Jaunais Pirelli Kalendārs dodas pie saviem īpašniekiem (+ foto) 8

 
18.janvāris 2010 11:37

Latvijas kompānija Latakko, kas ir Itālijas koncerna Pirelli pārstāvis, sākusi izsūtīt jauno, pēc kārtas 37. slavenā Pirelli Kalendāra izdevumu tā saņēmējiem Latvijā.


Fotogalerija »»

(Brīdinājums: Tikai pilngadīgiem lasītājiem!)

Šoreiz izdevuma kopējā tirāža ir aptuveni 20 tūkstoši eksemplāru, no kuriem tikai 30 nogādāti Rīgā. Starp personām, kurām tiks dāvināts Pirelli Kalendārs 2010*, ir Latvijas Republikas prezidents Valdis Zatlers, maestro Raimonds Pauls**, teātra režisors Alvis Hermanis, hokejists Sandis Ozoliņš, dziedātāja Laima Vaikule. Pavisam pasaulē slavenākā kalendāra saņēmēju sarakstā Latvijā ir 28 cilvēki. Tradicionāli tie pārstāv divas minikopienas: personas, kuru sasniegumi un pūliņi visdažādākajās jomās (sports, kultūra, bizness, sabiedriskā dzīve) tikuši pamanīti un novērtēti pēc nopelniem, plus “Pirelli draugi”, Latakko partneri un klienti.

Savu Pirelli Kalendāra fundamentālās idejas – sieviete un tās skaistums – iemiesojumu 2010. gadā sniedzis amerikāņu fotogrāfs Terijs Ričardsons (Terri Richardson), slavens «neciešamais bērns» (enfant terrible), kurš pazīstams ar provokatīvo un izaicinošo stilu. 30 fotogrāfiju sērijā Terijs Ričardsons atgriežas pie rotaļīgas, nevainīgas erotikas. Caur objektīvu viņš atkailina fantāzijas, provocē, taču dara to ar izsmalcinātu vienkāršību, uzsverot sievišķību. Viņš mums rāda sievieti, kura valdzina ar savu dabiskumu, rotaļājas ar stereotipiem, sagraujot tos, ironizē par vienīgo plīvuru, kas sedz viņas kailumu.

«Jau septīto gadu pēc kārtas, pateicoties partneriem no Pirelli, mums ir iespēja dzīvajā iepazīstināt ar jauno Pirelli Kalendāru un pasniegt to kā dāvanu daudziem cienījamiem cilvēkiem. Katru reizi kandidātu saraksts ir daudz lielāks nekā pieejamais kalendāru skaits, un tāpēc izdarīt galīgo izvēli (lai arī subjektīvu) ir patiesi grūti. Patīkami atzīmēt, ka starp jaunajiem šī lieliskā izdevuma saņēmējiem ir daudzi cilvēki, kuri ar savu darbu un panākumiem ir padarījuši Latvijas vārdu pazīstamu pasaulē,» uzsvēra kompānijas Latakko direktors un īpašnieks Jevgēnijs Kopilkovs. «Pats Pirelli Kalendārs 2010 ir izdevies tīrs, ļoti dabisks. Lai pilnīgāk uztvertu šī kalendāra garu, sajustu tā emocijas, ļoti iesaku paskatīties filmas fragmentus par fotografēšanas norisi Brazīlijā. Tad Terija Ričardsona uzņemtās fotogrāfijas tiek uztvertas pavisam citādāk. Video var noskatīties mūsu lapā www.pkp.lv.»

Pirelli Kalendārs 2010 tiks dāvināts arī bobslejistam Jānim Miņinam un basketbolistei Anetei Jēkabsonei-Žogotai (2009. gada labākie sportisti), leģendārajam šķēpmetējam Jānim Lūsim, pagājušā gada labākajam aktierim Vilim Daudziņam un labākajai aktrisei Dacei Bonātei, uzņēmējiem Jurim Biķim, Aleksandram Milovam, Aivaram Žimantam, Sergejam Zaharjinam, Lottei Tīsenkopfai; aktrisei un sabiedriskajai darbiniecei Katrīnai Pasternakai, kā arī kompānijas Latakko darījumu partneriem.

Kalendārā parādās vienpadsmit modeles: Ketrina Makneila (Catherine McNeil), Ebija Lī Keršova (Abbey Lee Kershaw) un Miranda Kerra (Miranda Kerr) no Austrālijas, Eniko Mihalika (Eniko Mihalik) no Ungārijas, Marlo Horsta (Marloes Horst) no Nīderlandes, Lilija Koula (Lily Cole), Deizija Lova (Daisy Lowe) un Rozija Hantingtone-Vaitlija (Rosie Huntington-Whiteley) no Lielbritānijas, Georgina Stojiļkoviča (Georgina Stojiljkovic) no Serbijas un divas brazīlietes: Greisija Karvalo (Gracie Carvalho) un Ana Beatriša Barrosa (Ana Beatriz Barros).

Kompānija Latakko ir lielākās Pirelli Kalendāru kolekcijas īpašnieks Latvijā — tie ir jau 13 retā fotomākslas darba izdevumi.

____________________
* Pirelli Kalendārs nenonāk tirdzniecībā, bet tiek tikai dāvināts. Ik gadu to pasniedz karalisko ģimeņu locekļiem, daudziem valstu vadītājiem un citām augstu stāvošām personām.
** Vēl 2003. gadā kompānija Latakko ieviesa tradīciju - vienu Pirelli Kalendāra eksemplāru dāvināt mūsu valsts vadītājam. Savukārt no pagājušā gada kompānija pieņēma lēmumu katru jaunā kalendāra izdevumu dāvināt arī komponistam Raimondam Paulam.

 
Visi komentāri
 
274064. viesis 18.janvāris 2010 11:46
0 0 Atbildēt

Galvenais ka nepilngadīgajiem nedrīkst skatīties uz Pirelli kalendāru :D:D:D

Tie nepilngadīgi ir reizēm izglītotāki par par 40 gadīgiem, un šis kalendārs taču nesatur pornogrāfiju bet mākslas foto (tajā skaitā aktus)!!!

274065. viesis 18.janvāris 2010 12:05
0 0 Atbildēt

kur ta šogad prezentācijas pasākums?

274068. viesis 18.janvāris 2010 16:25
0 0 Atbildēt

Tās modeles gan tādas pabriesmīgas izskatījās... Nevēlētos tml. kalendaru.

274072. viesis 18.janvāris 2010 18:13
0 0 Atbildēt

Tam sliņķim 11-ajā bildē reāli labs feiss :D.

Apzinās, ka otreiz dzīvē tā vairs nepaveiksies ...

274082. viesis 19.janvāris 2010 21:58
0 0 Atbildēt

neko tur super sexii neredzēju, meitenes diezgan pabriesmīgas

274083. viesis 19.janvāris 2010 22:12
0 0 Atbildēt

šito mākslu es nesaprotu

274140. viesis 21.janvāris 2010 10:42
0 0 Atbildēt

nevis meitenes, bet krokodiļi....Nesaprotu, ko Sretsked tur jūsmo ! ?

274252. viesis 25.janvāris 2010 19:26
0 0 Atbildēt

nja... kaapeec propogandee taadus slimiigi kaarnus radiijumus ? :( pabriesmiigi...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti