Krišjānis Caune uzvar cīņā ar sprinteri 2

 
27.aprīlis 2011 8:50

Latvijas dragreisa čempionāta 1.posmā sacensībā “Sprinteris pret ielas automašīnu” uzvar iekšdedzes dzinējs, kurā pie stūres – autosportists, Krišānis Caune.

Sprinteris, Gatis Zālītis, nolēma uzstādīt Latvijā vēl nebijušu rekordu – sacensties ar automašīnu 50 + 50 metru distancē. Jāpiemin, ka otros 50m automašīnai bija jābrauc atpakaļgaitā.

Pirmajā dragreisa sacensību starplaikā, trasē mēroties spēkiem devās sprinteris un drifta automašīna ar jaudu 350ZS. Drifteris vairākas reizes kļūdījās kā rezultātā uzvaru ar lielu atrāvienu izcīnīja sprinteris.

Nākamajā starplaikā skrējējs uz dueli izaicināja autosportistu, Krišjāni Cauni. Viņš startēja ar VW Passat automašīnu, ar 2.0L tilpuma dīzeļa dzinēju, 140ZS, kas aprīkota ar automātisko pārnesuma kārbu. Šis duelis cilvēkos šaubas neradīja – visi bija pārliecināti - uzvarēs sprinteris. Krišjānis Caune nebija tik pielaidīgs kā drifteris un cīnījās līdz galam. Rezultātā, Biķernieku trasē sprinteri uzvarēja ielas automašīna! Daudzo cilvēku pārliecība tika salauzta. Notika tas, kam vismazāk bija gatavojies skrējējs un skatītāji. Ilgi aprunātajā cīņā uzvarēja autosportists un parasts dzelzs gabals.

Krišjānis Caune: “Galvenais bija nenogulēt startu. Vēl viens svarīgs moments – pārslēgšanās uz atpakaļgaitu. Ar automātisko kārbu tas ir savādāk un ilgāk, nekā ar manuālo. No manas puses viss izdevās tā kā bija plānots.”

Vairāk fotogrāfijas no pasākuma Biķerniekos »»
 

 
Visi komentāri
 
282605. viesis 27.aprīlis 2011 12:30
0 0 Atbildēt

Sprinteris nevarēja "robā" trāpīt. :D:D:D

282608. viesis 27.aprīlis 2011 17:10
0 0 Atbildēt

absolūti nenozīmīgs fakts. tad jau var rīkot ko līdzīgu 10, 30, vai 200 metros un brīnīties par rezultātiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti