Biķernieku trasē startēs «Renault F1» formula 6

 
5.jūlijs 2010 8:51

Jau 10. un 11.septembrī „1000km Grand Prix Riga” ietvaros, pirmo reizi Latvijā, trasē dosies reāla „Renault F1” formula, un, iespējams, uzstādīs jaunu Biķernieku trases ātruma rekordu.

Neilgi pirms Līgo svētkiem Rīgā bija ieradies kompānijas „SpeedPassion”, kas nodarbojas ar F1 formulu šovu rīkošanu, pārstāvis, kurš izvērtēja Biķernieku kompleksās sporta bāzes trases konfigurāciju, seguma kvalitāti, un kopējo atbilstību F1 sacīkšu bolīdam.

„Trases konfigurācija ir ļoti interesanta, vairāki ātri un sarežģīti līkumi, turklāt tā atrodas ļoti skaistā vietā. Segums vietām ir nelīdzens, tomēr, cerams, ka tas netraucēs pārspēt līdzšinējo trases rekordu,” pēc trases apskates stāsta „SpeedPassion” pārstāvis Tonijs Svartsjo (Tony Svartsjo).


Foto: SpeedPassion

Kopumā „1000km Grand Prix Riga” laikā uz Rīgu tiks atgādātas četras F1 formulas. 2002. gada „Jordan” komandas formula, ar kuru sacensībās piedalījās japāņu autosportists Takuma Sato, 2003. gada „Arrows” komandas formula, ar kuru F1 čempionātā startēja vācieties Heincs Haralds Frencens un 2004. gada „Renault F1” formula, kuru savulaik pilotēja itālis Jarno Trulli. Tieši „Renault” formula dosies Biķernieku trasē, lai sasniegtu jaunu rekordu.

„1000km Grand Prix Riga” laikā skatītājiem būs unikāla iespēja izbaudīt F1 pasažiera statusu, jo trasē dosies arī divvietīga formula, kas veidota no divām 1999. gada „Arrows” komandas formulām.

„F1 formulas Latvijā jau ir bijušas vairakkārt, taču šī būs pirmā reize, kad reāla F1 formula dosies kādā no Latvijas trasēm. Tas būs ne tikai neticams šovs „1000km Grand Prix Riga” skatītājiem, bet arī iespēja sportistiem salīdzināt savus apļa laikus ar Formula 1. Interesei par dalību sacensībās ir izteikuši sportisti no tuvējām kaimiņvalstīm, Skandināvijas un Vācijas, tādēļ noteikti vēlos aicināt arī vietējos sportistus piedalīties sacensībās, kādas Latvijā nav norisinājušās gandrīz 10 gadus”, saka sacensību organizators Raimonds Strokšs.

”1000km Grand Prix Riga” ir auto šosejas sacensības, kurās komanda bez pārtraukuma veiks 1000 kilometrus pa Biķernieku trasi– auto apstāšanās būs pieļaujama vien degvielas uzpildes un pilotu vai riepu maiņas gadījumā.

Sacensību nolikums un jaunākā informācija atrodama „1000km Grand Prix Riga” oficiālajā mājaslapā www.1000km.lv

„1000km Grand Prix Riga” sponsors ir Renault oficiālais pārstāvis Latvijā Mūsa Motors Rīga. Informatīvie atbalstītāji: Neatkarīgā Rīta Avīze, Sportacentrs.com, Whatcar.lv, Go4Speed.lv un žurnāls Motors&Sports.
 

 
Visi komentāri
 
277879. viesis 6.jūlijs 2010 8:45
0 0 Atbildēt

To nu gan vajadzēs izmantot

A_P

277882. viesis 6.jūlijs 2010 15:40
0 0 Atbildēt

Ko var zināt , kas VĒL notiks nākotnē. Varbūt, F1 dūžiem nākotnē Latvija iepatīkas un turpat biķerniekos tiek uzbūvēta jauna, F1 atbilstoša trase. Latvijā jau vēsturiski autosportam ir liela piekrišana un līdzjutēju atbalsts.

Pirms 20 gadiem jau arī nevienam sapņos nerādijās, ka šodien vairums ikdienā brauksim ar bembjiem,meršiem un volviķiem. Bet braucam.

277893. viesis 7.jūlijs 2010 10:50
0 0 Atbildēt

F1 trase Biķerniekos :0 Vismaz 5 iemesli, kāpēc nekad -

1) mežs, neviens neļaus izcirst;

2) šaura un nepārskatāma;

3) pārāk tuvu dzīvojamām mājām;

4) nav vietas skatītāju tūkstošiem;

5) nav vietas skatītāju automašīnām.

Ja kādreiz tāds sapnis nospīdēs, tad vai nu 333 kompleksā, vai arī Spilves pļavās.

277894. viesis 7.jūlijs 2010 12:03
0 0 Atbildēt

Varētu pa Rīgas ielām palaist.

277900. viesis 8.jūlijs 2010 10:45
0 0 Atbildēt

to 277894. viesis:

nu pa Rīgas ielām jau drīzāk jālaiž Camel Trophy vai tml izturības braucienu sacensības :D

to 277893. viesis:

Ja Šlesera kungs pamanīs, ka uz to var labi nopelnīt, ne tikai kokus nogāzīs, bet visu mežciemu nolīdzinās :)

278098. viesis 29.jūlijs 2010 20:55
0 0 Atbildēt

Un kā ar biļetēm?

Kur var nopirkt, kādas cenas?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti