Nodot bez maksas vecās riepas, lai radītu jaunus produktus(+VIDEO) 4

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 23.oktobris 2023 15:00

Uzņēmums CleanR sadarbībā ar Zaļo jostu šoruden organizē vērienīgu riepu savākšanas akciju, kur Rīgas, Pierīgas iedzīvotāji, kam sakrājušās riepas var tās nodot bez maksas.

Jāņem vērā, ka pašvaldībās var būt atšķirīgi riepu savākšanas datumi, piemēram, Ķekavā vecās riepas varēs nodot no 25. oktobra līdz 30. novembrim. Pašvaldībās parasti viens transportlīdzekļa īpašnieks var nodot līdz četrām riepām, reizēm pat tikai uzrādot reģistrācijas apliecību jeb tehnisko pasi. CleanR akcijas vietās šādu ierobežojumu nav. Valerijs Stankevičs, CleanR valdes priekšsēdētājs norāda: “Vienīgais nosacījums - riepām jābūt tīrām tādā ziņā, ka CleanR pieņems riepas, nevis krāsotas puķudobes. Un vēl, akcijai ir viens būtiskāks ierobežojums - tā attiecas tikai uz vieglo automašīnu riepām, jo Ierobežojums saistīts ar atšķirībām riepu pārstrādes procesā. Bet kas tālāk notiks ar mūsu nodotajām un CleanR savāktajām riepām? Tās pārstrādās, bet - kā? Par to šajā TV Autoziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
650 23.oktobris 2023 16:54
0 0 Atbildēt

Rodas iespaids, ka šī te "riepu nozare" tā dēvētajā "godīguma" ziņā ieņem vienu no vadošajām vietām pasaulē.Kaut kur tā uzreiz aiz kovida un/vai kara jomām.

Daudz neatpaliek arī dažādu "koplietošanās" servisu darbības aizkadrā atstātā draza.Princips ir viens- nopelnīt pēc iespējas ātrāk un masveidīgāk, sevis radīto mēslu novākšanu atstājot tā dēvēto Lohu pārziņā.

Kamēr citviet nav īpašas vienprātības un sarežģīti dārgi darbietilpīgajā riepu pārstrādes procesā radušies "fantastiskie" produkti tā īsti jau reti kuru interesē, tamēr (kā vienmēr) "visgudrākie" ir izrādījušies tieši ķīnieši.Viņi savas tā dēvētās "riepas" ražo uz katra stūra un izplata visā pasaulē, taču nav dzirdēts, ka nolietoto drazu tā "pasaule" sūtītu atpakaļ tās radītājiem.Pasaule to vienkārši krāj- tā draza tur gadiem ilgi deg, smird un izplata daudzcietušajā "passaules atmo sfērā" indīgu vielu mākoņus.

Eiropā pieejamo ķīneišu "riepubrendu" skaits jau sen pārsniedzis pus/simtu un turpina mainīties pilnīgā randomā- un pilnīgi BEZ jebkādas uzraudzības un/vai sertifikācijas.

Cik piem kilomegatonnu atkritumu radītu viena kvalitatīva euroizcelsmes riepa ar attiecīgu nobraukuma rezervi,un cik viens tāds ķīniešu meesls, kura nopircējs to "mainīs" vismaz 2x ātrāk- ja pat ne dēļ nodiluma,tad gan jau dēļ visvisādām citādām "pretenzijām". 

viencexperc 24.oktobris 2023 13:44
0 0 Atbildēt

neraudi. drīz ieviesīs depozīta sistēmu, kā pudelēm.

650 24.oktobris 2023 15:21
0 0 Atbildēt

kur To ieviesīs, s-arābijā vai kanādā?

-kā tas "ietekmēs" to fufeli, ka, neskatoties uz plaši izbazūnēto "izdevīgumu" , ar to pārstrādi tomēr reti kurš ir ar mieru ķēpāties?

es 23.oktobris 2023 17:30
0 2 Atbildēt

Nenodod bez maksas un radi pats sev produktu:

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Lietuvas un Polijas karavīri trenējas aizsargāt Suvalku koridoru (+ VIDEO) 3

NATO militārās plānošanas dokumentos par vienu no vismazāk aizsargātajām vietām aliansē atzīts Suvalku koridors. To nereti dēvē par NATO Ahileja papēdi. Suvalku koridors ir ap 70 kilometru gara josla uz Lietuvas un Polijas robežas, un tā vienlaikus atdala Krievijas Kēnigsbergas anklāvu no Baltkrievijas. Lai trenētos aizsargāt šo stratēģiski ievainojamo teritoriju, Lietuvas dienvidos noritēja militārās mācības. Lasīt vairāk

 

Aceman – trešais modelis ar elektropiedziņu Mini aptverē (+ FOTO)

Britu autoražotājs Mini pievienojis savam modeļu piedāvājuma kompakto krosoveru Aceman, kas kļūs par trešo modeli ar pilnībā elektrisku piedziņu. Lasīt vairāk

 

Dailes liesma. Aktrise un ētera personība testē VW Tiguan (+ VIDEO) 5

Jaunais Volkswagen Tiguan ir glīts auto. Pat ļoti glīts. Tam ir noslīpēts dizains, mūsdienīgs aprīkojums, laba cena un neliels benzīna motors. Šim Tiguan iekšā ir sporta krēsli un liels ekrāns, bet ārpusē R - Line bamperi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti