12 no 100 Saeimas deputātiem... 4

 
iAuto | 13.maijs 2013 20:00

12 no 100 Saeimas deputātiem apliecinājuši patiesu interesi par Latvijas ceļiem. „Vienotību” un zaļzemniekus ceļu stāvoklis neinteresē. Tā secina biedrība „Latvijas Ceļu būvētājs”.

Piektdien, 10. maijā ar braucienu pa dažādiem Vidzemes ceļu posmiem noslēgusies biedrības „Latvijas Ceļu būvētājs” rīkotā akcija ar mērķi Saeimas deputātiem parādīt patieso situāciju uz Latvijas ceļiem. 

Apzinoties to, ka galavārds Latvijas autoceļu nozares lemšanā pieder parlamentāriešiem, pavasarī, kad situācija uz ceļiem bija kļuvusi īpaši dramatiska, biedrība visiem Saeimas deputātiem nosūtīja uzaicinājumu piedalīties kādā no četriem tās rīkotajiem braucieniem.

Uz šo aicinājumu atsaucās un iespēju iepazīties ar ceļu stāvokli valstī kopumā izmantoja 12 Saeimas deputāti.
Lai gan uz ielūgumu piedalīties braucienā pa Vidzemes ceļiem apstiprinoši bija atbildējis vislielākais deputātu skaits – 10 parlamentārieši, piektdien no rīta pie Saeimas ēkas pulcējās vien pieci deputāti - Inga Bite un Guntars Bilsēns (Reformu partija), Kārlis Krēsliņš un Romāns Naudiņš (Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK), kā arī pie frakcijām nepiederošais deputāts Jānis Upenieks. Kā redzams, nebija ieradies neviens pārstāvis no frakcijas, kuras deputāti iegādājas dārgus apvidus auto un kuriem acīmredzot tāpēc ceļu kvalitāte šķiet otršķirīga.

Parlamentārieši kopā ar biedrības „Latvijas Ceļu būvētājs” un VAS „Latvijas Valsts ceļi” pārstāvjiem apskatīja dažādas kvalitātes un vecuma ceļus maršrutā Rīga – Inte – Lāde – Viļķene – Korģene – Salacgrīva – Ainaži – Staicele – Vīķi – Mazsalaca – Braslava – Vilzēnmuiža – Ozolmuiža – Dikļi – Dauguļi – Umurga – Vidriži – Mandegas, pēc tam atgriežoties Rīgā.

Kopumā vislielāko interesi par brūkošo ceļu problēmu izrādīja Reformu partijas un Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” deputāti – no katra politiskā spēka pa pieciem deputātiem atrada laiku, lai klātienē iepazītos ar situāciju. Viens deputāts pārstāvēja „Saskaņas centru”, bet viens bija pie frakcijām nepiederošs deputāts. Diemžēl pasākumu pilnībā ignorēja tautas kalpi no „Vienotības” un Zaļo un Zemnieku savienības.


„Ļoti žēl, ka deputātiem un atsevišķām partijām ir tuva un mīļa strausa politika - neko neredzēt, neko nezināt. Tad arī nav brīnums, ka ceļi brūk, bet tautas kalpi kaut ko runā par veiksmes stāstu. Vismaz jācer, ka slinkajiem deputātiem pietiks apņēmības par braucienos redzēto un uzzināto painteresēties pie kolēģiem no citām frakcijām," saka biedrības „Latvijas Ceļu būvētājs” valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.


Braucienu laikā deputātiem tika rādīti dažādas kvalitātes ceļi - gan pilnīgi sabrukuši, gan jauni, saremontēti ceļu posmi, kā arī tika stāstīts, kāpēc radusies kopumā katastrofālā situācija uz Latvijas ceļiem un kā to būtu iespējams labot.
A.Bērziņš arī secina, ka kopumā tie deputāti, kuri piekrita piedalīties braucienā, izrādīja lielu interesi gan par ceļu būves tehnoloģiju, gan finansējuma nepieciešamību, piekrītot, ka ceļu un līdz ar to arī nozares glābšanai ir nepieciešama tūlītēja rīcība.
Lai informētu Saeimas deputātus par ceļu nozares problemātiku un veicinātu viņu ieinteresētību situācijas uzlabošanā, biedrība „Latvijas Ceļu būvētājs”, kas apvieno 19 lielākos Latvijas ceļu būves uzņēmumus, pieņēma lēmumu pavasarī rīkot četrus braucienus pa Latvijas reģionu ceļiem. 12. aprīlī notika brauciens pa Kurzemes, 19. aprīlī – pa Zemgales, 26. aprīlī – pa Latgales, savukārt 10. maijā - pa Vidzemes kritiskākajiem ceļu posmiem.

 
Visi komentāri
 
290268. viesis 13.maijs 2013 20:10
0 0 Atbildēt

Ļoti žēl, ka LCB neredz brāķa darbu,ko paši sataisījuši. Žēl, ka Bērziņu Andrim ir strausa stāja, iebāzt galvu brāķa ceļā un tēlot, ka neko neredz.

290272. viesis 14.maijs 2013 13:32
0 0 Atbildēt

Protams, ka Vienotībai neinteresē. To jau var redzēt viņu pārvaldītajos novados. Spilgts piemērs Rīga-Kekava. Jurķis tiek daudz "iešņauca", ka nesanāca tam mazajam posmam pirms Ķekavas robežas.

Tagad, īsi pirms vēlēšanām pēķšņi piķis ir uzradies, bet tā vietā, lai pabeigtu trasi, pašā Ķekavā, krustā ar Gaismas ielu būvēs luksoforu krustojumu.

290273. viesis 14.maijs 2013 14:49
0 0 Atbildēt

Latvijas ceļi būtu ok, ja ne Latvijas ceļu būvētāju vājprātīgā darbu kvalitāte un zagšana!

290276. viesis 14.maijs 2013 15:54
0 0 Atbildēt

domāju, ka deputāti pie sliktiem ceļiem jau pieraduši ikdienā : Torņu ielas daļā iepretim Arsenalam - tur ir TĀDAS bedres, ka fiksāk iebraucot jebkuram auto amortiņš aiziet līdz atdurei...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti