Risinājums uz Vācijas-Polijas robežas iestrēgušo cilvēku pārvietošanai vēl nav atrasts 7

 

Foto: Ekrānbilde no Google/maps

Nozare.lv | 17.marts 2020 8:35

Šodien uz Ārlietu ministriju sarunai par situāciju, kas koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības dēļ radusies Eiropā, uzaicināta Polijas vēstniece Monika Mihališina.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) sociālajā medija "Facebook" informēja, ka saistībā ar problēmām uz Vācijas-Polijas robežas ar Latvijas valstspiederīgajiem šodien uz Ārlietu ministriju ir uzaicināta Polijas vēstniece.

"Diemžēl šobrīd nav izdevies rast efektīvu risinājumu, neraugoties uz pūlēm," skaidroja politiķis, piebilstot, ka tiek turpināts strādāt.

Kā ziņots, ārvalstīs esošajiem Latvijas valstspiederīgajiem līdz 17.martam bija jācenšas pašiem rast iespēju atgriezties mājās, bet, ja tas neizdodas, obligāti jāreģistrējas Konsulārajā reģistrā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministrija strādā kopā ar Igauniju un Lietuvu, lai rastu risinājumu Polijas šķērsošanai tranzītā. Rinkēvičs atzina, ka uz Vācijas un Polijas robežas atrodas diezgan daudz ne tikai Latvijas, bet arī Igaunijas un Lietuvas valstspiederīgo - gan autobusi, gan automašīnas. "Visu dienu esam strādājuši un ceram, ka mums izdosies izveidot iespēju šiem cilvēkiem strauji, neaizkavējoties, šķērsot Poliju. Polijas varasiestādes šo mūsu lūgumu izskata," informēja ministrs.

Līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma, ka 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17.marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Vienlaikus Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām. Tāpat ārzemniekiem atļauts caur tām no Latvijas izceļot.

 
Visi komentāri
 
mdhxc632 17.marts 2020 10:51
1 0 Atbildēt

Poļi no bailēm zaudējuši veselo saprātu. No braucoša auto neviens polis neinficēsies, tak ļautu vicot cauri un miers. Tas ir izsmiekls - transportēt 750 auto ar prāmjiem, tajā rindā gaidot sāksies infekcijas no elementāras antisanitārijas.

msh 17.marts 2020 12:32
2 0 Atbildēt

Tu piemirsi ka jebkura mašīna vismaz vienreiz pieturēs polijā - pat ja degvielas pietiks no vācijas līdz lietuvai, tad kāds mašīnā esošais noteikti gribēs atliet...

nsh34a 17.marts 2020 12:45
2 2 Atbildēt

Un....? Poļi neuzpilda degvielu? Polijā nav automātisko DUS? Uzpilde cimdos, zin, nav nekas sarežģīts. Un atlietais materiāls nav infekciozs, turklāt to nevajag dzert. Un ja nebūtu caurbraucošo, tad poļi savus DUSus neuzkopj, sak, mēs jau neesam inficēti?

Īsi sakot - būtu tik gribēšana, tad jau varētu. Vieglāk ir noslēgt robežu, nevis kaut ko organizēt. Poļi viens otru paši aplaidīs, ne jau no caurbraucošajiem viņi inficēsies.

Rr19 17.marts 2020 15:54
0 2 Atbildēt

Izklausās, ka neesi redzējis, kas lido no autiņu atvērtajiem logiem.

msja 17.marts 2020 16:33
2 0 Atbildēt

Un kas lido no logiem? Un kur - braucot vai nervozējot rindā un neziņā?

Pārrāvums 17.marts 2020 13:51
4 0 Atbildēt

Ienāk ziņas, ka mūsējo dod pedāli grīdā un brauc pāri, poļu pani tikai noplāta rokas!

David 17.marts 2020 19:47
0 0 Atbildēt

Beidzot kāds normāls komentārs. Aleluja

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 4

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 11

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti