Aivis Egle rallijā «Latvija – Kuldīgas rudens 2009» startēs ar «Subaru Impreza WRC» 2

 
29.septembris 2009 8:57

Rallijā "Latvija – Kuldīgas rudens 2009" tiešām būs ko redzēt. Par to cita starpā parūpējies arī 2009.gada N4 klases čempiona titulu izcīnījušais Aivis Egle, kurš savu sacīkšu Mitsubshi Lancer EVO ir novietojis garāžā, bet tā vietā uz starta izies ar Subaru Impreza WRC automobili.


 Aivis Egle. Foto: Raimonds Volonts, www.v4motors.lv
Aivis Egle šā gada Latvijas autorallija čempionāta pēdējā, sestajā posmā uz starta stāsies ar 1999.gada Subaru Impreza WRC, taču tas nebūtu bijis iespējams, ja vien nu jau pieckārtējais Latvijas autorallija čempions šā gada titulu nebūtu nodrošinājis iepriekšējā čempionāta posmā – rallijā "Kurzeme 2009". Tieši ar šādu tehniku savā laikā braucis arī britu rallists Ričards Bērnss, kurš  1999.gadā ieguva pasaules vicečempiona titulu, savukārt Subaru rūpnīcas komanda pietrūka tikai četri punkti, lai togad iegūtu Ražotāju kausu.

Kā stāsta Aivis Egle, viņam Subaru Impreza WRC sagādājusi kompānija "Baltic Rally Rent". "Auto pieder somu rallistam Saku Vierimā un igauņu kompānija, ar kuras starpniecību to dabūju, apgalvo, ka auto ir pilnā komplektācijā – tieši tāds, kāds piedalījās 1999.gada pasaules rallija čempionātā. Par rezultātu prognozēm pagaidām vēl neizteikšos, jo Impreza ir tehnoloģiski vecāka nekā pārējie WRC auto, kas brauks Latvijas rallijā. Bet imprezai vēl ir visi aktīvie reduktori, tā kā domāju, ka būs interesanti braukt," saka Aivis Egle.

"Patiesībā jau ir tā, ka sākotnēji bija doma braukt ar pavisam citu auto, bet igauņi izteica piedāvājumu, no kura atteikties būtu grēks, jo kādreiz izbraukt ar īstu WRC mašīnu - tas ir tāds sen lolots sapnis. Protams, tehnoloģijas mūsdienu skatījumā ir novecojušas, bet tas nosaukums WRC ir!" smejot saka pieckārtējais N4 klases čempions.

<seesam>Bez Aivja Egles Subaru Impreza WRC, rallijā "Latvija – Kuldīgas rudens 2009" brauks vēl divi WRC klases auto. Tie ir Mitsubihi Lancer WRC, kurus attiecīgi vadīs ekipāžas Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis un Raimonds Kisiels/Gatis Panavs.

Lai gan Ivara Vasaraudža Lancer WRC ir par pieciem gadiem jaunāks nekā Egles Impreza WRC, par cīņas iznākumu spriest ir pāragri, jo kā norāda Skandi Auto Rally Team braucējs, viņa auto ir no tiem gadiem, kad bija atļauts vairs tikai viens aktīvais reduktors; pa īstam abus auto varēs salīdzināt tikai rallija gaitā.

"Es priecājos par Aivi, ka viņam beidzot ir iespēja izbraukt ar tādu auto. Tagad arī viņš zinās, ko nozīmē trīs maģiskie burtiņi. Grūti spriest par Impreza WRC tehnisko specifikāciju, bet man katrā ziņā rallijs būs interesantāks, Aivim arī un skatītājiem būs, ko redzēt," saka Ivars Vasaraudzis.

Rallijs "Latvija – Kuldīgas rudens 2009" notiks 3. un 4. oktobrī Kuldīgas novadā.
 

 
Visi komentāri
 
271572. viesis 1.oktobris 2009 9:46
0 0 Atbildēt

Ar shito auto IMHO Vierimaa nupat kaut kad brauca Igaunijaa. Bet bilde laba - klasisks

Vierimaa braukshanas stilinjsh - ne velti vinju Somijaa uzskata par vienu no "dullaakajiem" brauceejiem :-) Jaanoveel Aivim "veiksmi darbaa"! :-) :-) :-)

271597. viesis 2.oktobris 2009 8:50
0 0 Atbildēt

Super !

Mūsu sapni redzēsim dzīvajā :-)!

Aivim jābūt PIRMAJAM !!!

ČEMPIONA PREZIS,

AKTĪVIE REDUKTORI!!!

VEIKSMI un VĒLREIZ VEIKSMI ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti