No sliedēm noskrien tramvaji, apgrūtināta pārvietošanās 7

 
26.marts 2008 8:55

Šorīt Rīgā no sliedēm noskrējuši trīs tramvaji, savukārt kāds maršruta mikroautobuss iebraucis sienā. Nemitīgā snigšana apgrūtinājusi transportlīdzekļu pārvietošanos galvaspilsētas ielās, dažviet nācies talkā ņemt lāpstas.

Tramvaji no sliedēm noskrējuši vietās, kur notiek remontdarbi. Tajās vietās tramvaju satiksme notiek pa vienu sliežu ceļu pārmijus abos virzienos.

Brīvības ielā pie Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas sliežu pārmijas vietā no sliedēm noskrēja tramvajs, ši iemesla dēļ tramvaju satiksme šajā maršrutā bija apturēta aptuveni 40 minūtes. Pēc notikušā tramvaju satiksme atjaunota, taču joprojām notiek sliežu remonts.

Aculiecinieki stāsta, ka šajā laikā tramvaju galapunktā Juglā paguva sapulcēties vairāk nekā 100 brauktgribētāji, kuri par notikušo avāriju un apturēto tramvaju satiksmi netika informēti.

Tramvaju satiksme lielā sniega dēļ šorīt ir apgrūtināta visā Rīgā, jo daudzviet pa sliedēm vai blakus brauc automašīnas, kuras arī lēni pārvietojas, jo sniegā slīd. Stiprās snigšanas un daudzo negadījumu dēļ ievērojami kavējas sabiedriskā transporta satiksme, kā informē "Rīgas satiksme" pārstāvji. Autobusi dažos maršrutos kavējas līdz pat stundai.

Visraitāk šobrīd notiek tramvaju kustība, tie kavējas aptuveni par 30 minūtēm, savukārt trolejbusi un autobusi kavējas jau par stundu. Aculiecinieki vēsta, ka 6.maršruta trmvajs vēl pusdesmitos no viena galapunkta līdz otram nokļuvis 50 minūtēs, paredzēto 26 minūšu vietā.

Trešdienas rītā Rīgā maršruta mikroautobuss ietriecās mājas sienā. Negadījumā cietuši četri cilvēki.

Autoavārija notika Satekles ielā ap pulksten 8.30. Mikroautobuss Rīga–Sloka pagaidām nenoskaidrotu apstākļu dēļ ietriecās kādas ēkas sienā.
 
Visi komentāri
 
254837. viesis 26.marts 2008 15:29
0 0 Atbildēt

Mja redzēju to busu uz treilera, un redzēju to sienu kurā ieskrēja - tip nekas traks, bet nu protams nepatīkami. Un paspēju šodien otreiz mūžā nolādēt ABS, braucu ~ 30km/h bremzēju - a vāģis i nedomā stātie, tikai ar ātrumiem var normāli nomest mierā - ZB.

254853. viesis 26.marts 2008 18:58
0 0 Atbildēt

Naglu pretinieki tagad drīkst gudri spriedelēt par sliktajām naglu riepām un stūrēt tālāk. Tie kam naglas tie i uzsākt var i apstāties pārējie vissezonnieki un vasarnieki netiek pāri sniega pikai.

A par tramvajiem – tā viņiem vajag. Daudz vietas aizņem bet sniegs tiem ir katastrofa. Nevajag Rīgā tramvajus, kuri krīt nost no sliedēm dēļ vienas sniega pikas.

254860. viesis 26.marts 2008 20:23
0 0 Atbildēt

Man liekas, ka ūpim galvā kāda nagla trāpījusi :D Ko tās naglas dod uz mīksta sniega? Absolūti neko. Pašam ir priekšā radzes, kad bija sniegs, tolks nebija nekāds, vienīgi sala laikā bija zināma pārliecība, braucot pāri lielām, sasalušām peļķēm :)

254864. viesis 26.marts 2008 22:46
0 0 Atbildēt

Man ar ir naglas, un tur kur es to ABS nolādēju (mīksts nepiebraukts šīrīta sniedziņš) arī ar visām naglām un vienas puses ratiem uz mitra bet plika asfalta skuju ziepes, stāvošiem auto pakaļā gan "neiepirdu", bet nu sētas iebrauktuvei pa kādiem 2 metriem garām aizšāvu, un tas pie 30 km/h un ļoti savlaicīgas bremzēšanas. Lai cik sūdīgs ceļš būtu šoziem trāpījies šitādu podu ar ABS izbaudīju pirmo reizi.

254884. viesis 27.marts 2008 11:49
0 0 Atbildēt

Nu tad jādomā ka gļuko ABS. Jo ja no 30 KM/H nevar mašīnu 20 metros dabūt mierā tad vai nu ABS gļučī vai nu riepas ir nekādas. Tā kā aizdzen uz dignostiku un pieštepselē pie compja – ja error liste ir tīra tad mamutam pat skaidrs ka uz sniega 3 metros neapturēsi autiņu.

254905. viesis 27.marts 2008 16:52
0 0 Atbildēt

Nja, brīnās, ka radzētas riepas slikti aptur un vēl ABS vaino :D Izskaidro, ūpi, kāds abs gļuks varētu izraisīt pārāk spēcīgu ABS darbību - visu četru datčiku noklāšanās? :D Parasti ar vienu pietiek, lai ABS atrubītos :)

254913. viesis 27.marts 2008 18:48
0 0 Atbildēt

ABS devējiem nav tikai divi stāvokļi (strādā vai nestrādā). Manam paziņam sanāca nepatīkama šaise. Segums sauss, riepi normāli. Aizskatījās spoguļos – pārkārtoties gribēja. Jābremzē straujāk. Pieskārās bremžu pedālim un ABS sāk tarkšķēt. Maziņš bumsis. Šamais kasa galvu un nesaprot kas pa šteksiem. Tak varēja normāli apstāties. Nu lap nolamāja riepas, sarakstīja papīrus un brauca uz servīzi. Piesprauda kompi servīzē a šamajam error listē viens ABS dačiks nogļukojis (?!?!?!!?), nogļukojis bet errors izlabojies un viss OK. Vot tev i bremzēšanas ceļa garums 2x lielāks. Servismens tur klārēja kautkādu teoriju par to kāpēc devējs varēja nogļučīt un sekas tam jau bija fakts, par ko arī tika pateikts nogļučīs vēlreiz būs tas pats.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 4

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti