Satiksmes jautājumu risināšanai ierīkos dzelzceļa pārbrauktuves 3

 
16.janvāris 2008 9:58

Lai optimizētu transportlīdzekļu plūsmu, Liepājā un dzelzceļa posma Aizkraukle - Koknese 94. kilometrā ierīkos dzelzceļa pārbrauktuves.

To paredz Satiksmes ministrijas sagatavotie Ministru kabineta rīkojumu projekti, kas otrdien, 15. janvārī apstiprināti Ministru kabineta sēdē.

Pārbrauktuve Liepājas dzelzceļa stacijas teritorijā ir nepieciešama, jo būtiski atvieglos transporta satiksmi uz un no Liepājas ostas - saīsinās laiku un ceļu, kas nepieciešams, lai nokļūtu no ostas līdz Rīgas šosejai (autoceļam A9). Plānots, ka dzelzceļa pārbrauktuve būs pastāvīga. Uz tās tiks uzstādīts papildu drošības aprīkojums — barjeras un videonovērošana.

Savukārt pārbrauktuve dzelzceļa posmā Aizkraukle – Koknese, kas atslogos dzelzceļa pārbrauktuvi Kokneses stacijas teritorijā, nav plānota kā pastāvīga – tā darbosies līdz dzelzceļa otrā ceļa izbūvei iecirknī Aizkraukle — Krustpils vai ceļa pārvada izbūvei Kokneses pilsētā.

Gan Liepājā, gan dzelzceļa posma Aizkraukle – Koknese 94. kilometrā paredzēts ierīkot III kategorijas dzelzceļa pārbrauktuves *.

Pagaidu dzelzceļa pārbrauktuves ierīkošanai posmā Aizkraukle - Koknese paredzēts izmantot pašvaldības un VAS „Latvijas dzelzceļš” finanšu līdzekļus. Arī pārbrauktuves izveidei Liepājā netiks izmantota valsts budžeta nauda.


------------------------
* Dzelzceļa pārbrauktuves Latvijā tiek klasificētas četrās kategorijās — pirmā ir ar visaugstāko satiksmes intensitāti, bet ceturtā — ar zemāko.
 
Visi komentāri
 
250365. viesis 16.janvāris 2008 10:35
0 0 Atbildēt

par Liepajas pārbrauktuvi labais, davai šleser

250367. viesis 16.janvāris 2008 10:45
0 0 Atbildēt

Tas tiešām ir mūsu valsts mērogā: uzbuvēt 1 (vienu) dzelzceļa pārbrauktuvi.

Vot tie ir grandiozie plāni!!!

Eh, ģerevņa...

250422. viesis 16.janvāris 2008 16:40
0 0 Atbildēt

nu tads abloms, es ieraudziju uzraxtu sapriecajos, ka uzbuves, tas ir atjaunos kadreiz bijusas parbrauktuves, lai uz tiltiem uc parvadiem slodze mazaka, bet nee, tikai vienu un diemzel ne riga...

vaeu nosaukt pietiekosi daudz vietas riga, kur ir bijusas parbrauktuves tacu aitaisitas jo izdomaja kadu citu celu, vai uzbuveja tiltu, vai vel kko, tacu ja tas parbrauktuves atjaunotu, tad paris vietas butu vieglak un mazak traucejot citiem noklut otrpus sledem...

gachoman

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti