Ar Māra Ozoliņa divkāršu uzvaru noslēgušās «Drink Me Cup 2009» sacensības 6

 
5.augusts 2009 9:37

Biķernieku sporta komplekss 1. augustā pulcēja pašus ātrākos Latvijas braucējus, lai noskaidrotu „Drink Me Cup 2009” sacensību uzvarētājus un Latvijas Dragreisa Čempionāta līderus.

Negaidīti par divu klašu uzvarētāju kļuva Māris Ozoliņš ar EVO Prospeed, kurš spēcīgākās klases finālbraucienā pat pārspēja no Somijas atbraukušo dragsteru, savukārt handikapa klasē pirmo reizi Latvijas dragreisu vēsturē uzvarēja sieviete – Krista Eriņa ar Nissan 350Z. Autoklubu un tūninga izstādē, kas notika paralēli sacensībām, gan individuāli, gan arī klubu ieskaitē apmeklētāji visvairāk nobalsoja par Celica Club.

Sacensībās piedalījās visu klašu līderi, kā arī viesi no Lietuvas, Igaunijas un Somijas, tāpēc prognozēt uzvarētājus bija ļoti grūti, un tie tika noskaidroti tikai pašos finālbraucienos. Diemžēl Latvijas ātrākās automašīnas īpašnieks Ilmārs Zausajevs šoreiz nespēja tikt galā ar automašīnas tehniskajām problēmām, un rezultātā ieguva nepierasto trešo vietu. Viņa klasē otrā vieta pirmo reizi Igoram Detkovam ar Audi Coupe, bet pirmā – Mārim Ozoliņam ar EVO Prospeed. Māris uzvarēja arī lielākajā klasē, aiz sevis atstājot Kristianu Kobi no Somijas, kurš bija ieradies ar īstu dragsteru, un šo finālbraucienu skatītāji pavadīja ar lielām ovācijām un aplausiem. Trešā vieta D klasē Igoram Detkovam.

A klases finālbraucienā jau tradicionāli piedalījās Raimonds Burakevičs ar Opel Corsa un Valters Šulcs ar Honda CRX. Uzvaru „izrāva” Valters, bet trešajā vietā – Juris Kuklis ar Mini. B klasē pirmais jau tradicionāli Agris Biezais ar BMW, otrais pirmo reizi bija Kristaps Narubins ar Honda Prelude, bet trešais Ivars Ērglis ar Audi.

Liels pārsteigums bija handikapa klase, kurā pirmo reizi uz goda pjedestāla kāpa divas sievietes. Krista Eriņa ar Nissan 350z izcīnīja absolūto uzvaru, bet Elīna Jorena ar Corvette ieņēma trešo vietu. Starp viņām – autošosejas sacensību braucējs Kārlis Ņikiforovs.

„DrinkMe Cup 2009” kopvērtējuma rezultāti:
A klase:
1.    Valters Šulcs
2.    Artūrs Soboņs
3.    Raimonds Burakevičs
B klase:
1.    Agris Biezais
2.    Ivars Ērglis
3.    Juris Kuklis
C klase:
1.    Māris Ozoliņš
2.    Ilmārs Zausajevs
3.    Aldis Vārpsalnieks
D klase:
1.    Māris Ozoliņš
2.    Igors Detkovs
3.    Aldis Vārpsalnieks

Paralēli dragreisa sacensībām notika autoklubu un tūninga izstāde, kurā visi apmeklētāji varēja balsot gan par skaistāko automašīnu, gan par atraktīvāko stendu. Gan individuāli, gan autoklubu ieskaitē pirmo vietu izcīnīja Celica klubs. Par otru skaistāko tika atzīts auto no Voyager kluba, bet trešā vieta – Opel Club Latvia.

Black Silver Party Bus, [EX] da Bass, Trakais Mārtiņš, Streetbike Freestyle paraugdemonstrējumi, modeles, bērnu pilsētiņa, riepu kūpināšana, drifta un spēkavīru šovs bija tikai neliela daļa no 1. augusta pasākuma, par kuru īpašs paldies visiem skatītājiem un dalībniekiem. Nākamais Latvijas Dragreisa čempionāta posms – jau 29. augustā Jēkabpils lidlaukā, kur notiks šī gada vienīgais 402 metru posms!

Dragreisa Kausa un Auto izstādes ģenerālsponsors – veselīgs enerģijas dzēriens DrinkMe. Oficiālā televīzija – Latvijas Mūzikas Kanāls, Oficiālais radio – European Hit Radio. Par drošību pasākumā rūpējas „Skorpions Apsardze”.

Pasākumu atbalsta: LAF, Narvesen, Motors24.lv, Uzvelckreklu.lv, Cinamon, Zebra, SEMS, TV24, EasyGet.lv, Auto Euro, Autonews.lv, Travelnews.lv, VIPI.lv, Postfactum.lv, Oho.lv, BMWPower, MotoPower.lv, Getaway.lv, EkoPolise, DelfiAuto.lv, Corporate, Mobil Plus ADV, Hobijauto.lv, Apbalvojumu Darbnīca, DāvanuServiss.lv, MOTUL, Paleto.lv, TSC Auto, Genarts, Latakko, Hankook, Skorpions Apsardze, Karsējmeitenes.lv un Discomania.lv.
 
Visi komentāri
 
270201. viesis 5.augusts 2009 10:07
0 0 Atbildēt

Māris Ozoliņš: Drink Me TWO Cups! :-)

Atziistami, lai veicas. Buutu "treknie gadi" , vajadzeetu domaat

par "quartermile" celinja izbuuvi kaadaa vecaa lidlaukaa, bet tagad ... :-(

270206. viesis 5.augusts 2009 10:37
0 0 Atbildēt

Intersanti kurš Māris Ozoliņš, šķiet ka zinu vismaz 2, veinu varētu teikt ka pat pazīstu.

270210. viesis 5.augusts 2009 12:12
0 0 Atbildēt

Es pazīstu 2 mārus ozoliņus, bet zinu, kurš brauc/brauca ar dzeltenu EVO jau tobrīd ar 550Zs

270214. viesis 5.augusts 2009 13:58
0 0 Atbildēt

Visu cieņu! Ja ielika Zausajevam(labā nozīmē) tad tā nav tikai tehnika - tā arī ir meistarība!!! Ja M. Ozolins ir tas pats, kurš no Tieto un pēc tam no Microlink/LTK tad dubulta cieņa!

270230. viesis 6.augusts 2009 14:53
0 0 Atbildēt

Ozoliņš (EVO) un Zausajevs (S2) 1/8 mile ir ļoti līdzīgi,ņemot vērā ka Mārim reakcijas laiki un pats auto starts ir fantastisks, ir reālas izredzes pārspēt Ilmāru,šoreiz gan Ilmāru pievīla tehnika,toties ir sasniegts max.ātruma rekords Biķerniekos 1/8mile 204km/h.!!

neskatoties ka Māris ar savu EVO ir ļoti spēcīgi progresējis, tomēr 1/4 mile Ilms ir ātrāks,sezona vēl nav galā bet ir jau 9.7 sec.,Mārim ja nekļūdos bija 10.5, pie kam katra sekundes desmitdaļa nāk ar ļoti lieliem ieguldījumiem,bet visumā LV braucēji ļoti spēcīgi ir progresējuši,ir vēl 2 BMW kuri Baltijas sacīkstēs cīnās par pirmajām vietām, bet no LV zem 10 sec.auto ir tikai Ilmim Audi Destroyer S2 ar 1004 zirgiem! :-)

270243. viesis 7.augusts 2009 23:00
0 0 Atbildēt

Man liekas, ka tas ir Māris Ozoliņš no jauniauto.lv

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti