Šovasar pieaug pieprasījums pēc auto mazgāšanas 3

 
15.jūlijs 2010 9:01

Pēdējās dienās, kad Latvijā novērojams karsts un saulains laiks, cilvēki biežāk mazgā savas automašīnas.

Kopumā, salīdzinot ar jūniju un jūlija pirmo pusi pērn, šogad automātisko automazgātavu noslodze ”Statoil” degvielas uzpildes stacijās (DUS) pieaugusi par aptuveni 12 %. „Latvija Statoil” aicina ievērot klientiem domāto informāciju, kas izvietota pie automazgātavām. Tā garantē drošu un kvalitatīvu ierīču ekspluatāciju.

”To, ka cilvēki pie mums vairāk mazgā savus auto, skaidrojam ar diviem faktoriem. Pirmkārt, ir atvaļinājumu laiks un cilvēki to izmanto, aktīvi apceļojot Latviju. Otrkārt, situācijai ekonomikā nedaudz stabilizējoties, cilvēki vairāk atvēl līdzekļus lietām, kuras pagājušajā vasarā uzlūkoja kā iespēju ieekonomēt naudu,” stāsta Ilze Siliņa, SIA ”Latvija Statoil” Mazumtirdzniecības vadītāja.
 

Izmantosim automazgātavas atbilstoši noteikumiem

Šā gada pirmajos sešos mēnešos „Statoil” automazgātavas izmantotas vairākus desmitus tūkstošu reižu.

Lai klienti būtu gandarīti par automazgātavas servisu, „Latvija Statoil” aicina rūpīgi ievērot automazgātavu lietošanas instrukcijas: pirms iebraukšanas mazgātavā pieliekt spoguļus, aizvērt logus, noņemt antenas un jumta bagāžniekus. Tāpat informēt personālu, ja automašīnai, piemēram, uz jumta ir bagāžnieku šķērsstieņi, ir spoileri un cita veida nestandarta aprīkojums.

Svarīgi ir ievērot visas prasības, kas norādītas pie iebraukšanas katrā automazgātavā. Tāpat ģimenēm pirms auto mazgāšanas vajadzētu izvērtēt to, vai spēcīgās ūdens un gaisa strūklas, kas darbojas auto mazgāšanas laikā, citiem mašīnas pasažieriem, piemēram, maziem bērniem, neizraisīs nepatīkamas sajūtas vai pat izbīli.

Kopumā par automazgātavu izmantošanu šogad „Latvija Statoil” saņēmusi sūdzību iesniegumus tikai 0,03% gadījumu. Visbiežāk sūdzības iesniegtas par gadījumiem, kuros diemžēl pilnībā nav ievērota automazgātavu lietošanas instrukcija - automašīnai nav noskrūvēta jumta antena, nolocīti spoguļi, vai noņemts papildus aprīkojums, piemēram, rezerves riteņu turētāji, jumta bagāžnieki, šķērsstieņi uz jumta, spoileri un tamlīdzīgi.

„Jebkuri, arī nelieli auto virsbūves bojājumi ir nepatīkams piedzīvojums, no kura katram labāk gribas izvairīties. Vēl jo vairāk tāpēc, ka ieguvums, kuru sniedz automātiskā automazgātava un kuru vēlamies saņemt līdz ar šo pakalpojumu, ir laika un līdzekļu ekonomija, jo auto mazgāšana norit ātri un jebkurā klientam vēlamā diennakts laikā,” stāsta I. Siliņa. „Ja gadījumā automašīnai, piemēram, radio antena nav noskrūvējama, aiciniet palīgā personālu, kas manuāli pielāgos mazgāšanas ierīču darbību automašīnas vajadzībām.”

Instrukcija automātiskās automazgātavas ekspluatācijai ir izvietota pie iebrauktuves auto mazgātavā, kā arī plašāka informācija atrodama uzņēmuma Interneta mājas lapā.

Papildinformācijai par automazgātavām
Automazgātavu apsekošanu, t.sk. nodrošinot nepārtrauktu tīrību, DUS personāls veic ik dienu. Savukārt, pilna automazgātavu ierīču pārbaude tiek veikta ne retāk kā četras reizes gadā. Papildus nepārtraukti tiek veikti uzlabojumi, kas padara automazgātavas klientiem aizvien draudzīgākas. Piemēram, uz lielākās daļas automazgātavu taloniem ir uzdrukāts konkrētās DUS telefons, lai autovadītājs nepieciešamības gadījumā varētu sazināties ar personālu. Tāpat visās DUS, kurās ir automazgātavas, ir uzinstalēta sistēma, kas automātiski informē personālu, ja mazgāšanas iekārtas, piemēram, konstatējot šķērsli, ir apstājušās.
 

 
Visi komentāri
 
277972. viesis 15.jūlijs 2010 11:40
0 0 Atbildēt

nesapratu

statoils sūdzas, ka cilvēki mazgā mašīnas pārāk bieži????

277979. viesis 15.jūlijs 2010 14:46
0 0 Atbildēt

Satoils sūdzas par to ka cilvēki sūdzas

277994. viesis 19.jūlijs 2010 0:04
0 0 Atbildēt

mja, nemaz nezinaaju, savejo nekad mazgaatuvee neesmu radijis, kad ir velme un laiks, nomazgaju pats. :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti