"Porsche" vairs neražos automašīnas ar dīzeļdzinējiem 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.septembris 2018 7:43

Vācijas autobūvnieks "Porsche" pilnībā atteicies no mašīnu ar dīzeļdzinējiem ražošanas, paziņojis kompānijas vadītājs Olivers Blūme

"Nākotnē vairs nebūs "Porsche" dīzeļautomobiļu," sacījis Blūme intervijā, kas svētdien publicēta laikrakstā "Bild am Sonntag".

Viņš norādījis, ka "Porsche" koncentrēsies uz automašīnu ar benzīna dzinējiem un hibrīddzinējiem, bet no nākamā gada - arī uz elektroautomobiļu ražošanu.

"Porsche" vadītājs atzinis, ka lēmumu vairs neražot automobiļus ar dīzeļdzinējiem izraisījis trīs gadus ilgais skandāls par kaitīgo izmešu daudzuma falsificēšanas programmatūras uzstādīšanu "Porsche" māteskompānijas "Volkswagen" ražoto vieglo automašīnu dīzeļdzinējos.

"Porsche" februārī pārtrauce pieņemt pasūtījumus automašīnu ar dīzeļdzinējiem ražošanai. Turklāt kompānija "Porsche" nekad nav ražojusi dīzeļdzinējus, bet dīzeļdzinēji "Porsche" automobiļiem tika ražoti citā "Volkswagen" meitasuzņēmumā "Audi".

 
Visi komentāri
 
viencexperc 24.septembris 2018 9:20
7 4 Atbildēt

Beidzot misters Ferdinands varēs gulēt mierīgi.

Jā, tieši Ferdinands Porše izgudroja savu dīzeļdzinēju, un lika to saviem TRAKTORIEM, nevis auto.

Un pat Porsche traktororos dīzeļi tika likti līdz 1963-1964 gadam.

Bet ja Ferdinands uzzinātu, ka ar traktoru dzinējiem brauks viņa automašīnas, zārkā apgrieztos otrādi.

Bet beidzot tas viss ir beidzies. Dusi saldi, Ferdinad!

msh 24.septembris 2018 13:12
5 3 Atbildēt

Paskatījos porša modeļu klāstu, un ieraudzīju tikai VIENU automašīnu modeli ar dīzeli - panameru - un tam pašam ķīselis ir viens motors visā motoru klāstā. Makāns un kājene nav mašīnas; tie ir apkaunojums porša vārdam.

viencexperc 24.septembris 2018 14:39
0 4 Atbildēt

arba 25.septembris 2018 9:12
0 0 Atbildēt

Esi braucis ar macanu un caienu ?

msh 25.septembris 2018 12:46
0 2 Atbildēt

Tu to man? Nē, un nevēlos - ja man rastos iespēja izbraukt ar PORŠU, vēlos lai tas būtu bildē redzamais, vai kaut kas līdzīgs, un nevis VW tuareg ar jaudīgāku motoru, lasīt, tuaregs ar kuru lielāka iespēja nosisties vai vismaz piedirst bikses kādā līkumā... Poršs - tā ir kupeja, labākajā gadījumā ar sešiem katliem aizmugurē, sliktākajā ar astoņiem priekšā; tas ka šie zem sava vārda ražo tuaregu ar bik lielākām izmaiņām ir tīri dēļ vēlmes uz modi nosmelt vairāk rubuļus no biezajiem. Labi vēl ka deviņdesmitajos, kad bija minimikroautobusu mode, šie neizlaida zem sava vārda šarāna versiju...

JanJan 25.septembris 2018 10:30
1 2 Atbildēt

Akdies, ko tagad tagad darīs vidējais pvn shēmotājs? Tagad taču cayene būs nelietojams un par dārgu! Laikam būs jāsēžas atpakaļ uz x5 vai x6?

arba 25.septembris 2018 18:54
1 0 Atbildēt

un kas ir teicis , ka Porsche ir tikai kupejas ?

Pats Ferdinands ? Kad un kur ?

Tu ta domaa ? Tad ari raksti - man liekas, ka porcshe suv nav nekadi porsche !!!

Man atkal liekas ka ir ! Un kamer neizbrauksi tikmer ari nezinasi ar ko vini atskiras no tuarega vai q7

msh 26.septembris 2018 0:19
0 0 Atbildēt

Nu labi, nav tikai kupejas - ir arī targas un roadsteri

Ja liekas, tad var sasisties. Pamācies porsche vēsturi, ar ko šie ieguva savu slavu. Atklāsi ka šie līdz nesenai vēsturei ražoja divu veidu mašīnas - vai nu sportiskas ielas mašīnas, ar kurām arī trasē nebija jāpaliek kaunā, vai arī īstas sporta mašīnas, ar kurām piedalīties nopietnās sacensībās. Kājene kurā grupā ietilpst, un kur ir kājenes modelis, kurš vismaz 911 ielas versijas priekšā nenobāl? Abet tas, ar ko atšķiras kājene no tuarega vai q7 - kāda starpība ar kādām niansēm atšķiras.

Savulaik anglijā varēju patīksmināt acis, skatoties uz īstiem poršiem, a pie mums var tikai uz aci noteikt kuram purnam 10 vai 20 štukas vairāk vai mazāk - bet tak arī skaitās "poršs"... Es nemaz nešaubos ka pie mums kāds 911. groza galvas, kamēr kājene galvas negroza.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti