Aicina pasažierus ņemt biļeti par braucienu sabiedriskajā transportā 11

 

Foto: Publicitātes attēls

Autotransporta direkcija | 26.augusts 2020 15:03

Autotransporta direkcija uzsāk kampaņu „Biļete JĀ-ŅEM”; kampaņas ietvaros tiks organizēta biļešu loterija

Šodien, 2020. gada 26. augustā, tiek uzsākta informatīvā kampaņa „Biļete JĀ-ŅEM”, kuras ietvaros pasažieri tiks informēti par to, kādēļ ir būtiski paņemt biļeti par braucienu reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos un saglabāt to līdz brauciena beigām. Lai iedzīvotājus motivētu paņemt biļeti, kampaņas ietvaros tiks rīkota biļešu loterija. Visas reģionālo maršrutu autobusu un vilcienu biļetes, kas tiks iegādātas laika periodā no 1. līdz 31. septembrim, pasažieri varēs iesniegt interneta vietnē www.panembileti.lv. Oktobra sākumā tiks izlozēti trīs laimīgie, kuri saņems naudas balvu 300 eiro apmērā.

Lai arī šogad biļešu tirdzniecības pārkāpumu skaits, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir samazinājies, Autotransporta direkcijas kontrolieri joprojām saskaras ar gadījumiem, kad autobusa vadītājs nav izsniedzis pasažierim biļeti, pasažieris nav iegādājies biļeti un mēģinājis braukt „pa zaķi” vai biļetē norādītā informācija nav korekta, piemēram, biļetē norādītā pietura neatbilst pasažiera paredzētajai galamērķa pieturai. Nepaņemot biļeti, pasažieris riskē ar reisu skaita samazināšanu konkrētā maršrutā, jo statistiku par katra reisa pieprasījumu veido tieši izsniegto biļešu skaits. Turklāt pasažierim, kurš brauc bez biļetes, var tikt piemērots naudas sods 20 eiro apmērā vai viņš var tikt izsēdināts no transportlīdzekļa.

2020. gada pirmajos septiņos mēnešos reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos veiktas 1508 pārbaudes. Pārkāpumi konstatēti 5% gadījumu. Kopumā no visiem konstatētajiem pārkāpumiem 95% bija saistīti ar biļešu tirdzniecību.

Kampaņas “Biļete JĀ-ŅEM” laikā reģionālajos maršrutos kursēs četri autobusi ar kampaņas simboliku, kā arī autobusos un vilcienos būs izvietoti plakāti, uzlīmes vai ekrānos pārraidīta informācija par biļetes ņemšanas svarīgumu.

Nesaņemot biļeti vai konstatējot citus biļešu tirdzniecības pārkāpumus, pasažieri varēs sazināties ar kontrolieriem visu diennakti, sūtot īsziņu vai atstājot balss ziņu pa tālruni 27776621 un norādot maršrutu, brauciena dienu un laiku, kā arī pieturu, kurā pasažieris iekāpa.

 

 
Visi komentāri
 
WALA 26.augusts 2020 16:16
0 0 Atbildēt

Nez ka šogad ar subsidijam, cik daudz tajas aizies ?

Misterss 26.augusts 2020 17:52
2 0 Atbildēt

Redzēju kā šoferis piefiksē, ka kāds, kas nopircis biļeti līdz konkrētai pieturai neizkāpj (autobuss pilns). Šis sauc, gaida, pēc tam izsauc policiju un policija izmet bezbiļetnieku ārā un vēl uzliek sodu. Tas ir daudz efektīvāk kā taisīt csdd.lv stila kampaņas. Labāk nofilmējiet tādu video un ielieciet youtube, pēc tam jau cilvēki paši tālāk noreklamēs.

Pasažieris 27.augusts 2020 14:30
1 0 Atbildēt

Šī kampaņa ir liekas nauda izšķērdība un drukāta biļete ir baktēriju apmiņas avots, tā vietā varētu popularizēt un attīstīt elektronisko ierīču platformas/aplikācijas biļešu iegādei

WALA 27.augusts 2020 15:12
0 1 Atbildēt

Tam ir savas problemas- tās ir stipri dārgakas ka parastas papīra biļetes, man jau tapat tas sab.trans ir pilnigi garām, jo braukt ar privāto sanāk gan lētāk, gan ērtāk, un ha cenu vel paceļ, tad braucēju jau vairāk nepaliks ...

Kanibaals 28.augusts 2020 7:06
0 0 Atbildēt

Nav nemaz tik dārgas plus iegūst statistikas datus. Redzēs ar ko beigsies izsludinatais RS iepirkums.

WALA 28.augusts 2020 11:26
0 0 Atbildēt

Nedārgi tas ir tikai tad, ja var paķert kaut ko gatavu, ja tas ur jāpiemēri, tad tas nav lēti ne īstermiņā, ne ilgtermiņā , un tas nav tadēl ka kāds pavairāk grib "nāsīs ieraut" !

Vernons 28.augusts 2020 8:32
0 0 Atbildēt

Rīgas karte un visa biļešu sistēma bija dārgāka par ritošo sastāvu!

ha 28.augusts 2020 9:57
0 0 Atbildēt

Rīgas karte ir ušakovītu barotne ar niecīgu atdevi sabiedrībai, kādus 70% viņi tur pamanās ieraut nāsīs (joprojām, pateicoties neizdevīgajiem līgumiem)

Vernons 27.augusts 2020 22:16
1 0 Atbildēt

1. grupas invalīdam pienākas pavadonis par velti. Un ir tādi frukti, kas vizinās ar busu un par puscenu naudā vizina pasažieri, piemēram Daugavpils - Rīga. Autobusa vadītājs sit divas biļetes ar 100 % atlaidi. "Svaigais" pavadonis lepni par puscenu brauc uz Rīgu! Līvānos pavadāmais izkāpj, par iegūto naudiņu nopērk šmigu. Saulīte silda, šmiga iedarbojas un pavadāmais pilnā guļ pie veikala uz trepīti! Busa vadītājs aicina "pavadītāju" nopirkt biļetīti uz Rīgu. "Pavadītājs" teic, man biļete ir! Jā ir, bet tā dabojas kopā ar to, kas guļ pie veikala!!!

Opaps 28.augusts 2020 8:45
0 0 Atbildēt

Kurš muļķis ņem biļeti? Vaui tad Mobilly neviens nemāk lietot?

Es gan vilcienā, gan autobusā pērku elektronisko biļeti.

Vernons 28.augusts 2020 12:26
0 0 Atbildēt

Tālsatiksmes autobusā Tev ir pat garantēta sēdvieta!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti