"Volkswagen" līdz 2022.gadam investēs 34 miljardus eiro nākotnes automobiļu attīstīšanai 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 18.novembris 2017 7:14

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" piektdien paziņoja, ka nākamajos piecos gados plāno investēt vairāk nekā 34 miljardus eiro jaunās tehnoloģijās, lai kļūtu par globālu līderi elektrisko automašīnu jomā.

Lielākā daļa no šīm investīcijām 2018.-2022.gada periodā tiks paredzēta elektrisko un hibrīdautomašīnu, kā arī autonomās vadības automobiļu un jaunu mobilitātes pakalpojumu attīstīšanai, norāda "Volkswagen".

Līdzīgi citiem tradicionāliem autoražotājiem "Volkswagen" paplašina savu koncentrēšanos uz videi draudzīgiem, viediem nākotnes automobiļiem, tādējādi cenšoties iesaistīties konkurences cīņā ar ASV "Tesla".

Turklāt pārkoncentrēšanās uz nulles kaitīgo izmešu automašīnām ir jo sevišķi svarīga "Volkswagen", kas cenšas atgūties no izmešu falsificēšanas skandāla.

Uzņēmums jau septembrī paziņoja par plāniem līdz 2030.gadam elektrificēt visus piedāvājumā esošos modeļus, solot aptuveni 300 modeļu pilnībā elektriskas vai hibrīda versijas.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 18.novembris 2017 10:28
4 1 Atbildēt

Jau 2016.ajā gadā Ķna pārdeva vairāk par pusmiljonu elektro automobīļu ( 507 000) . Tā ir līderis elektro auto ražošanā.

Pēc specialistu ( Bloomberg) prognozēm, jau 2020.ajā gadā, Ķīna kontrolēs 2/3 no visa Li-On batereju tirgus, un pārdos 50 procentus no visiem elektro auto.

Bet VW tikai 2022.ajā plāno tā pa īstam "ieiet" tirgū.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti