Daudzcīņa: čempionāts beigsies, sāksies kausa izcīņa

 
17.februāris 2006 11:40

Sestdien un svētdien Zaķumuižā sporta kompleksā „333” tiks aizvadītas ziemas autodaudzcīņas sacensības. Sestdien risināsies „SK 333” ziemas kausa standarta automašīnām pirmais posms, bet svētdien notiks Latvijas ziemas čempionātā autodaudzcīņā pēdējais, septītais posms.

Divās automašīnu klasēs čempioni kļuva zināmi jau pēc iepriekšējā posma „Brīvkalnu” trasē. Aizmugures piedziņas klasē jau otro gadu pēc kārtas čempionu nosaukumu izcīnīja Mareks Kairis („VAZ 21013”), bet pilnpiedziņas grupā analoģisks panākums izdevās Marekam Štolcermanim („Audi Quattro”). Tomēr vēl ir pietiekami daudz nezināmo, lai svētdienas sacīkstes „333” trasē izvērstos aizraujošas. „Klasikās” uz otro un trešo kopvērtējuma pozīciju vēl pretendē seši braucēji.

Diezgan stabila šķiet Jāņa Gustāna („Toyota MR2”) otrā vieta, bet par trešo pozīciju gan gaidāma bezkompromisa cīņa. Pilnpiedziņas klasē uz divām brīvajām vietām uz goda pjedestēla atlikuši trīs kandidāti - Elmārs Aukšmuksts („Subaru Impreza”), Mareks Matvejevs („Subaru Impreza”) un Lauris Vidžis („Audi Quattro”). Visticamāk, ka medaļas savā starpā sadalīs Aukšmuksts un Matvejevs, jo Vidžis atpaliek jau diezgan ievērojami. Interesanti notikumi gaidāmi priekšas piedziņas klasē. Jau šobrīd ir skaidrs, ka zelta un sudraba medaļa nonāks Bujānu ģimenes īpašumā, tomēr neatbildēts ir jautājums, kuram tiks čempiona nosaukums – Ulvim (tas viņam būtu trešais tituls pēc kārtas un līdz ar to arī izpildīts Sporta meistara nosaukums) vai Gintam?

Atmetot sliktākā posma rezultātu, šobrīd viena punkta pārsvars ir Ulvim. Bronzas medaļas liktenis, paredzams, tiks izšķirts Normunda Kārkliņa un Mareka Štolcermaņa cīņā, tomēr arī Raivo Pikke un Ritvars Kārkliņš (visi „VW Golf”) saglabā teorētiskas izredzes uz trešo vietu. Komandu vērtējumā galvenie favorīti ir „Ice MEN” (Mareks Kairis, Elmārs Aukšmuksts, Normunds Orlovs), kas iekrājuši vairāk nekā 100 punktu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem „Autosporta centru” (Mareks Štolcermanis, Kristaps Gasparovičs). Svētdien pirmais starts būs pl. 9, kad trasē dosies aizmugures piedziņas un pilnpiedziņas klašu pārstāvji.

Sestdien turpat „333” trasē sāksies „SK 333” ziemas kausa izcīņa standarta automašīnām. Klašu dalījums šajā četru posmu seriālā (sacensības paredzētas sestdienās – 18. un 25, februārī, 4. un 11. martā) būs tāds pats, kā čempionātā - atkarībā no automašīnas piedziņas veida. Ja būs pietiekama dalībnieku interese, sākot no otrā posma tiks izveidota ieskaite arī klasē ar radžu riepām. Katrās sacensībās tiks apbalvoti trīs ātrākie, bet kopvērtējumā seši labākie. Sacensību rīkotājs Vladislavs Šlēgelmilhs pastāstīja, ka dalībniekus sagaida interesantas un ātras konfigurācijas trases, kas no posma uz posmu mainīsies. Sestdien sacensības sāksies pl. 9.15, kad tiks dots starts priekšas piedziņas automašīnām.

Latvijas čempionāts ziemas autodaudzcīņā

Kopvērtējums pirms 7. (no 7) posma*
Priekšpiedziņa
Ulvis Bujāns 363, Gints Bujāns 327, Normunds Kārkliņš 297, Mareks Štolcermanis 293, Ritvars Kārkliņš 291, Raivo Pikke 283.
Pilnpiedziņa
Mareks Štolcermanis 357**, Elmārs Aukšmuksts 322, Mareks Matvejevs 310, Lauris Vidžis 301, Andris Alksnājs 262, Ulvis Bujāns 256.
Aizmugures piedziņa
Mareks Kairis 376**, Mairis Kārkliņš 320, Jānis Gustāns 319, Almants Faušteins 311, Normunds Orlovs 307, Raivis Ragainis 302.
Komandas
“Ice MEN” 1005, “Autosporta Centrs” 902, „Priekuļu Tehnikums” 795, „Marsel Auto” 780, „Trīs” 697, „BSB” 683.

* aprēķinot noslēguma kopvērtējumu, tiks atmests sliktākā posma rezultāts.
** nodrošināts čempiona tituls.

LAF Standartauto komisijas preses dienests


 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti