Zvans apdrošinātājam: "Mana mašīna izskatās pēc banāna!" 6

 
BALTA | 1.aprīlis 2014 14:10

Neskatoties uz to, ka apdrošināšana tiek uzskatīta par gana nopietnu un „stīvu” nozari, nereti apdrošināšanā strādājošie un viņu klienti nonāk humora pilnās situācijās. Latvijā lielākā apdrošināšanas sabiedrība BALTA (RSA Grupa) ir apkopojusi visneaizmirstamākos, uzjautrinošākos un patīkamākos gadījumus, kādi dzirdēti apdrošināšanas atlīdzību zvanu centrā, kur tiek uzklausīti tādi situāciju apraksti, kuri gan zvana pieņēmējam, gan pašam klientam ļāvuši pasmaidīt un uzlabot garastāvokli.

Foto: Publicitātes foto

BALTA apdrošināšanas atlīdzību zvanu centra speciālisti un centra vadītāja Maija Cvetkova norāda, ka viņu klienti ir laipni un bieži apveltīti ar humora izjūtu pat situācijās, kad ir noticis negadījums, kurā nākas iesaistīties apdrošinātājam. Piemēram, gadījumos, kad notikusi automašīnas sadursme ar dzīvnieku vai motociklistu, visspilgtāk atmiņā palikušie pieteikumi noteikti ir tie, kuros atlīdzību pieteicējs situāciju uztvēris bez panikas un traģiskuma, kā arī izvēloties spilgtu situācijas raksturojumu: „Zvēriņš uzšāva pa pakaļiņu mašīnai” vai „Notriecu buku. Iespējams, tā bija stirna. Nezinu, dzimumu nepētīju”. Kā arī: „Manai mašīnai nekas nav. Motociklists mani ieraudzīja, nobijās un nokrita”.

Tāpat bieži vien zvanu centrs saņem pavisam patīkamus paldies vārdus, kuros klienti uzslavē apdrošinātājus: „Jūs rullējat! Tad jau paziņojiet par lēmumu!”, „Malacis, malacis tu esi! Ļoti labi man visu izskaidroji!”. Pavisam glaimojoši ir arī šie klienta pateicības vārdi: „Ja neveicas ar mašīnu, vismaz veicas ar jums, mēs jau tikpat kā draugi!” vai „Liels paldies, ka bijāt laipna, un paldies, ka nekrāpāt mani!”. Kā atzīst zvanu centra speciālisti, tieši šādi klientu citāti parāda un ļauj patīkami apzināties, cik patiesi uzticīgi ir klienti, kuri nereti sevi nosauc par BALTA „pacientu” vai „traumēto”, bet apdrošināšanas atlīdzības izmaksāšanas norisi sauc par „rituālu” un pašu BALTU - par „saimnieku”.

BALTA zvanu centra vadītāja Maija Cvetkova apstiprina, ka pāris klienti nereti piedalās dažādās akcijās un konkursos, jo katru gadu ir bijuši vairāki gadījumi, kad, zvanot klientam, atbilde skan: „Mans mīļākais radio ir radio Skonto!” Tāpat BALTA „pacienti” pavisam noteikti mēdz būt arī hokeja fani, jo, raksturojot negadījuma aptuveno iestāšanās laiku, mēdz izmantot raksturojumu, ka tas noticis „pēc pirmā puslaika Latvija – Kanāda spēlē”. Tāpat vīriešu dzimuma apdrošinātie klienti mēdz izrādīt interesi un rūpes par BALTA zvanu centra darbiniecēm, apjautājoties: „Kāpēc Tu tāda bēdīga šodien?”, kā arī izsakot savu viedokli: „Servisā meitene pēc balss bija tikpat smuka kā Jūs.”

Raksturojot mašīnas negadījumu rezultātus, zvanu centrā nākas uzklausīt visoriģinālākos, taču tajā pašā laikā trāpīgākos situāciju raksturojumus, piemēram: „Mana mašīna izskatās pēc banāna!”. Raksturojot situāciju pēc ceļu satiksmes negadījumiem, klienti mēdz būt izdomas bagāti: „Kopš avārijas man stāv tikai vienā ātrumā!”, „Nedaudz jāpielabo pakaļiņa” un „Ziniet, man tagad mašīnai pampers jāmaina!”. Tie ir tikai pāris no tiem pieteikumiem, kuri visspilgtāk palikuši BALTA zvanu centra darbinieku atmiņā.

Šāda humora pilna, taču patiesi patīkama un glaimojoša mēdz būt apdrošināšanas zvana centra darbinieku ikdienas saskarsme ar uzticamajiem klientiem. Protams, jāatzīmē, ka ikviena no minētajām situācijām tika veiksmīgi atrisināta, izmaksājot apdrošināšanas atlīdzību.

 
Visi komentāri
 
LMT 1.aprīlis 2014 15:29
0 2 Atbildēt

Kādā ziņā Balta ir lielākā? Izskatās, ka pēc muļķības un lētas reklāmas...

GB12 1.aprīlis 2014 15:53
1 0 Atbildēt

Līdzīgi kā tu attiecībā uz komentāru rakstīšanu.

iAuto 1.aprīlis 2014 21:40
1 0 Atbildēt

Tiešām LMT sāk jau apnikt. Otro reizi Tevi brīdinu un aicinu mainīt stilu. Tu redzi, ka autors ir norādīts Balta, tātad tas ir viņu sagatavots raksts. Ja tas būtu reklāmrakstu, tad tas tiktu attiecīgi marķēts un mēs saņemtu par to atlīdzību. Šinī gadījumā tas tā nav.

LMT 2.aprīlis 2014 9:34
0 0 Atbildēt

Ieklausos un labošos, saimniek!

iAuto 2.aprīlis 2014 10:28
1 0 Atbildēt

Paldies! Kaut kā abiem mums jacenšās saglabāt pieņemams tolerances līmenis.

Ali 2.aprīlis 2014 10:23
1 1 Atbildēt

Kurš saskāries ar CN labi sapratīs, cik svarīga tajā brīdī ir auto apdrošināšana un apdrošinātāja attieksme.

Par laimi mana pieredze ar apdrošinātājiem ir bijusi pozitīva. Manai automašīnai ir gan OCTA, gan KASKO. Protams, labāk, ja nevajag izmantot apdrošinātāju pakalpojumus, bet ja nu kas, tad ir patīkama tā apziņa, ka nelaimes gadījumā tev tiks sniegta palīdzība :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 2

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti