Ķīnā aizliegs 553 modeļu ražošanu, tostarp arī Audi, BMW un Mercedes 7

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 2.janvāris 2018 6:25

Ķīnas valdība no 2018.gada 1.janvāra aizliegs 553 mūsdienu ekoloģiskajām prasībām neatbilstošu un lielu degvielas daudzumu patērējošu pasažieru automobiļu ražošanu. Šo modeļu skaitā ir arī vācu Premium zīmolu Audi, BMW un Mercedes ražojumi.

Šādu informāciju publicējusi ziņu aģentūra Bloomberg, atsaucoties uz Ķīnas automobiļu tehnoloģiju centra (China Vehicle Technology Service Center) paziņojumu, savukārt Ķīnas pasažieru automobiļu asociācijas ģenerālsekretārs intervijā žurnālistiem atklājis, ka “tas ir ļoti neliels skaits automobiļu”, ko saražo vietējais tirgus.

Zināms, ka cita starpā aizliegums attiecas arī uz Ķīnā ražotajiem Audi Q3, Mercedes-Benz C-Class, Chevrolet Cruze, kā arī vairākiem Volkswagen un BMW modeļiem.

Rudenī kļuva zināms, ka Ķīna nolēmusi līdz 2030.gadam izskaust visu ar iekšdedzes dzinēju aprīkotu automobiļu ražošanu un pārdošanu. Sagaidāms, ka līdz tam laikam 40% Ķīnas autoparka veidos hibrīdi, ar degvielas šūnu tehnoloģiju aprīkoti un pilnībā elektriski spēkrati.  

2017.gada 11 mēnešos Ķīnā pārdoti 490 750 videi draudzīgi automobiļi. Vispopulārākais izrādījies BAIC EC-Series elektriskais krosovers, kas realizēts gandrīz 65 000 eksemplāru lielā skaitā. 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 2.janvāris 2018 8:12
9 1 Atbildēt

protams, ka tas ir NELIELS skaits automobīļu. Ķīnā ir 6322 autokompānijas, kā arī saražo vairāk kā 20 miljoni auto gadā.

Vajag kaut kā atbalstīt vietējos autoražotājus. Pareizi arī dara.

Conqueror 2.janvāris 2018 8:53
10 0 Atbildēt

dzīve piespiež, tajā smogā jau vairs nav ko elpot

elektriķis 2.janvāris 2018 9:11
11 7 Atbildēt

Pāries uz elektroauto, nolikvidēs tradicionālo autobūvi un sapratīs, ka nu ir dirsā galīgā, nav ko saukt man palīgā!

Pat mūsu pašu vecais Timrots pierādīja, ka elektroauto ir vienas vienīgas izmaksas un gemorojs.

viencexperc 2.janvāris 2018 10:18
5 7 Atbildēt

Tas timrots testēja elektroauto vai kaut kādu sūda parodiju? Vai tad vw ražo elektroauto? E ups ar 50 km distanci???

Varēja vēl priusu notestēt.

Viens idiņš testē, cits skatās.

650 2.janvāris 2018 12:58
0 1 Atbildēt

anonimikis 2.janvāris 2018 13:59
1 1 Atbildēt

Tad ķīnieši ir gudri vai muļķi? Izskatās, ka pilna pasaule ar muļķiem un tikai Latvijas portālos sēž īstie elektriķi. Un tie vienīgie saprot, kāda apokalipse gaida pasauli, pēc pārejas uz elektroauto.

Zelta vardi 3.janvāris 2018 9:06
1 0 Atbildēt

Timrots ir atmaksāts reklāma (propoganda lietotu auto tirgotājam) nu to jau vajadzēja pamanīt!

PIEM... Luksus klases auto lietots ROLLS ROYCE 300 Tulk un TESLA modelis S vai X vienalga...

Salīdzina vienādas sakuma cenas un no tā rēķina ritošās izmaksas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti