Ekstiesnesis Miks piedzēries izraisa avāriju 35

 
15.decembris 2003 19:18

Tukuma rajonā svētdien telefona stabu taranējusi un nolauzusi automašīna "Mercedes Benz", kuru smagā alkohola reibumā vadījis bijušais Jūrmalas tiesas priekšsēdētājs, jau iepriekš ar autoavārijām skandalozu slavu iemantojušais Hipolits Miks.

Tukuma rajona kriminālpolicijas priekšnieks Helmuts Lukačovs aģentūrai BNS pastāstīja, ka plkst.17.30 Engures pagastā, autoceļa Engure-Rideļi 3.kilometrā, Mika vadītais 1992.gada izlaiduma auto "Mercedes Benz 400" nobrauca no ceļa un ietriecās telefona stabā, kas no trieciena nolūzis. Miks pēc avārijās policistiem stāstījis, ka auto priekšā uz ceļa pēkšņi izskrējis suns, tāpēc šoferis strauji pagriezis stūri un iebraucis stabā.

Pēc avārijas vadītāja organismā policija konstatēja vairāk nekā 1,7 promiles alkohola, bet precizētie alkometra rādījumi liecina par 1,55 promilēm, apliecināja Lukačovs. Miks automašīnā bijis viens un negadījumā nav cietis.

Avārijas izraisītājam sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par satiksmes noteikumu pārkāpumu, kura dēļ bojāts transportlīdzeklis, kā arī par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā. Administratīvo pārkāpumu kodekss par šiem pārkāpumiem paredz attiecīgi naudas sodu no trim līdz pieciem latiem, kā arī 300 līdz 450 latu sodu un šofera tiesību atņemšanu uz laiku no gada līdz trim.

Pirms diviem mēnešiem Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa Mikam par pērn izraisītu ceļu satiksmes negadījumu, kurā cieta vairāki cilvēki, piesprieda nosacītu gada un sešu mēnešu brīvības cietumsodu ar pārbaudes laiku uz gadu. Tiesa Mikam uz trim gadiem atņēma autovadītāja tiesības, kā arī apmierināja cietušo iesniegto civilprasību 1000 latu apjomā. Mika advokāts pārsūdzēja spriedumu, tādēļ tas vēl nav stājies spēkā.

Pērn 8.augustā Jūrmalā uz autoceļa Kauguri-Jaunķemeri Mika automašīna "Audi A8" ietriecās ceļa malā stāvošā automašīnā. Negadījumā cieta vīrietis, sieviete un 15 gadu vecs jaunietis. Cietušais bija apstādinājis mašīnu un izkāpis no tās, lai ielietu degvielu. Miks bijis iesaistīts vēl vienā pērn 13.jūnijā notikušā autoavārijā, par kuru arī ierosināta krimināllieta. Mika auto "Audi A8" notrieca sirmgalvi un viņas mazmeitu. Pēc negadījuma cietušajai sievietei un bērnam mediķi konstatēja vidēji smagus miesas bojājumus.

RĪGA, DEC 15, BNS

 
35 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
108737. viesis 16.decembris 2003 13:13
1 0 Atbildēt

To: Kaspersky & (DimanC) WAP

Kā publikācijas autors atzīšos godīgi - precīzāk uzzināt auto modeli nebija iespējams, tāpat kā nav pamata apgalvot, ka tas bija džips, jo MB ir ne tikai ML džipi ar skaitli 400, bet arī sedani, piem. "biezās" klases S 400 CDI (pēc pērnā gada kataloga). Taču Mika auto 1) ir pietiekami vecs, lai būtu grūti uzminēt precīzu modeli un 2) CP protokolā un CSDD datu bāzē (kurās pēc mana lūguma ieskatījās Tukuma krimpolicijas šefs Lukačovs (starp citu, kontaktos ar masu medijiem ļoti atsaucīgs cilvēks), bija vienkārši ierakstīts "Mercedes Benz 400". Resp. - tā ir ierakstīts arī Mika automašīnas tehniskajā pasē!!!

Ar cieņu -

A. :)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti