Latvija dominē Krievijas čempionātā motošosejā

 
16.jūnijs 2006 0:09

Lieliski startējuši Latvijas pārstāvji Krievijas čempionāta pirmajā posmā, kas norisinājās Somijas trasē „Motoring”. Visu goda pjedestālu „Superbike” klasē aizņēma Latvijas pārstāvji, uzvarot Bruno Rožkalnam.

Krievijas čempionātam, ko organizē kompānija „Celerota”, pirms šīs sezonas bija lieli un plaši mērķi – izveidot sacīkšu seriālu, kur startēs Eiropas klases sportisti un , protams, Krievijas pārstāvji ar 10 posmiem kalendārā, iekļaujot arī jaunākās un modernākās trases Eiropā. Tomēr ar laiku plāni tika piezemēti – izveidotojot piecu posmu čempionātu – trīs posmi Krievijā un pa vienam Ungārijā („Hungaroring” trasē) un Somijā („Motopark” trasē).



Pirmajā Krievijas čempionāta posmā, kas notika desmitajā un vienpadsmitajā jūnijā Somijā, lielisku sniegumu parādīja Latvijas pārstāvji, it sevišķi „Superbike” klasē. Arī „Stock 600” klasē jeb „B600” klasē uzvarēja Latvijas pārstāvis Aleksandrs Bekers. Daži mūsējie braucēji bija arī „Stock 1000” klasē. Tomēr nebija neviena, kas startētu „SS600” klasē. Sacīkstes kopumā bija pārstāvji no Krievijas, Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Somijas, kuras pārstāvjiem tas bija labs treniņš pirms Somijas čempionāta posma, kas notiks nākamnedēļ tajā pašā trasē.

„Superbike” klases braucienā bija jāveic 20 apļi. Pirmo vietu kvalifikācijā izcīnīja Bruno Rožkalns (01:28.116), mazliet vairāk par pussekundi viņam zaudēja Agris Neija ar „Suzuki GSX-R” motociklu. Juris Svarinskis „Superbike” klases kvalifikācijā ierindojās piektajā vietā. Jāatzīmē, ka brauciens bija kopā ar „SS600” klasi, kurā dominēja Somijas pārstāvis Vesa Kallio – viņš ne tikai apdzina savus konkurentus „SS600 klasē”, bet arī bija ātrāks par „Superbike” braucējiem gan sacīkstē, gan kvalifikācijā – tātad viņš startēja no pirmās starta vietas. Sacīkstes sākumā vadībā izvirzījās Agris Neija, kam cieši sekoja Bruno Rožkalns, ar reto, bet ātro „MV Agusta F4 1000” markas spēkratu. Tikmēr Juris Svarinskis cīnījās ar konkurentiem un līdz sacīkstes beigām jau bija iekārtojies trešajā pozīcijā, kurā arī droši finišēja. Neilgi pirms sacīkstes beigām, priekšpēdējā trases līkumā, Bruno Rožkalns spēja tikt garām Neijam, finišējot pussekundi ātrāk! Svarinskis, kam vajadzētu mazliet konkurētspējīgāku braucamo par viņa rīcībā esošo „Ducati 999”, Rožkalnam zaudēja 22 sekundes. Lielisks starts Latvijai – pirmās trīs vietas!

„B600 klasē” ātrākais gan kvalifikācijā izrādījās tikai 17 gadus vecais Aleksandrs Bekers ar „Yamaha R6” motociklu. Viņš lieliski veica braucienu apsteidzot tuvāko sekotāju par nepilnām 30 sekundēm. Arī viņa labākais apļa laiks 01:35.247 bija par nepilnām divām sekundēm ātrāks kā otrās vietas ieguvēja Vladislava Bikova apļa laiks. Trešais finišēja Oļegs Pozdņejevs. Vēl viens braucējs no Latvijas Leons Osipovs finišēja 9. vietā.

„B1200 jeb Stock 1000” klasē ātrākais kvalifikācijā izrādījās Roberts Maslihs, tomēr sacīkstē negāja tik gludi, un viņam priekšā aizsteidzās divi lietuvieši – Ruslans Mikiļevičius, kurš uzvarēja, un Skaidrius Gaidamavičius. Maslihs finišēja godalgotajā trešajā vietā, līderim zaudējot 28 sekundes, Pirmās trīs vietas brauca ar „Suzuki GSX-R” motocikliem. Normunds Voss finišēja astotais deviņpadsmit braucēju konkurencē, bet Edvīns Zaķis braucienu beidza četrpadsmitajā pozīcijā.

Arī komandu konkurencē pārāka izrādījās komanda, kurā ir braucēji no Latvijas. Ātrākā komanda izrādījās „A1 motorsport” komanda, kuru pārstāv Bruno un Gariks Rožkalni, Juris Svarinskis, Aleksandrs Bekers un Krievijas pārstāvis Konstantīns Sereda.

Nākamais Krievijas čempionāta posms norisināsies 29. un 30. jūlijā Maskavā, Krievijā. Bet ātrākos mūsu braucējus būs iespēja redzēt 14. un 15. jūlijā Baltijas un Latvijas čempionāta posmā Pērnavā. Veiksmi mūsējiem arī turpmāk!

www.srt.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 8

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 2

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti