CSDD aktivitātes un sacensības Liepājā

 
12.maijs 2006 9:41

Sestdien, 13.maijā plkst. 12.00 pie CSDD Liepājas rajona nodaļas liepājniekiem būs iespēja imitēt transportlīdzekļa apgāšanos un redzēt, kā drošības jostas spēj pasargāt no traumām un glābt dzīvību.

Pagājušajā gadā Rīgā Ķīpsalā izstādes „Auto 2005” ietvaros Ceļus satiksmes drošības direkcijas (CSDD) drošības jostu stendu apmeklēja vairāk nekā 3 500 cilvēku. Turklāt galvenā atziņa, ko apmeklētāji izteica pēc eksperimenta drošības jostu krēslā bija – „Jā, laikam tomēr drošības jostām ir jēga! Ir vērts piesprādzēties!”

Bērniem, kuriem jau ir 12 gadu, sestdien pie CSDD Liepājas rajona nodaļas, būs lieliska iespēja kārtot velo eksāmenu, demonstrēt savas praktiskās braukšanas iemaņas ar velosipēdu un iegūt velo vadītāja apliecību.

Kā saņemt velo apliecību?  Lai saņemtu velosipēda apliecību, pretendentam jānokārto teorētiskais Ceļu satiksmes noteikumu tests (10 jautājumi) CSDD Liepājas rajona nodaļā. Sekmīgi nokārtojot eksāmenu uz pirmo reizi, apliecība tiek izsniegta bez maksas. Par atkārotu eksāmena kārtošanu, pretendentam ir jāmaksā 0,59 Ls (ar PVN). CSDD Liepājas rajona nodaļā ikdienā velo eksāmeni notiek otrdienās 13.30, 14.30, 15.30, 16.30 un 17.30, bet trešdienās un ceturtdienās 13.30, 14.30 un 15.30.

Kādi dokumenti nepieciešami velo eksāmena kārtošanai?- viena dokumentu fotokartiņa;
- pase vai dzimšanas apliecība (pretendentiem, kuriem vēl nav 16 gadu un nav pase).
 
Kā gatavoties eksāmenam?Patreiz velo eksāmenam jāgatavojas, apgūstot Ceļu satiksmes noteikumos tās sadaļas, kas attiecas uz velosipēdistiem, krustojumu šķērsošanu un ceļa zīmēm.
CSDD ir arī izveidojusi arī filmu velo braucējiem – „Rullē Droši” un „Velo skola”, kuras ir izdalīta pagājušā katrai skolai un tā ir lielisks palīgs, lai sagatavotos velo eksāmenam. Filmiņas ir labs materiāls, ar kuras palīdzību var ne tikai gatavoties eksāmenam, bet arī apgūt satiksmes drošības pamatzināšanas. CSDD mājas lapā internetā www.csdd.lv, ir pieejams velo tests, kur savas zināšanas var katrs pārbaudīt, pirms nākt kārto velo eksāmenu.

Bērniem jaunākiem par 12 gadiem būs lieliskas iespēja spēkoties sacensībās ar radio vadāmām automašīnām speciāli izveidotā trasītē kvalifikācijas laukumā pie CSDD Liepājas rajona nodaļas.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti