Meklē risinājumus satiksmes drošības uzlabošanai Rīgā 3

 
17.aprīlis 2008 9:17

Lai diskutētu par iespējām, kā efektīvāk novērst satiksmes drošībai bīstamas situācijas dažādās vietās Rīgā 15. martā Satiksmes ministrijā tikās speciāla darba grupa.

Darba grupu veidoja Satiksmes ministrijas, Rīgas domes, Ceļu policijas, VAS „Latvijas Valsts ceļi” un VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” pārstāvji.

Tikšanās laikā tika spriests par to, kurās vietās Rīgā ir nepieciešams izveidot jaunas gājēju pārejas, diskutēts, kuras no esošajām pārejām ir uzskatāmas par bīstamām, kā arī spriests par to, vai šīs pārejas ir jālikvidē, vai tās iespējams padarīt satiksmes dalībniekiem drošas, ierīkojot papildus apgaismojumu, izbūvējot gājēju barjeras un drošības saliņas, samazinot atļauto maksimālo transportlīdzekļu pārvietošanās ātrumu, vai citādi. Lai uzlabotu satiksmes drošību, iespējams, būtu jāpalielina sodi par Ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu ne tikai transportlīdzekļu vadītājiem, bet arī gājējiem, piemēram, par brauktuves šķērsošanu tam neparedzētā vietā.

Tiek plānots, ka triju gadu laikā gājēju pārejas Rīgā tiks sakārtotas pilnībā – šogad tiks likvidētas visas sevišķi bīstamās, bet tuvāko pāris gadu laikā – sakārtotas tās, kurām ir nepieciešami uzlabojumi.

Darba grupas tikšanās laikā tika analizēta kreiso pagriezienu ietekme uz krustojumu caurlaidības spēju – izsvērts ieguvums, ko šādu pagriezienu atļaušana sniedz transportlīdzekļu vadītājiem, kā arī runāts par to izraisītajām problēmām – piemēram, sastrēgumiem, kas rodas, transportlīdzekļiem gaidot iespēju nogriezties pa kreisi, kā arī lielais ceļu satiksmes negadījumu īpatsvars pie šāda veida atļautā manevra.

Diskutēts tika arī par Ceļu policijas lomu satiksmes drošības uzlabošanā Rīgas pilsētā un iespējām policistus vairāk noslogot tieši satiksmes drošības uzlabošanas pasākumiem.

Darba grupā apspriestie risinājumi tiks sagatavoti kā konkrēti priekšlikumi, ko prezentēs nākamajā Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē.


Elīna Circene
Sabiedrisko attiecību speciāliste
 
Visi komentāri
 
255538. viesis 17.aprīlis 2008 11:23
0 0 Atbildēt

Ļoti savlaicīga informācija...

Re, mēs mēnesi atpakaļ kārtējo reizi pamuldējām...

255585. viesis 18.aprīlis 2008 7:34
0 0 Atbildēt

jā, pie katras "bīstamās" gājēju pārejas pa luksaforam, visus kreisos pagriezienus aizliegt un dzīve būs brīnišķīga :D protams...

255692. viesis 19.aprīlis 2008 12:19
0 0 Atbildēt

Ārprāc, sestdienā strādāt? 15. marts...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti