Jauns spēlētājs OCTA tirgū - apdrošinātājs PZU 2

 

Foto: iAuto

PZU Latvija | 14.jūnijs 2013 8:47

Apdrošināšanas sabiedrība PZU sākusi piedāvāt OCTA (sauszemes transportlīdzekļu civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu) Latvijā. PZU plāno konkurēt tirgū, piedāvājot klientiem konkurētspējīgu apdrošināšanas pakalpojuma cenu, kā arī paplašinot tirgu un fokusējot pakalpojumu uz vairākiem jauniem un līdz šim pilnībā neapgūtiem segmentiem.

 

 „OCTA ir pamatpakalpojums jebkura universāla apdrošināšanas pakalpojumu sniedzēja portfelī, kas vēlas kļūt par vienu no tirgus līderiem. Neraugoties uz OCTA pakalpojuma ieviešanas tehnisko sarežģītību un stingrajiem noteikumiem, pakalpojuma ieviešana Latvijā panākta ļoti ātri – sešu mēnešu laikā kopš pievienošanās Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam (LTAB),” informē PZU Latvijas filiāles vadītājs Deividas Raipa.

 

„Lai arī OCTA pakalpojums pērn nozarei nesis zaudējumus, esam pārliecināti, ka esam atraduši pareizo formulu sekmīgai darbībai šajā jomā. Par to liecina arī mūsu veiksmīgā pakalpojumu portfeļa paplašināšana atbilstoši plānam un straujais klientu skaita pieaugums. Esam pārliecināti, ka šogad izdosies sasniegt mērķi – 3% tirgus daļu tik piesātinātā tirgū, kāds ir apdrošināšanas tirgus Latvijā,” uzsver D. Raipa.

 

Stiprā puse – detalizētāka cenas noteikšana un plašāks tirgus

PZU OCTA polises konkurētspējas pamatā ir polises cenas veidošanās modelis. Tas iekļauj salīdzinoši vairāk risku ietekmējošus kritērijus, kas tiek analizēti, nosakot polises cenu. Piemēram, PZU ir viens no pirmajiem, kas izmantos LTAB informāciju par automašīnas nobraukumu, autovadītāja stāžu un līdzšinējo negadījumu biežumu, kā arī sezonalitātes koeficientu (īstermiņa polises vasarā maksā lētāk nekā ziemā).

 

Ienākot OCTA tirgū, PZU plāno apgūt arī vairākus klientu segmentus, kas līdz šim nav bijuši plaši apgūti: traktortehnika, motocikli, piekabes un mazjaudīgas automašīnas.

 

Jau iegūta pieredze ar OCTA atlīdzībām Latvijā

Deividas Raipa skaidro, ka uzņēmums jau šobrīd strādā ar OCTA atlīdzībām, ja kāds Latvijas iedzīvotājs ir cietis negadījumā, ko izraidījis autovadītājs no Lietuvas ar PZU Lietuva izsniegtu polisi. „Mēs jau esam samaksājuši pirmās atlīdzības autovadītājiem Latvijā, tādējādi gūstot vērtīgas zināšanas un pieredzi, kas noderēs jaunajā tirgū,” papildina D. Raipa.

 

Šobrīd PZU OCTA polises var iegādāties pie apdrošināšanas aģentiem un brokeriem, kā arī PZU ofisā Duntes ielā 11, Rīgā.

 

Par PZU

Apdrošināšanas grupa PZU ir viens no vadošajiem apdrošināšanas uzņēmumiem Centrāleiropā un Austrumeiropā. PZU darbību Latvijas tirgū uzsāka 2013. gada martā kā PZU Lietuva filiāle. Uzņēmuma stratēģiskais mērķis ir kļūt par vienu no trim lielākajām nedzīvības apdrošināšanas kompānijām Baltijas valstīs.

 
Visi komentāri
 
Pirmais 14.jūnijs 2013 10:56
2 0 Atbildēt

Urrrā... Tad jau kāds, kam octa ir mīnusos, varēs veiksmīgi sipt nakui no tirgus :D:D:D

es 14.jūnijs 2013 13:25
0 1 Atbildēt

Nozarei būs vēl lielāki mīnusi?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti