Meistara padoms. Kādas nedienas draud no bremzēm? (+VIDEO) 13

 
3 | 8.maijs 2023 13:09

No drošības viedokļa bremzes ir svarīgākā auto sastāvdaļa. Kāpēc jānovērš bremžu diska sakaršana? Ar ko atšķiras oriģinālie un "aftermarket" bremžu diski? Kāpēc bremžu diski “sametas"? To un vēl daudz ko citu jautājām SIA Autohalle ekspertam Edgaram.

Vispirms iepazīsimies ar to svarīgākajām sastāvdaļām. Lielākās daļas ir diski un kluči, kas arī biežāk jāmaina. Ar laiku nomaiņu var prasīt arī citas bremžu sistēmas sastāvdaļas – šķidruma caurulītes, bremžu skavas, ko dēvē par suportiem un citas. Tomēr uzlikas un diski jāmaina daudz biežāk. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
0pis 8.maijs 2023 14:07
4 0 Atbildēt

Bremzē pārsvarā tie, kas nelasa ceļu uz priekšu un par iespējamo šķērsli uzzin de facto.

Kanibaals 8.maijs 2023 16:11
5 0 Atbildēt

Priekšā braucošie garantē apstāšanos.

BMW 8.maijs 2023 14:16
3 0 Atbildēt

Īsti vīri mīzējsviru nelieto principā!

ZZZZ 8.maijs 2023 14:29
1 2 Atbildēt

Edgaram vajadzētu kursos iet. Kā atšķirt aftera marketa klučus/diskus no orģinālajiem. Tad te uzradīsies valodas skolotāju klubiņa dalībnieki arī. Un noticēs Edgaram, ka stāvbremze visiem auto darbojās kā avārijas bremze. Principā jau tur kustībā viņa neaktivizējas gan. Un noparkojot/izslēdzot auto tā automātiski pati aktivizējās.

Mehs 8.maijs 2023 15:00
0 0 Atbildēt

zzzz kā pašam ar valodu? ''-arī. Un '' tas ir 1 teikums ( darbības vārdi uzradīsies un noticēs). Starp citu ar elektrību darbināma stāvbremze darbojas kā avārijas bremze, ja kustībā esot slēdzis tiek aktivizēts ilgāku laiku.

ZZZZ 8.maijs 2023 16:02
1 1 Atbildēt

Mehs 😜 te daudzi nezin kur ieslēgt drive, stāvošam auto! Un Tu gribi lai ārkārtas situācijā atrod kur nu kuram tas P irA. Un =ilgāku laiku, ir nenoteikta darbība vai nu tomēr bezdarbība. Tas skatoties kā nu kuram mobīlim. Ārkārtas situācijā daži aizver acis. Citi gaida kad sprāgs un degs🙈

srt 8.maijs 2023 16:44
5 1 Atbildēt

Ikdienas braucējam ir pilnīgi vienalga, kādas bremzes. Nejutīs vai tur "original", "ne original", lietoti "original", lietoti "ne original". Ja viņiem ir virsū kautkāds atbilstības marķējums, derēs.

Kanibaals 8.maijs 2023 20:54
0 0 Atbildēt

Tieši tā, kosmētiskas atšķirības. Strauji bremzējot tāpat ABS iejauksies.

9.maijs 2023 12:23
0 0 Atbildēt

Galvenais, ka bremžu klučči (tautā kalodkas) neizrādās no pressētiem pīļu mēsliem ražotas, un uzkarstot nesadalās, noķīlējot starp bremžu disku un supportu.

LOHS22 9.maijs 2023 1:13
1 1 Atbildēt

Ne, nu protams, ka (pilnīgi jebkuŗš) experts ir lieliski informēts/par! konkrētā bremžudiska metāla fizikāli ķīmiski molekulāro uzbūvi, taču nekādi ne par to, ka (atsevišķi, labu ražotāju un labas kvalitātes) bremžudiski mēdz būt ar īpašu pretkorozijas pārklājumu.Kurš lieliski "iespaido" tieši to (nespīdīgo) diska daļu, pa kuru nebraukā bremžu kluči.

Tāpat arī ne visas bremžu uzlikas ir izgatavotas gluži no vistu meesliem, kā vēl nesenā pagātnē tas bija ticis konstatēts auto mobīļu karaļ valstī Vācijā.

Un kur nu vēl par to, ka ierindas lietotājam (iespējamajam Loham) būtu jāizvērtē iegādei ieplānoto br.disku "saderība" ar plānotajām br.uzlikām.Tas ir, ja nu gadījumā tas interesents nav (iespējams) tik liels Lohs, ka bez visu apstākļu izvērtēšanas būtu gatavs savam relatīvi vecam auto pirkt pie "dīlera" kādus šitādus "oriģinālos" izstādājumus, iepriekš nepainteresējoties par saprātīgām alternatīvām.

Bet nu tas tā, protams ka 98% autoīpašnieku (vismaz) 2x gadā izjauc savus bremžu mehānismus un (netīrās) uzlikas (uz nakti) iemērc viegli disperģējošā 5% uriinpārskābes šķīdumā.

Kanibaals 10.maijs 2023 16:33
0 1 Atbildēt

Reizi gadā iet tehnisko tur arī pasaka. Tāpat arī ja vien nepērk aliexpress tos klučus tad nesertificētus nemaz nenopirks.

LOHS22 10.maijs 2023 18:10
0 0 Atbildēt

Ne, nu protams, ka gan aliexpresī (kur 50% ākciju pieder uzbekukrievam/treknajam), gan jebkurā citā "pasūtījumu galdā" klients saņem pilna apjoma info- kuri (sertifificētie..) bremžu kluči čīkst, kuri pastiprināti deldē br.diskus un kuri rada uz riteņu diskiem grūti tīrāmus melnu putekļu piedegumus.Kuri (par dārgu naudu pirktie) br.diski viņam pēc mēneša sarūsēs un kā tas viss izskatīsies pēc lēta meesla.Protams, ka ierindas lietotāju tas viss maz iinteresē- jautājums vienīgi, kādā "runātāju vidē" norisinās tā saucamā saruna/ar kārtējo tā saucamo "speciālistu".

Latvietis 14.maijs 2023 6:26
0 0 Atbildēt

Perfekts Video Kapeiku Pisējiem!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 8

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 9

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti