Pirmo reizi Latvijā tiks noskaidrota labākā autosporta zvaigzne 1

 
16.septembris 2009 9:23

Autosporta līdzjutēju starpā vienmēr ir notikušas diskusijas par to, kurš no sportistiem ir ātrākais un kurš no tiem uzvarētu, ja tie brauktu ar vienādiem automobiļiem. Atbildes uz šiem jautājumiem pirmo reizi Latvijā būs iespējams rast 27. septembrī pulksten 14:00, kad Biķernieku trasē notiks Baltijā vēl neredzēts autosporta superšovs Rockstar Champions Race, kurā trīs disciplīnās ar vienādiem auto tiks noskaidrots "kas ir kas?" Latvijas autosportā.

Latvijas autosporta zvaigžņu sacīkstē tiksies astoņpadsmit rallija, autošosejas, autokrosa, drifta, rallijkrosa, motokrosa un motošosejas sportisti, kuriem būs uzdevums pierādīt savu ātrumu un precizitāti, kā arī spēju adoptēties pie dažādu spēkratu stūres trīs dažādās disciplīnās. Šobrīd dalībnieku sastāvs vēl tiek precizēts, un vēlmi pierādīt savus spēkus sev neierastās disciplīnās jau ir apliecinājušas tādas Latvijas autosporta zvaigznes, kā Ivars Caune, Ivars Vasaraudzis, Aivis Egle, brāļi Neikšāni, Haralds Šlegelmilhs, Jānis Horeliks, Aldis Zēbergs, kā arī motosportisti Mārtiņš Aleksandrovičs un Bruno Rožkalns.

Biķernieku sporta kompleksa stadionā speciāli Rockstar Champions Race zvaigžņu sacensībām tiks izveidotas trases autošosejas, rallijkrosa un drifta sacensībām un sportistiem tajās nāksies sacensties ar vienādām, katrai šai disciplīnai speciāli sagatavotām sporta automašīnām – driftam sagatavotiem BMW M3, autošosejas paredzētiem BMW 320 un B-600 klases autokrosa bagijiem.

Rockstar Champions Race sacensības sāksies ar kvalifikācijas braucieniem, kuros autosporta zvaigznes startēs pa pāriem šosejas un rallijkrosa disciplīnās. Lai arī kvalifikācijas braucienos trasē vienlaikus atradīsies divi sportisti, noteicošais faktors, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, būs ātrums, vai pareizāk sakot trasē pavadītais laiks. Ceturtdaļfinālā tiksies tikai astoņi labākie sportisti, kuriem nāksies savus spēkus pierādīt sev visneierastākajā disciplīnā – driftā. Šajā disciplīnā sportistus vērtēs žūrija, kura noteiks kurš no abiem aci pret aci startējušajiem dalībniekiem ir uzvarējis divkaujā un turpinās cīņu pusfinālā. Pusfinālā četriem sportistiem atkal nāksies sacensties rallijkrosa disciplīnā un katra brauciena uzvarētājs cīnīsies par uzvaru finālā, kurā divkauja notiks visās trijās disciplīnās.

Biļetes uz Rockstar Champions Race iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" kasēs un "Statoil" degvielas uzpildes stacijās. Sacensību organizatori atgādina, ka biļešu skaits, ņemot vērā Biķernieku trases stadiona ietilpību, ir ierobežots un tikai pirmās tūkstoš biļetes tiks pārdotas par īpašo cenu.

Pirmo Latvijas zvaigžņu sacīkste notiks, pateicoties ģenerālsponsoram "Rockstar Energy Drink", atbalstītājiem "DC", "Viktora Noslēpums", "Motul", "Cramo", "Hankook", "Latakko", "Ikšķiles Autostiklu Centrs", "Cēsu Alus", "Travelnews.lv" kā arī informatīvajiem atbalstītājiem "TVNET", "LNT" un "BMWPower.lv", "Iter.lv", "Balticrace.lv", "Esports.lv", "Easyget.lv", "Iauto.lv", "Motors24.lv", "BMWAuto.lv", "Autonet.lv", "Getaway.lv", "Autonews.lv" u.c.

Papildus informāciju iespējams atrast www.championsrace.lv
 

 
Visi komentāri
 
271098. viesis 16.septembris 2009 9:51
0 0 Atbildēt

Deksters arī piedalīsies, vai rokas par līku?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti