Vasaras autosprinta sezonas nagla – posms Biķerniekos 4

 
10.jūnijs 2009 14:07

Sestdien, 20. jūnijā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē tiks aizvadīts Latvijas vasaras autosprinta čempionāta trešais posms. Sacensību trase, kurā tiks iekļauta daļa autoapļa un kartodroma, būs ātrākā, kādā vasaras autosprintisti līdz šim braukuši.

Tāpēc drošības apsvērumu dēļ visiem braukt gribētājiem ir jāpiedalās vismaz vienā obligātajā treniņā, kuri paredzēti 11. un 18. jūnijā no plkst. 19 līdz 21.



Dažādu standarta automašīnu sacensību dalībnieku karstākā vēlēšanās ir sacensību trasē sasniegt pēc iespējas lielāku ātrumu. Parasti trases konfigurācijas un drošības prasību dēļ ātruma griesti ir ierobežoti līdz 80-120 km/h. Vasaras autosprinta rīkotājiem sadarbībā ar Latvijas automobiļu federācijas (LAF) Standarta automobiļu komisiju (SAK) rodot iespēju sacīkstes aizvadīt leģendārajā Biķernieku trasē Rīgā, Latvijas čempionāta trešā posma dalībniekiem tiks dota unikāla iespēja pārbaudīt savu meistarību un spēkrata jaudu līdz šim vēl nebijuši ātrā distancē.

Paredzams, ka trase virzīsies (skatīt shēmu) pa starta-finiša taisni, iekļaujot sevī „ozola” līkumu un „elkoni”, tad no autoapļa dosies kartinga trasē un, pēc dažu līkumu izmešanas, atgriezīsies starta-finiša taisnes sākumā. Drošības apsvērumu dēļ trīs vietās tiks uzstādīti ātruma slāpētāji. Sportistiem trīs apļus garā distance būs jāveic divas reizes.



Ņemot vērā palielināto risku, visiem startēt gribētājiem pirms sacensībām būs jāpiedalās vismaz vienā obligātajā treniņā, kuri paredzēti 11. un 18. jūnijā no plkst. 19 līdz 21. Šajos treniņos, samaksājot dalības maksu 15 LVL apmērā, var piedalīties arī interesanti, kuri neplāno startēt sacīkstēs. Atgādināsim, ka vasaras autosprinta sacensībās ar savu ielas automašīnu drīkst piedalīties jebkurš braukt gribētājs.

Sacensību starts 20. jūnijā paredzēts plkst. 9.30. Ātrākie braucēji tiks noskaidroti trīs čempionāta ieskaites klasēs (1800, 2500, 2500+) un trīs papildvērtējumos, atkarībā no izmantotajām riepām („Street”, „Kumho Street”, „Kumho Sport”). Ieejas maksa skatītājiem – tikai 1 LVL.

Plašāka informācija pieejama www.vasarassprints.lv . Latvijas vasaras autosprinta čempionāta atbalstītāji: tehniskaisveikals.lv, autosport.lv, KUMHO, iAuto, FORSĀŽA, Malek, AunA Motorsport. Balvas laureātiem arī no LAF SAK atbalstītājiem „AutoEuro” un „DC Kafija”.

LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Visi komentāri
 
269283. viesis 10.jūnijs 2009 15:38
0 0 Atbildēt

Izklausās vilinoši!

269293. viesis 10.jūnijs 2009 21:05
0 0 Atbildēt

Pat aizejot uz poda un noliekot kluci ari izklausas vilinosi , tas ir kartejais letais pasakums ar dargam ieejas maksam un letajam reklamam........

269295. viesis 10.jūnijs 2009 22:16
0 0 Atbildēt

Tu kaut ko jauc. Lētie pasākumi ar dārgajām biļetēm ir Forsāžas rīkotie dragreisi un drifti. Šis ir sprints, kur neko nereklamē. No skatītāja 1 lats.

269306. viesis 11.jūnijs 2009 10:03
0 0 Atbildēt

Te nu puikas dabūs ierīt:) Vinnēs tas, kam lielāka šiza un jaudas pār pārēm :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti