietvaros Hyundai turpinās darbu pie pastāvīgas izplūdes gāzu izmešu un degvielas patēriņa samazināšanas.

„Blue DriveTM modeļi atstāj mazāku ietekmi uz apkārtējo vidi, turklāt tos raksturo kvalitāte un inovatīva pieeja, kas ir raksturīga kompānijai Hyundai. Hyundai i30 Blue DriveTM klāsts dod lieliskas izvēles iespējas autovadītājiem, kuriem ir svarīgas automašīnas ekoloģiskās īpašības un kuri vēlas samazināt savu ietekmi uz apkārtējo vidi, izmantojot tik ekoloģiski tīru automašīnu, cik to atļauj modernās degvielas taupīšanas tehnoloģijas. Turklāt Hyundai i30 un i30cw ir elegantas automašīnas, kas izceļas ar labu vadāmību un aprīkojumu, un tām tiek dota 5 gadu garantija bez nobraukuma ierobežojuma. Tiek piedāvāta plaša izvēle – atkarībā no klienta vajadzībām var izvēlēties 5 durvju hečbeku vai universālu ar dažādas jaudas benzīna un dīzeļa dzinējiem”, – par jaunajiem modeļiem stāsta Margus Ilus, Hyundai Motor Baltic pārdošanas menedžeris.

i30 Blue DriveTM modeļus var apskatīt pie Hyundai dīleriem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti