"Rīgas satiksme" par 9,9 miljoniem eiro pirks vēl 17 elektroautobusus 2

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 1.jūlijs 2024 20:14

SIA "Rīgas satiksme" par 9,9 miljoniem eiro pirks vēl 17 elektroautobusus, aģentūru LETA informēja uzņēmuma Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

"Rīgas satiksme" noslēgusi vienošanos ar Polijas uzņēmumu "Solaris Bus & Coach Sp. z o.o." par 17 elektroautobusu piegādi.

"Jaunie elektroautobusi sevi ir pierādījuši veiksmīgi, tāpēc esam noslēguši vienošanos ar "Solaris Bus & Coach Sp. z o.o." par vēl 17 šādu autobusu iegādi, kurus saņemsim 2025.gada vidū," saka uzņēmuma valdes loceklis Andris Lubāns.

Viņš skaidro, ka līdzšinējā elektroautobusu ekspluatācija bijusi veiksmīga un tie kursēja kā plānots gan ziemā, kad gaisa temperatūra bija zem mīnus 25 grādiem, gan arī patlaban, kad ārā ir vairāk nekā plus 30 grādu karstums. 

"Rīgas satiksme" 2023.gada nogalē saņēma visus 35 pasūtītos "Solaris" elektroautobusus, kuri pašlaik veic pasažieru pārvadājumus 14 dažādos maršrutos. 

Autobusu kopējais nobraukums sasniedzis 590 650 kilometrus, vienam autobusam dienā mērojot no 120 līdz 170 kilometriem. Elektroautobusa, kurš sāka kursēt viens no pirmajiem, kopējais nobraukums sasniedzis 25 553 kilometrus. 

Ar vienu uzlādi autobusi var nobraukt vairāk nekā 200 kilometrus. Savukārt, veicot starpuzlādi, tie var nobraukt līdz pat 250 kilometriem. 

Vidēji nobrauktais attālums dienas laikā visiem elektroautobusiem kopā ir 4240 kilometri.

Uzlādes iekārtas nodrošina 120 kilovatu lielu uzlādes jaudu. Katrai iekārtai vienlaikus var pieslēgt divus transportlīdzekļus. Autobusu uzlādes laiks līdz 100% ir aptuveni divas stundas, ja pie uzlādes iekārtas tiek pieslēgts viens autobuss. Pieslēdzot divus - uzlādes laiks ir aptuveni četras stundas.

Kopējā līgumcena par 17 elektroautobusu un to rezerves daļu iegādi ir 9,9 miljoni eiro. Autobusu iegādei ir piesaistīts Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda finansējums 9,7 miljonu eiro apjomā.

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 184,287 miljoni eiro, kas ir par 9,2% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 19% - līdz 1,488 miljoniem eiro.

"Rīgas satiksme" dibināta 2003.gadā, un tās 100% pieder Rīgas pilsētas pašvaldībai.

 
Visi komentāri
 
wons 1.jūlijs 2024 22:49
6 0 Atbildēt

Ideāli! Jo vairāk bezizmešu transporta vienības Rīgā, jo labāk, tīrāks gaiss! Vēl vajadzētu aizliegt iebraukt centrā autosiem zem Euro4, kā Vācijā www.adac.de/verkehr/tanke...weltplaketten/

Kanibaals 2.jūlijs 2024 13:52
0 0 Atbildēt

Trolejbusi ir izmirstoša suga. Un tas ir lieliski. ZB tie vadi savilkti.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Par daudz zirgspēku? – 612 Zs Mercedes-AMG ietriecas bankas ēkā Hamburgā (+ VIDEO) 14

Šodien, 3. jūlijā, kāda 18 gadus veca jaunieša vadīts Mercedes-AMG izraisījis smagu avāriju Hamburgas centrā. Lasīt vairāk

 

Vai pasaules rekords? – Mercedes nobraukums sasniedz 7 000 000 kilometru 15

Ja var ticēt izdevumam Teneriffa News, Spānijai piederošajā Grankanārijas salā strādā Mercedes-Benz taksometrs, kas sasniedzis 7 miljonu kilometru nobraukumu. Lasīt vairāk

 

10. jūlijā Latvijas armijas 105. gadadienas svinības

Trešdien, 10. jūlijā, Rīgā, Esplanādē norisināsies Latvijas armijas 105. gadadienai veltīti svinīgi pasākumi. Lasīt vairāk

 

Koalīcija nevienojas par “Rail Baltica” rēķinu apmaksu (+ VIDEO) 3

Rēķins par 39 miljonu eiro sadārdzinājumu projektam “Rail Baltica” pagaidām netiks maksāts. Valdības sadarbības sanāksmē secināts, ka vispirms jāpārskata noslēgtie līgumi un jādara viss iespējamais, lai sadārdzinājumu samazinātu. Vai to var izdarīt par jau paveiktajiem darbiem, nav skaidrs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti