«Eclipse Tour» turpina ekspedīciju 2

 
31.jūlijs 2008 15:57

Eclipse tour brauciens pretī Saules aptumsumam ilgst jau nedēļu. Pēc garām Terehovas robežpunktā pavadītajām stundām un braukšanas pāri Krievijas pierobežas zonai, kas ainaviski atgādina Latgali un ir pilna sādžām ar dīvainiem nosaukumiem (piemēram, Derevnja N, Sukino, Bolšije Kozli), tehnisku iemeslu dēļ mums nācās uz piecām dienām piezemēties zaļā pļaviņā Ugras krastā, Kalugas pilsētas apkaimē.

Kamēr vietējais meistars veic abu bobiku kapitālo remontu, Eclipse tour dalībnieki izbauda ar astronomiju piesātināto Kalugas gaisotni. Kaluga ir slavenā raķešu zinātnieka Konstantīna Ciolkovska pilsēta.

Ciokovska ielā atrodas gan grandiozs soc-reālisma manierē uzbūvēts memoriāls kosmonautikas nozares darbiniekiem, kas ir vietējo kāzinieku iemīļota fotografēšanās vieta, gan Ciolkovska memoriālais muzejs-māja, gan zinātnieka vārdā nosauktais parks, kura centrā ir viņa atdusas vieta. Izejot cauri parkam, atduramies divos dabiska lieluma raķešu „Vostok ” un „N1” modeļos, kas izvietoti kosmonautikas muzeja pakājē.

Muzejā apskatāmas gan bagātīgas informatīvas ekspozīcijas par zinātnieku dzīvi un darbību, gan lērums dažādu kosmisko aparātu un modeļu, gan kosmonautu ēdiens un skafandri. Jutāmies apbēdināti par to, ka Gagarina stūrītis ir slēgts apmeklētājiem. Uz kosmonautikas muzeja sienām un arī citur pilsētā sastopami grandiozu izmēru sienas mozaīkas ar padomju laikā populāriem lozungiem un grafiskām proletāriešu figūrām. Arī sabiedriskā transporta izskats, kvalitāte un cenas lika atcerēties Latviju pirms piecpadsmit gadiem.

Apmeklējām arī patvāru, prjaniku un ieroču ražošanas centru Tulu. Patvāru un ieroču muzejos diemžēl netikām, tomēr uzzinājām vairāk par senās Krievijas ikdienu un etnogrāfiskām tradīcijām Tulas senatnes muzejā. Šajā reģionā šobrīd tiek veikti aktīvi arheoloģiskie izrakumi. Vakaros ēdam lieliskos prjanikus ar dažādām garšām.

Šodien abas mašīnas tiks savestas kārtībā un pienāks beigas šī brīža atpūtas režīmam. Mēģināsim nobraukt dienā tik daudz kilometru, cik vien iespējams, jo esam iekavējuši maršrutu.

Atbalstītāji:

Karšu izdevniecība Jāņa sēta

Auto aprīkojuma veikals

Ra Tehnika

Auto aprīkojuma veikals Kamene

Interneta veikals Xnet

Eļļu izplatītājs

VA Motors

Akumulatoru Centrs

Rīgas dzirnavnieks

Daudznozaru kompānija Daugava

Maizes ceptuve Lāči

Zemnieku saimniecība Meistari

Sabiedrība Mārupe

Drošas braukšanas skola

T-krekli.lv

Sia Polyprint

Gaļas pārstrādes uzņēmums BLC
 

Idejiskie atbalstītāji

Latvijas Automobiļu federācija

Latvijas Astronomijas biedrība


Printerim draudzīga lapa
 
Visi komentāri
 
260453. viesis 1.augusts 2008 9:17
0 0 Atbildēt

Labus gan braucamrīkus viņi izvēlējušies, ja ik pa 1000 km jātasa kapitālie remonti.....

260454. viesis 1.augusts 2008 10:04
0 0 Atbildēt

1mais pousts un jau noliek :D. Eleganti, Ronald, eleganti! Latviešu subkultūras cienīgs rācenis :))

Malači! Ļoti interesanti aprakstīts un ne vienmēr, tas kas nenotiek pēc plāna ir tas sliktākais. :)

Varbūt uzspēs šodien uz saules aptumsumu :D vēl 3 stundas

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti