Rīgas Taksometru parks atsakās no ierastās sarkanās krāsas; tagad jauns izskats (+ video) 14

 

Foto: Kaspars Filips Dobrovolskis

Inchcape Motors Latvia | 9.septembris 2015 9:58

Latvijā konkurence taksometru nozarē ir ļoti spēcīga. Tas bijis par iemeslu AS Rīgas Taksometru parks šajā situācijā meklēt pozitīvas uzņēmuma attīstības iespējas, veicinot uzņēmuma konkurētspēju un nodrošinot klientiem vēl kvalitatīvāku autoparku un pasažieru pārvadājuma pakalpojumus. Jau no 8.septembra autoparks ir papildināts ar jauniem Ford S-Max modeļiem, kā arī automašīnām ir ieviesta jauna vizuālā identitāte.

Autoparka papildinājums – uz pasažieru drošību orientēti auto modeļi

Vakar – 8.septembr'i - AS Rīgas Taksometru parks papildināja savu auto parku ar 20 jauniem speciāli pielāgotiem Ford S-Max auto modeļiem. Standarta aprīkojumā S-Max ir paredzēts līdz pat septiņām vietām, taču taksometru vajadzībām tie ir pielāgoti piecām vietām.

Ford S-Max izbraukšana ielās ar RedCab zīmolu ir šī auto modeļa oficiālā prezentācija Latvijā - AS Rīgas Taksometru parks ir pirmais Inchcape Motors Latvia klients Latvijā, kurš ir saņēmis šos auto un ikdienā sāks tos lietot. Arī citviet Eiropā šie auto modeļi pagaidām ir pieejami ierobežotā skaitā, tādēļ AS Rīgas Taksometru parks klientiem būs ekskluzīva iespēja vieniem no pirmajiem izbaudīt to sniegto komfortu un drošību.

Kaspars Muižnieks Foto: Kaspars Filips Dobrovolskis

„Patlaban auto parkā jau ir 176 vieglo transportlīdzekļu vienības, kas mūs padara par līderiem taksometru tirgū. Jaunais autoparka papildinājums - Ford S-Max - ir efektīvs jau standartaprīkojumā, kā arī palīdz īstenot mūsu uzņēmuma pamatnostādni braukt ar iespējami drošām jaunākās paaudzes automašīnām,” – tā īsumā savu izvēli raksturo AS Rīgas Taksometru parks valdes priekšsēdētājs Kaspars Muižnieks.

Līdz gada beigām tiks veikta daļēja AS Rīgas Taksometru parks taksometru nomaiņa, to kopējais skaits būs 190 vienību. Plānots, ka attiecīgi pieaugs arī pasažieru skaits - līdz pat 70 000 mēnesī. Trīs gadu laikā plānots nomainīt visu autoparku ar jaunā dizaina taksometriem, autoparku palielinot līdz 200 vienībām.

Foto: iAuto.lv

„Ford S-Max ir ļoti daudz piedomāts ne tikai par autovadītāja un pasažieru, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību – ir ieviests inteliģentais ātruma ierobežotājs, pirmssadursmes bremzēšanas palīgsistēma ar gājēju uztveršanas funkciju, neapžilbinošas tālās gaismas un citas inovācijas. Turklāt neatkarīgā triecientestu vērtēšanas organizācija Euro NCAP šim modelim ir piešķīrusi pat augstāko - piecu zvaigžņu drošības novērtējumu,” atklāj Ford tirdzniecības darījumu vadītājs Oskars Gūtmanis.

Jaunie Rīgas Taksometru parka Ford S-Max ar jauno krāsojumu Foto: Kaspars Filips Dobrovolskis

Inteliģentajā ātruma ierobežotājā ir apvienotas divas Ford sistēmas. Pirmā ir regulējamais ātruma ierobežotājs — tas ļauj autovadītājiem manuāli iestatīt maksimālo braukšanas ātrumu, par kura pārsniegšanu automobilis signalizē. Otrā ir ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, kas informē autovadītāju par spēkā esošajiem braukšanas ātruma ierobežojumiem, apdzīšanas ierobežojumiem un ierobežojumu beigām.

Tāpat S-Max ir aprīkots ar sistēmām, kas palīdz autovadītājiem, tuvojoties krustojumiem ar ierobežotu redzamību. Arī pirmssadursmes bremzēšanas palīgsistēma ar gājēju uztveršanas funkciju ir līdz šim neredzēts aprīkojums šajā klasē. Tā spēj uztvert cilvēkus, kas var šķērsot automobiļa braukšanas trajektoriju, un automātiski aktivizē bremzes, ja konstatē iespējamu sadursmi un autovadītājs nereaģē uz brīdinājumiem. Pirmssadursmes bremzēšanas palīgsistēma uzrauga arī priekšā esošos transportlīdzekļus.

Domājot par drošību, pirmo reizi vēsturē S-Max ir papildus aprīkots arī ar sānu gaisa drošības spilveniem otrajā sēdekļu rindā. Vēl būtiski, ka uz vējstikla uzstādīta kamera uztver pretim braucošus transportlīdzekļus līdz 800 m attālumā un izmanto aizvirtņus, lai bloķētu atsevišķas lukturu daļas, tādējādi samazinot iespēju apžilbināt citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Ford S-Max ar jauno krāsojumu Foto: iAuto.lv

Jaunajam S-Max ir arī citas priekšrocības, piemēram, tas ir pieejams ar TDCi dīzeļdzinējiem un EcoBoost benzīna dzinējiem, kas nodrošina līdz pat 7% mazāku CO2 izmešu daudzumu. S-Max pirmo reizi būs pieejama arī brīvroku bagāžas nodalījuma atvēršanas funkcija, kas ļauj atvērt bagāžas nodalījumu ar vieglu kājas kustību zem bampera.

Automašīnu iegāde notiek sadarbībā ar Nordea Līzings. Vairāk par Ford S-Max šeit>>>

Jauna taksometru vizuālā identitāte – patentēts kvalitātes garants

Uzņēmumam jauna vizuālā identitāte. Sarkanā krāsa līdz šim bijusi RedCab atšķirības zīme – tā simbolizē dzīvību, mīlestību, tā aicina ceļā. Tomēr uzņēmumam nereti nākas saskarties ar konkurentu mēģinājumiem atdarināt RedCab, tādējādiļoti bieži tiek grauta RedCab sniegtā servisa un pakalpojuma kvalitāte. Sarkano krāsu nav iespējams patentēt, taču klienti šo krāsu lielākoties saista tieši ar RedCab – un to izmanto arī konkurenti.

Sekojot līdzi tendencēm nozarē, pieņemts lēmums taksometriem piešķirt jaunu vizuālo identitāti. Automašīnām ir izveidots jauns, patentēts dizains, kura pamatā ir divas krāsas – balta un sarkana. Līdz ar to AS Rīgas Taksometru parks pilnībā neaiziet no savas ierastās sarkanās krāsas, taču mēģinās to padarīt īpašāku, neatkārtojamāku un pamanāmāku starp daudzajiem sarkanajiem transportlīdzekļiem pilsētas ielās.

Foto: Kaspars Filips Dobrovolskis

„Automašīnu jumts ir sarkans, un tas sasaucas arī ar vēsturisku elementu. 19. gs. 60. gados Volga sāka ražot automašīnas GAZ-21 ar sarkaniem jumtiem. Krāsojums kalpoja kā atšķirības zīme taksometru tirgū. Arī šodien AS Rīgas Taksometru parks izvēlas dizaina elementu, kuru šoreiz nebūs tik viegli atdarināt. Līdz ar to mūsu jaunā, patentētā vizuālā identitāte klientiem būs kā kvalitātes garants, ka pakalpojumu patiešām sniedz RedCab,” izmaiņas skaidro AS Rīgas Taksometru parks valdes priekšsēdētājs Kaspars Muižnieks.

AS Rīgas Taksometru parks jau gandrīz 20 gadus veic pārvadājumus ar sarkaniem taksometriem, kas no 2009. gada ir pazīstami ar zīmolu RedCab.

Foto: Kaspars Filips Dobrovolskis

Foto: Kaspars Filips Dobrovolskis

Jaunie Rīgas Taksometru parka Ford S-Max ar jauno krāsojumu Foto: Kaspars Filips Dobrovolskis

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
Akmentiņš 9.septembris 2015 10:21
5 0 Atbildēt

Glīti. Man patīk :)

Vilnis 9.septembris 2015 12:54
2 1 Atbildēt

Es domāju, ka grūti pamanīt būs. saplūdīs ar pārējiem

Zars 9.septembris 2015 17:13
6 1 Atbildēt

Kā regulārs klients varu teikt, ka Redcab ir stipri vājāks gan šoferu, gan dispičeru personāls ja salīdzina ar Baltic. Komunikācija ar redcab ir tādā strādnieku šķiras līmenī, balticam darbinieki ir inteleģentāki. Un tad vēl tās rācijas kas bļastas.

Kārlis Zaubers 9.septembris 2015 17:36
2 0 Atbildēt

Piekrītu par rācijām, tas, ka reizēm tās dzirdamas, nedaudz besī. Bet pieminētie zaļie salāti itin bieži paliek bez sakariem un tad vari gaidīt savu taksi pat vairākas stundas.

RedCab pēc taksometra padošanas ātruma joprojām pirmajā vietā! Tā nav reklāma, bet personīgā pieredze. Klientam jāizvēlas tas taksometrs, kurš pašam labāk patīk!

sirga 9.septembris 2015 19:30
4 0 Atbildēt

bildē tas auto pa labi-izskatās labāk.....

Laika ceļotājs 9.septembris 2015 21:41
3 1 Atbildēt

Kā izrādās, tad Volgas ražoja jau tad, kad GAZ vēl nebija nodibināts! :D ... 19. gs. 60. gados

Mudaks tu, ne Laika ceļotājs 11.septembris 2015 0:34
2 0 Atbildēt

В 1960-е завершилось обновление линейки грузовых автомобилей. Вставшие на конвейер ГАЗ-52 (1961), ГАЗ-53 (1961) и ГАЗ-66 (1964) образовали третье поколение грузовых автомобилей ГАЗ. На ГАЗ-53 и ГАЗ-66 начали устанавливать новые силовые агрегаты с мощным карбюраторным двигателем V8. Полноприводный грузовик двойного назначения ГАЗ-66 был первым среди автомобилей СССР удостоен Государственного знака качества[источник не указан 1660 дней].

С начала 1960-х на смену знаменитой «21-й» «Волге» велась разработка легкового автомобиля ГАЗ-24 «Волга», опытно-промышленная партия которого была готова в 1968 году, а с 1970 года началось массовое производство. Автомобиль был отмечен наградами: золотыми медалями на Международных выставках в 1969 году в Пловдиве (Болгария) и в 1970 году в Лейпциге (ГДР). Производство ветерана ГАЗ-21 было свёрнуто в июле 1970-го, а в апреле 1975 года, с производства был снят другой ветеран — ГАЗ-51А. Последний сошедший с конвейера легендарный грузовик отправился в Музей истории ГАЗ.

ГАЗ-14 «Чайка» (1977—1989)

Автомобиль ГАЗ-66 (1964—1999) на почтовой марке (1971)

В 1977 году начался выпуск ГАЗ-14 «Чайка» — представителя третьего поколения легковых автомобилей большого класса. Этот автомобиль славился высоким техническим уровнем и комфортом[источник не указан 1660 дней].

Также в 1970-е годы, была проведена реорганизация производства: 24 августа 1971 года на базе заводов-филиалов и производств головного предприятия образовано производственное объединение «АвтоГАЗ». В 1973 году оно переименовано в ПО «ГАЗ», в состав которого вошли 11 заводов.

За успешное освоение производства новых грузовых и легковых автомобилей для народного хозяйства в 1971 год у автозавод ГАЗ награждён орденом Ленина.

Māris 9.septembris 2015 22:50
0 0 Atbildēt

Gribēju no lidostas braukt ar jauno RedCab, bet nevienu neredzēju.

rt 10.septembris 2015 9:13
0 0 Atbildēt

Jonizēts gaiss salonā arī būs?

kaarleens 10.septembris 2015 9:46
0 0 Atbildēt

Ko gan no "žurnaļugām" var gaidīt! Varbūt viņi domā, ka mēs vēl dzīvojam 20.gs.

kasinsh79 10.septembris 2015 11:48
0 0 Atbildēt

No savas pieredzes (ja vien vispār vajag) - gribas kvalitāti, patīkamu personālu, ieslēgtu klimatkontroli un iespēju maksāt ar karti (piem., ja vajag čeku uzņēmumam) - tikai RTP un BALTIC TAXI.

Savukārt, ja izmantoju tikai privāti ar galveno kritēriju "izmaksas" - tikai PANDA TAXI (bet var būt RUS vadītājs, var nebūt ieslēgta klimatkontrole utt.) Bet būs baigi lēti :)

iAuto 12.septembris 2015 9:40
0 0 Atbildēt

Mēs arī dēļ čeka un iespējas maksāt ar karti izvēlamies vai nu RTP, vai nu Baltic

Bils 19.septembris 2015 16:51
0 0 Atbildēt

Varu padalīties kā var izmantot taxi "par brīvu".

Formula: Regulāri, pēc iespējas visur, jāizmanto Citadeles AMEX karte. Krājas Membership p-ti, šos p-tus var iztērēt, iegādājoties Mobilly kredītu. Attiecīgi talāk tēre Mobilly kredītu ka sirds patīk, taxis AirBaltic, RedCab vai maksas autostāvietu apmaksai. Vai pat iebraukšanas nodevai Jūrmalā u.c.

G.T 17.marts 2021 22:22
0 0 Atbildēt

Lielākais krāpnieks un zagliis!!!!k

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti