Nacionālās klases 3. posmā dominē Šubeckis 1

 
9.jūlijs 2006 11:30

Sestdien Biķerniekos noslēdzās „Nacionālās klases” 3. posms autošosejā. Šajā posmā nebija Latvijas čempionāta ieskaites. Abos braucienos pārliecinoši uzvarēja Normunds Šubeckis ar „VW Golf II” spēkratu.

„SABI” kausa izcīņas trešajam posmam bija pieteikušies 20 braucēji, tomēr uz starta stājās deviņpadsmit, jo pērnā gada čempiona Jāņa Kārkliņa mašīna joprojām nav savesta kārtībā. Vairāki braucēji pāris dienas pirms šī posma treniņos bija „piebeiguši” savas automašīnas. Neskatoties uz to sacīkste izvērtās ļoti spraiga un karsta ar vairākiem incidentiem trasē.

Veiksmīgākais abu braucienu summā izrādījās Normunds Šubeckis, nostiprinot savu pārsvaru kopvērtējumā. Otro vietu izcīnīja Artūrs Zantmans, bet trešo vietu Gvido Elksnis, kuram bija vienāds punktu skaits ar komandas biedru Blušu, tomēr Elksnis finišēja augstāk otrajā braucienā.

Izloze pirmo starta vietu ielozēja Kārlim Ņikiforovam, otro Oskaram Miķelsonam. Sacensību favorīts Normunds Šubeckis, kā arī Blušs, Elksnis, Cabulis un Jenčs, laicīgi neizbrauca no boksiem par, ko tika sodīti ar pēdējām vietām startā. Vicelīderis kopvērtējumā no „Permalat” komandas Artūrs Zantmans startēja no trešās starta pozīcijas. Pirmajos apļos vadībā bija Ņikiforovs, kas pārstāv „X-sports” komandu, kam sekoja Zantmans. Zantmana komandas biedram Vihņēvičam, kurš pirmo apli pabeidza trešais, otrajā aplī elkonī sanāca sadursme ar vēl vienu savu komandas biedru Agri Petrovski, kā rezultātā tika bojāta mašīna un tika atkrists par daudzām pozīcijām uz leju, vairs necīnoties par vadošajām vietām braucienā. Sacīkstes vidusdaļā jau Normunds Šubeckis no „AJA” komandas bija aizcīnījies līdz trešajai vietai un drīz tika apdzīti arī Zantmans un Ņikiforovs, pēdējam gan tehniskas problēmas lika no cīņas izstāties.

Ilgu laiku trešajā pozīcijā turējās Andis Meilands („X-sports”) aiz sevis turot Kristapu Blušu, tomēr pāris apļus pirms beigām Meilandam patraucēja atpalicējs, kurš negribēja laist garām, tā viņam garām patraucās Blušs un trešā vieta bija zaudēta. Bluša komandas („HGK”) biedrs Gvido Elksnis no desmitās vietas startā spēja aizcīnīties līdz piektajai. Vēl viens „X-sports” komandas pārstāvis Uldis Timaks finišēja sestais. Atzīstamu sniegumu demonstrēja Edgars Vītols, startējot tikai no divdesmitās pozīcijas (aizmugurē gan startēja sodītie braucēji), vairākus apļus viņš turējās pieciniekā, tomēr sīvā cīņā tika palaisti garām daži konkurenti un finišā Vītols iebrauc septītais. Tehniskas problēmas liedza astotajā vietā finišējušajam Armandam Keišam cīnīties par ko augstāku. Keišs ir no „AJA” komandas. Tālāk sekoja Vanks („AMB”), Mārtinsons, Ducmanis („AMB”), Kaktiņš („BCL”), Cabulis („BCL”) un Vihņēvičs, kurš izcīnīja vienu punktu par četrpadsmito pozīciju. Pēdējais, piecpadsmitais, finišēja Jenčs.

Otrajā braucienā braucēji startēja no apgrieztām pirmā brauciena starta vietām, kas nozīmēja, ka Edgars Vītols otro braucienu uzsāka no pirmās starta vietas. Vītols arī pirmos apļus veica pirmajā vietā. Pirmos pāris apļus viņam aizmugurē turējās Raimonds Cabulis, tomēr itin drīz tehniskas problēmas lika viņam pamazām atdot savas pozīcijas. Kamēr konkurenti cīnījās par vietām, Vītols spēja izveidot nelielu atrāvienu. Dažos apļos Šubeckis bija nokārtojis rēķinus ar konkurentiem un sāka „vilkt klāt” Vītolam, Šubeckim astē iesēdās Vihņēvičs, Blušs un Elksnis. Viss trio centās turēt līdzi Šubeckim. Samērā ātri Vītols tika noķerts, un Šubeckis samērā viegli tika viņam garām un sāka atrauties no sekotājiem. Tomēr pēc apdzīšanas klāt pie Vītola bija jau arī iepriekšminētais trio.

Sākās grūtas cīņas par otro pozīciju. Pēdējā aplī Vihņēvičs bija ticis garām konkurentam, tomēr Vītols negribēja tik viegli atdot otro pozīciju un uzsāka cīņu, kā rezultātā Vītols uzskrēja virsū Vihņēviča mašīnai – abas mašīnas saslīdējās un abi zaudēja daudz pozīcijas. Vītols finišā ieripoja ar pārsistu priekšējo riepu. Situāciju izmantoja „HGK” komanda – Gvido Elksnis finišēja otrais, bet Blušs bija trešais. Artūrs Zantmans braucienu nobeidza ceturtajā pozīcijā. Andis Meilands, apdzenot Petrovski, bija piektais. Sacīkstes vidusdaļā notika incidents 12. kontrolpunktā – sacīkšu sadursmē cieta trīs automašīnas – Ņikiforova, Ducmaņa un Timaka. Ņikiforovs iebraucot līkumā saslīdējās, Ducmanis centās izmantot kļūdu un apdzīt, tomēr Ņikiforovs piegrieza priekšā, un Ducmaņa „Opel Astra” ieskrēja Ņikiforova „Golfa” aizmugurē. Timaks, kurš brauca aiz Ducmaņa, nespēja noreaģēt un sadūrās ar Ducmani. Ducmanis ar Timaku palika stāvam trasē. Ņikiforovs turpināja sacīksti, tomēr vēlāk arī viņš bija spiests izstāties. Pēc sacīkstes beigām visi trīs tika izsaukti pie galvenā tiesneša izskaidroties. Sestais finišēja Petrovskis, Raimonds Cabulis cīnoties gan ar savu mašīnu, gan konkurentiem braucienu beidza septītajā pozīcijā. Pirmo astotnieku noslēdza Vadims Vihņēvičs. Tālāk sekoja Kaktiņš, Jenčs un Vītols, kurš finišēja vienpadsmitais un reizē arī pēdējais.

Pēc šī posma pamatīgu atrāvienu „SABI” kausa kopvērtējumā ir izveidojis Normunds Šubeckis. Viņa rēķinā tagad jau 120 punkti. Tuvākajam sekotājam Artūram Zantmanam ir 96 punkti. Tālāk seko Kristaps Blušs ar 92 punktiem. Joprojām nav īstas skaidrības, vai notiks nākamais paredzētais Nacionālās klases posms, kas paredzēts Pērnavā no piektā līdz sestajam augustam. Ja šis posms tomēr, tiek atcelts, tad nākošā „Nacionālās klases” sacīkste notiks 20. augustā.

3. „SABI” kausa posma rezultāti

1. Normunds Šubeckis, 50p.
2. Artūrs Zantmans, 34
3. Gvido Elksnis, 32
4. Kristaps Blušs, 32
5. Andis Meilands, 26
6. Edgars Vītols, 12
7. Agris Petrovskis, 10
8. Uldis Timaks, 10
9. Raimonds Cabulis, 10
10. Mārcis Kaktiņš, 9
11. Vadims Vihņēvičs, 8
12. Armands Keišs, 7
13. Jānis Vanks, 6
14. Jenčs Juniors, 5
15. Raimonds Martinsons, 5
16. Jānis Ducmanis, 4
17. Kārlis Ņikiforovs, 0
18. Oskars Miķelsons, 0
19. Jānis Kārkliņš, 0

www.srt.lv
 
Visi komentāri
 
206091. viesis 10.jūlijs 2006 10:50
0 0 Atbildēt

kaads šubeckim best lap?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 28

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti