„Autocross Team Latvia” braucēji – piektais un septītais!

 
14.aprīlis 2008 9:43

„Autocross Team Latvia” sportisti Jānis Bogdanovičs un Jānis Boks sasnieguši attiecīgi piekto un septīto vietu savās klasēs Eiropas autokrosa čempionāta pirmajā posmā Portugālē, Foškoa trasē.

Bogdanovičs guva piekto vietu salonautomobiļu D-1 kategorijā, bet Jānis Boks bija septītais bagiju D-3A klasē.

Jānis Bogdanovičs Eiropas autokrosa čempionāta pirmo posmu Portugālē, Foškoa noslēdza piektajā vietā. Fināls sākās ar drāmu pirmajā līkumā, kad tika sabojātas uzreiz trīs favorītu mašīnas – trases malā uz sāniem palika krievs Vadims Makarovs, izstājās arī viņa tautietis Aleksandrs Kvašņins un pēc pāris apļiem palīšana zem krītošā Makarova automobiļa lika izstāties arī ungāram Tomašam Karai. Bogdanovičs, startējot finālā no sestās vietas, veikli apbrauca starta burzmu, uzkāpjot uz piekto vietu. Taču augstāk tikt nebija iespējams. Pārliecinoši uzvarēja pērnais čempions lietuvietis Nerjuss Naujokaitis, otrajā vietā atstājot čehu Vāclavu Fejfāru, bet trešais – itālis Kristians Džarolo. Priekšā Bogdanovičam arī lietuvietis Šarūns Gliks.

Jānis Boks Portugāles posmu noslēdza ar septīto vietu D-3A klasē. Pēc starta nonākot A fināla pēdējā -- desmitajā -- vietā, Jānis apdzina vairākus konkurentus, paceļoties uz septīto pozīciju. Aizvadot finālu lieliskā pilotēšanas stilā, par sevi lika manīt no rīta mainītais motors – lai arī stiprāks par nomainīto, tas tomēr bija „rezerves” dzinējs, līdz ar to tikt tuvāk konkurentiem nebija iespējams. Uzvaru klasē guva pērnais čempions čehs Ladislavs Hanāks, aiz sevis atstājot vāciešus Kristianu Fraišladu un Mihaelu Budlmaijeru.

Sasniegtie rezultāti ir nedaudz zemāki nekā bija cerēts, taču abiem Latvijas braucējiem ir skaidri tālākie soļi – jāuzlabo tehnika. Visticamāk, progress gaidāms trešajā posmā Bauskā, Mūsas trasē, kad braucēji būs nokļuvuši mājās pēc garās Portugāles tūres un veiks tradicionālo mašīnu gatavošanu. Turpmākajā nedēļā abi „Autocross Team Latvia” piloti un viņu komandas apkops Foškoa cietušos automobiļus, lai nedēļas nogalē startētu otrajā posmā Mursas trasē turpat Portugālē.

Vairāk informācijas no Portugāles posmiem: www.autocross.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti