«DrinkMe Drag Meeting» - jauns rekords, dūmi un salūts (+ foto) 2

 
30.aprīlis 2009 9:33

Ar jaunu ātruma rekordu, drifta šovu, vaboļu dragreisu un salūtu vairāku tūkstošu apmeklētāju klātbūtnē noslēdzies Latvijas Dragreisa Čempionāta 1. posms „DrinkMe Drag Meeting 2009”, kas 26. aprīlī Biķerniekos uz starta pulcēja gandrīz 100 dragreisa automašīnas.

Sacensības jau no paša sākuma bija neprognozējamas, jo bija pieteikušies daudzi braucēji ar iepriekš Latvijā neredzētām automašīnām. Nedalītas simpātijas izpelnījās Edgars Eriņš ar Nissan Silvia, bet diemžēl, viņa 1600 zs motoram treniņbraucienos izbeidzās resursi – noķīlēja virzulis un tika norauts klanis. Automašīnas mehāniķi atklāja, ka šo brīnumu redzēsim tikai 1. augustā Latvijas Dragreisa Čempionāta 3. posmā un „DrinkMe Cup” noslēguma posmā Biķerniekos.

Par pārsteigumu parūpējās arī A klases braucējs Artūrs Soboņs ar koši zaļo Opel Kadett, kurš finālā uzvarētāja godu atņēma pagājušās sezonas līderim Raimondam Burakevičam. Raimonds palika tikai trešais, bet otrā vieta Valteram Šulcam ar Honda CRX. B klases līderis Agris Biezais arī šoreiz bija pirmais, aiz sevis atstājot Ivaru Ērgli ar Audi 90 un Aivaru Brūveru ar BMW 2002.

Fotogalerija »»
Par sacensību vislielāko pārsteigumu parūpējās C klases uzvarētājs Ilmārs Zausajevs, kurš ar Audi Carbon Destroyer uzstādīja jaunu trases rekordu, 201 metra distancē sasniegdams 200,6 km stundā. Viņa lielākajam konkurentam Mārim Ozoliņam ar EVO Prospeed – diemžēl falšstarts. Trešais palika Artjoms Kočlamazašvili ar BMW M Coupe, kuram sacensību laikā radās vairākas tehniskas problēmas. D klasē pirmais – Māris Ozoliņš, otrais – Romāns Ležņins ar Audi S4, bet trešais – Edmunds Petrovs ar Subaru Impreza. Sacensību jaunums – G klase jeb handikaps, kurā braucēji spēkojās ar standartauto. Vārdadienas dāvanu saņēma pirmās vietas ieguvējs Sandris Zvirgzdiņš ar MB, aiz sevis atstādams Rihardu Storu ar Audi RS6 un Helviju Plaudi ar Audi Coupe.

Lielas ovācijas pasākumā ieguva gan „vaboļu dragreiss” , gan arī drifta performance, kuru izpildīja vienīgā drifta braucēja Kristena tandēmā ar Jāni Lambertu. Tika veikts arī kāds eksperiments – Raimonds Burakevičs sacentās ar kartinga braucēju Mārci Birkenu, kurš finišā tikai pavisam nedaudz atpalika no Latvijas ātrākās Opel Corsa.

Kā jau vienmēr, viens no pasākuma efektīgākajiem brīžiem bija riepu kūpināšanas šovs, kura uzvarētāju noteica skatītāji. Izmantojot dažādus drifta trikus, vislielākās ovācijas saņēma profesionāls drifta braucējs Raivo Mužiks. Bet sacensību noslēgumā pēc apbalvošanas visus priecēja salūts, kuru nodrošināja vadošā pirotehnikas firma „Petarde”.
Ar braucienu rezultātiem un fotogaleriju apkopojumu variet iepazīties portālā www.forsaza.lv.

Pasākuma ģenerālsponsors – enerģijas dzēriens „DrinkMe”, Drošības auto nodrošina WESS Select, sacensības atbalsta Latvijas Mūzikas Kanāls, vīriešu aromāts Lamborghini, European Hit Radio, OHO.lv, easyget.lv, EKO Polise, Getaway.lv, VPZDU Racing, DelfiAuto.lv, BMWPower.lv, MotoPower.lv; Vabole.lv, Vipi.lv, Postfactum.lv, Travelnews.lv, Motors24.lv, Dāvanu serviss, Petarde.lv; Ādažu čipsi EGO; Paleto.lv, Rubbers.lv, Cinamon, NR Data, SEMS, Corporate, Motul un Apbalvojumu darbnīca.


Rezultāti:

A klase
1.    Artūrs Soboņs, Opel Kadett
2.    Valters Šulcs, Honda CRX
3.    Raimonds Burakevičs, Opel Corsa
B klase
1.    Agris Biezais, BMW 325
2.    Ivars Ērglis, Audi 90
3.    Aivars Brūvers, BMW 2002
C klase
1.    Ilmārs Zausajevs, Audi Carbon Destroyer
2.    Māris Ozoliņš, Mitsubishi Evo
3.    Artjoms Kočlamazašvili, BMW M Coupe
D klase
1.    Māris Ozoliņš, Mitsubishi Evo
2.    Romāns Ležņins, Audi S4
3.    Edmunds Petrovs, Subaru Impreza
G klase (handikaps)
1.    Sandris Zvirgzdiņš, MB
2.    Rihards Stors, Audi RS6
3.    Helvijs Plaudis, Audi Coupe

Foto: Deniss Podnebess un Ingus Evertovskis
 
Visi komentāri
 
268584. viesis 2.maijs 2009 22:01
0 0 Atbildēt

Nissan Silvia ar 1600ZS motoru??? un ar virzuļiem? parasti jau TĀDI motori ir ar reaktīvajām sadegšanas kamerām ;)

268595. viesis 4.maijs 2009 8:33
0 0 Atbildēt

tu tak esi paakjis

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti