Latvijas Dragreisa Čempionāta 1. posms – 26. aprīlī Biķerniekos 2

 
20.marts 2009 13:09

Arī šogad Latvijas Dragreisa sacensību sezonu atklās žurnāla „Forsāža” rīkotās ātruma sacensības. Pasākums notiks 26. aprīlī Biķernieku kompleksajā sporta bāzē un būs pirmais no Latvijas Dragreisa Čempionāta 5. posmiem.

Programmu papildinās īpašs drifta šovs, auto entuziastu kluba Vabole.lv izstāde un auto audio skaņas sacensības, bet par godu čempionāta statusa saņemšanai dragreisa noslēgumā paredzēta grandioza uguņošana. Pasākumu atbalsta Latvijas Mūzikas Kanāls.


Foto: Deniss Podnebess

Pateicoties ilgam un mērķtiecīgam darbam, Latvijas Automobiļu Federācija Latvijas Dragreisa Kausam no 2009. gada ir piešķīrusi ievērojamāko un cienījamāko autosporta statusu – čempionāts, tātad šogad pilnīgi oficiāli esam kļuvuši līdzvērtīgi citiem sporta veidiem, bet sportisti visas sezonas garumā varēs cīnīties par prestižo čempiona titulu. Šogad vēl vairāki jaunumi – dragreisa sacensības aizraujošākas un neparedzamākas padarīs tautas klase jeb handikaps, kurā automašīnām nav dzinēja darba tilpuma ierobežojuma. Tiesa, handikapa klase nesaņems čempionāta ieskaites punktus, bet daudziem dalībniekiem šī būs pirmā iespēja pārbaudīt savus spēkus trasē. Īpašas balvas paredzētas arī motociklu dragreisa dalībniekiem, tāpēc ceram, ka motobraucēju atsaucība būs krietni lielāka nekā iepriekšējās sezonās.

Pasākuma starplaikos paredzēts aizraujošs drifta šovs jeb īpašs sveiciens no Latvijas Drifta Čempionāta dalībniekiem, bet pēc finālbraucieniem notiks tradicionālā riepu kūpināšana, kuras uzvarētājus noteiks publika tribīnēs. Apmeklētājus ar krāšņu sezonas atklāšanas izstādi visu dienu priecēs auto entuziastu klubs vabole.lv, bet pēc čempionu apbalvošanas notiks noslēguma uguņošana, kuru realizēs Latvijas vadošā pirotehnikas un specefektu firma „Petarde”.

Latvijas Dragreisa Čempionāta 1. posma dalībnieku On-Line reģistrācija notiks žurnāla „Forsāža” mājas lapā www.forsaza.lv, kā arī, lai nodrošinātu augsta līmeņa drošību sacensībās, dalībnieku skaits tiks ierobežots. Interneta lapā jau savlaicīgi ir iespēja iepazīties ar sacensību nolikumu, čempionāta punktu skaitīšanas sistēmu, handikapa noteikumiem, kā arī visas sezonas garumā tur varēsiet lasīt aktualitātes un jaunumus.

Paralēli dragreisam notiks arī auto audio sacensības (EMMA noteikumi), kurās paredzētas skaņas spiediena sacīkstes. Audio sacensību norises vietā tiks izstādītas auto audio sistēmas, kas veidotas kvalitatīvai mūzikas baudīšanai. Šīs sistēmas būs iespējams noklausīties, kā arī aprunāties ar to īpašniekiem un piedalīties konkursā. Sacensību noteikumi, reģistrācija un pārējā informācija: www.mObileaudiO.lv.

Biļetes uz Latvijas Dragreisa Čempionāta 1. posmu variet iegādāties visās „Biļešu servisa” tirdzniecības vietās, interneta lapā www.bilesuserviss.lv un Statoil degvielas uzpildes stacijās. Biļetes cena, ja to iegādāsieties līdz 31. martam – tikai seši lati (vēlāk tās kļūs dārgākas).

Pasākumu atbalsta: Latvijas Mūzikas Kanāls, enerģijas dzēriens Dynami:t, vīriešu smaržas Lamborghini, European Hit Radio, OHO.lv, easyget.lv, EKO Polise, Getaway.lv, BMWPower.lv, Vabole.lv, Mobileaudio.lv, Vipi.lv, Postfactum.lv, Travelnews.lv, Motors24.lv, erotiskavela.lv, Petarde.lv. Pedro TOP maize un Ādažu čipsi EGO.
 
Visi komentāri
 
267859. viesis 20.marts 2009 13:33
0 0 Atbildēt

Nav tā kā drusku aptrakuši ar biļešu cenām?

267877. viesis 21.marts 2009 9:43
0 0 Atbildēt

Būs jārāpjas pāri sētai, kā parasti.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti