Ukrainā tehnisko apskati iziet «ZAZ» bez dzinēja 13

 
18.decembris 2009 12:01

Ukrainā sabiedriskā organizācija "Pilsoņu pozīcija" kopā ar laikraksta "Informators" žurnālistiem Ļvovas pilsētā sarīkoja akciju "Atcelsim tehnisko apskati - atcelsim nodevas!", kuras mērķis bija pierādīt valsts tehniskās apskates bezjēdzību.

Pirms akcijas rīkošanas organizācijas biedri kopā ar laikraksta "Informator" žurnālistiem veica eksperimentu, mēģinot iziet valsts tehniskās apskates procedūru un saņemt tehnikās apskates talonu ar 1985.gadā ražotu automobili ZAZ 968. Tikai pirms apskates aktīvisti izņēma no automobiļa dzinēju. "Zaporožecam" nedarbojās arī rokasbremze, bija sasisti lukturi un nolaistas riepas.

Taču visi šie trūkumi netraucēja automobilim iziet tehnisko apskati. Tehniskās apskates talons tika saņemts bez problēmām.

Šis "unikālais" automobilis sabiedrības pārstāvju un žurnālistu klātbūtnē tika uzdāvināts Ļvovas Valsts Autoinspekcijai.

 

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
273517. viesis 22.decembris 2009 10:25
2 0 Atbildēt

Interesanti būtu uzzināt, cik tad ir negadījumu dēļ auto tehniskā stāvokļa? Pie mums un tur. Tad arī varētu izdarīt secinājumus.

273465. viesis 18.decembris 2009 12:44
1 0 Atbildēt

Neliels vēstures kursiņš: 90- to sākumā jau pie mums bija līdzīgas "iespējas" un prakse. Tolaik bija iespējas TA ekspertu uzaicināt uz darba vietām iestādēs,fabrikās un citos kantoros. Un tad tā TA izskatījās aptuveni tā: visas darbinieku mašinas novietotas rindā, TA eksperts "nosoļo" (kopā ar iestādes vadītājiem) auto rindai garām, izlases kārtībā kādam auto paskatās zem kapota, kādam citam liek iedarbināt gaismas, vēl kādam citam iesper ar kāju pa riteni....Ar to arī rindas galā TA veiksmīgi beidzas, visi interesenti saņem tolaik vēl nelipīgo TA apliecinošo lapiņu ar uzrakstu: "1992"... Reali jau kaut cik objektiva un stingra TA tika Latvijā izveidota tikai ap 1995. gadu. Kopš darbojas labi aprīkotās TUV TA , bīstamu un kūpošu braucošu šrotu skaits ielās ir ļoti minimāls. Krievijā TA jomā arī notikusi strauja augšupeja, bet ukrainā un baltkrievijā vēl viss kā padomjlaikos.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti