Auto orientēšanās sacensības «Ķekavas novada aplis 2009» 1

 
10.marts 2009 14:44

15. martā plkst.10.00, pulcēšanās vieta pie Ķekavas sporta kluba! Laikā, kad ziema vēl nav beigusies, bet pavasaris vēl tā īsti nav sācies, ievērojot labākās kaimiņvalstu tradīcijas un Somijas pieredzi, kā arī pašmāju pieredzi, Ķekavas pagasta pašvaldībā tiek organizēts pasākums – auto orientēšanās sacensības „Ķekavas novada aplis 2009”, kas dod iespēju ikvienam interesentam piedalīties sacensībās, iepazīstot Ķekavas novadu, tā tradīcijas, kultūrvēsturisko un dabas mantojumu.

Ar ko gan ir interesantas šīs orientēšanās sacensības?
o    Tajās var piedalīties jebkurš interesents, kuram ir autovadītāja apliecība ar savu ielas mašīnu.
o    Maršruts ir jāveic vadoties pēc kartes un pulksteņa.
o    Tā ir lieliska iespēja pilnvērtīgi un aktīvi pavadīt dienu, iepazīstot Ķekavas novadu. Līdzi var ņemt savus bērnus un draugus.
o    Maršruts jāveic, precīzi pēc organizatoru norādēm.
o    Un pats galvenais – Jūs ne tikai pilnvērtīgi pavadīsiet dienu, un iepazīsiet Ķekavas novadu, bet arī būsiet viens no daudzajiem autovadītājiem, kas propagandēs drošu braukšanu.

Par auto orientēšanos sacensību kvalitāti, maršruta aizrautību un dažādību liecina vien fakts, ka sacensības galvenais tiesnesis ir Latvijā pazīstamais, pieredzējušais rallija tiesnesis un trašu veidotājs Juris Aperāns. Organizē – Ķekavas sporta aģentūra.

Uz tikšanos auto orientēšanās sacensībās „Ķekavas novada aplis 2009” - 15. martā plkst.10.00 pie Ķekavas sporta kluba!

Kontaktinformācija:
Juris Aperāns - 29259734
Dace Cīrule - 28233695



Auto orientēšanās sacensības „Ķekavas novada aplis 2009”
Nolikums.
Sacensību organizators: Ķekavas sporta aģentūra
Sacensību oficiālās personas:
Sacensību direktore Dace Cīrule
Sacensību galvenais tiesnesis Juris Aperāns
Sacensību sekretārs Andris Būmanis
Distances tiesnesis Māris Belovs

Pasākuma mērķis: Iepazīt jaunizveidoto Ķekavas novadu un popularizēt drošu satiksmi.

1. Auto orientēšanās sacensības hronoloģiskā secība:
1.1 Sacensības notiek 2009.gada 15.martā pa jaunizveidotā Ķekavas novada ceļiem.
1.2 Ekipāžu reģistrācija Ķekavas sporta klubā no plkst. 10:00 līdz 10:30.
1.3 Dalībnieku ekipāžu starta saraksta publicēšana un dalībnieku sapulce plkst. 10:40.
1.4 Sacensību starts plkst. 11:00 pie Ķekavas sporta kluba.
1.5 Provizoriskais sacensību ilgums 2.5 stundas.
1.6 Sacensību finišs pie Ķekavas sporta kluba.
1.7 Rezultātu paziņošana un dalībnieku apbalvošana Ķekavas sporta klubā plkst. 15:00.
2. Sacensību dalībnieki un reģistrācija:
2.1 Sacensību ekipāža (ne mazāk kā divi dalībnieki) ar automašīnu, kurai ir derīga civiltiesiskā apdrošināšana un CSDD pielaide satiksmei, ierodas uz dalībnieku reģistrāciju nolikumā noteiktajā laikā un vietā. Aizpildot dalības pieteikumu, automašīnas vadītājs un ekipāžas dalībnieki ar saviem parakstiem apliecina, ka ir iepazinušies ar sacensību nolikumu, tas viņiem ir saprotams, un apņemas ievērot visus tā nosacījumus. Tāpat sacensību dalībnieki apņemas ievērot visus LR tiesību aktus saistībā ar izmantojamās automašīnas ekspluatāciju, drošumu un tehnisko stāvokli, kā arī ievērot visas LR Ceļu satiksmes noteikumu prasības sacensību laikā, un pilnībā atbild par to neievērošanas sekām.
2.2 Sacensību sekretariātā, reģistrējoties ekipāžas dalībnieki saņem trases dokumentācijas mapi, kurā ietilpst sacensību nolikums, maršruta karte ar pārbraucienu laika normām un apmeklējamo objektu identifikācijas fotogrāfijām.
2.3 Ekipāžas ziedojuma summa sacensībām-10.00Ls.
2.4 Sacensību trases veikšanai ir nepieciešams sekojošs aprīkojums: digitālais fotoaparāts, Rīgas reģiona karte un elektroniskais pulkstenis.
3. Sacensību gaita:
3.1 Starta intervāls starp ekipāžām -3.minūtes.
3.2 Trase jāveic maršruta kartē norādīto objektu secībā ievērojot noteiktās laika normas. Objekta apmeklējuma maršrutu(ceļus pa kuriem braukt secībā no pirmā uz nākošajiem kontrolpunktiem) ekipāža izvēlas patstāvīgi.
3.3 Ierodoties fotogrāfijā redzamajā objektā-kontrolpunktā, noteiktās laika normas atbilstošajā pilnajā minūtē, jāveic identisks izsniegtajai fotogrāfijai uzņēmums. Situācijā, kad digitālais fotoaparāts neuzrāda attēla fiksēšanas laiku, fotogrāfijā skaidri jābūt redzamam elektroniskajam pulkstenim, kurš uzrāda attēla fiksēšanas laiku.
3.4 Ja kādu iemeslu dēļ kontrolpunkts ir apmeklēts ar kavējumu, atskaites punkts laika normai uz nākošo objektu-kontrolpunktu ir, fotografēšanas laikā fiksētais pulksteņa rādījums pilnās minūtēs.
3.5 Situācijā, kad kontrolpunkts netiek atrasts un iztrūkst laika fiksēšanas momenta, pie iepriekšējās laika normas ir jāpieskaita nākošā kontrolpunkta apmeklējuma laika norma, kas kopā dod jaunu laika normu sekojoša objekta apmeklējumam.
3.6 Ekipāžai pēc finiša nekavējoties jāierodas sacensību sekretariātā, Ķekavas sporta klubā, jānodod maršruta karte ar starta-finiša tiesneša atzīmēm, un kopā ar distances tiesnesi jāveic fotogrāfiju salīdzināšana rezultātu noteikšanai.
3.7 Ja kādu iemeslu dēļ ekipāža neturpina sacensības, par to ir jāziņo sacensību sekretāram pa telefonu 29184872
4. Rezultāta noteikšana:
4.1 Pirmais kritērijs - visu fotogrāfijās uzrādīto objektu-kontrolpunktu apmeklējums un fotogrāfijās redzamo objektu atbilstība oriģinālam. Neatbilstība starp uzņēmumiem tiek traktēta kā neapmeklēts kontrolpunkts. Situācijā, ja ekipāžu uzrādītais rezultāts ir vienāds, tiek ņemts vērā otrais vērtēšanas kritērijs.
4.2 Otrais kritērijs – laika normu atbilstība noteiktajam (1.soda punkts par katru pilnu kavējuma minūti vai 2.soda punkti par katru pilnu apsteidzes minūti). Situācijā, ja arī pēc otrā kritērija rezultāts ir vienāds, tiek ņemts vērā trešais kritērijs
4.3 Trešais kritērijs – nobrauktais kilometru daudzums (jo mazāk nobraukto kilometru, jo augstāks rezultāts).
5. Apbalvošana:
5.1 Ekipāžas, kuras sacensībās izcīnījušas pirmās trīs vietas tiek apbalvotas ar kausiem.
5.2 Organizators paredzējis arī pārsteiguma un veicināšanas balvas.
 
Visi komentāri
 
267580. viesis 10.marts 2009 21:34
0 0 Atbildēt

oho konkurence paraadiijusies...

un 10 ls daliiba...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti