Škoda Fabia ar 1 000 000 km nobraukumu iztikusi bez nopietniem remontiem (+ FOTO) 11

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 22.jūnijs 2019 14:23

Taksometra vadītājs no Bosnijas un Hercegovinas nobraucis jau vairāk nekā miljonu kilometru ar savu Škoda Fabia, taču automobilis izrādījies tik izturīgs, ka 16 gadu laikā nopietns remounts tā arī nav bijis vajadzīgs.

Mirsards Čošičs no Bosnijas un Hercegovinas nodarbojas ar taksometru pakalpojumu sniegšanu šim nolūkam izmantojot 2003.gadā ražotu Škoda Fabia. Nesen automobiļa odometrs sasniedza viena miljona atzīmi, un ierīce pārtrauca nobraukto kilometru skaitīšanu.

Čošiču uzmeklēja Bosnijas un Hercegovinas Škoda automobiļu importieris, lai pasniegtu dāvanu sakarā ar nozīmīgo notikumu. Taksists saņēma zīmola pulksteni, sertifikātu, kā arī solījumu par bezmaksas odometra nomaiņu un 2500 eiro atlaidi jauna automobiļa iegādei. No jaunā automobiļa Čošičs atteicās, tā vietā pieņemot piedāvājumu par viņa vecās Škoda bezmaksas apkopēm viena gada garumā.

Izturīgā Škoda Fabia aprīkota ar 1,9 litru dīzeļdzinēju, kas 2000. - 2004. gados ražotajām Fabia tika piedāvāts 64 vai 101 zirgspēku versijās.

Attēlos redzamais automobilis tik tiešām izskatās labi - jādomā, ka īpašnieks to saudzē, rūpīgi kopj un savlaicīgi remontē, un, iespējams, tieši tāda attieksme sekmējusi to, ka bez nopietniem remontiem taksists nobraucis jau 16 gadus, pieveicot vairāk nekā 1 miljonu kilometru.

Nesen mediji ziņoja par kādu 1990.gadā ražotu Land Rover Discovery, kas arī pārvarējis 1 miljonu kilometru, turklāt daudz skarbākos klimata apstākļos, Baikāla apkaimē Krievijā. 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 22.jūnijs 2019 14:45
9 6 Atbildēt

Nabaga bosnietis. škoda jau ir pārbaudījums, bet ar to nobraukt miljonu...

un ir pavisam interesanta frāze, ko VAG-pisti medz palaist gar ausīm.. Sākumā raksta, ka nopietns remonts nav bijis, bet beigās rakstīta patiesība - taksists paņēma bezmaksas apkopes gada laikā. Tas parāda tikai to, ka apkopes tomēr ir diezgan biežas un diezgan dārgas. Jo, piemēram, man apkopes ir tik niecīgas, ka man dārgāk būtu nopirkt riepas vai samaksāt ceļa nodokli. Un es jau nu nepiekristu pie bezmaksas apkopēm, jo man tas sanāktu, ka neesmu paņēmis neko.

GTD2 23.jūnijs 2019 11:48
4 0 Atbildēt

fabija varbuut nav tas konfortablakas , ka visi mazas klases auto, betvienu varu teikt drosu ka vinsh ir konfortablaaks un par to pashu jariiti, jeb rio ,ka vispar ir kaut kāds murgs ne masiina, Te gan domaju rio, arii 2007 gada ,, vispar apkopesietilpst tikai tehnologisko skidrumu, bremzu uzliku slotinju , aspkopes neattiecas uz auto remontu, ta ka nu atkal experts paspideja savaa nezinasanaa, man zinamai taksu firmai octavijas bija ar miljonu nobraukumu kuras veiksmiigi peec tam pardeva

Jāāānis 23.jūnijs 2019 15:20
10 0 Atbildēt

Loģiski, ka apkopes ir biežas.

1 miljons kilometru 16 gados ir 60 tūkstoši gadā. Tas ir vismaz sešas eļļas + filtru maiņas gadā, kā arī zobsiksna ik pa laikam. Tev arī apkopes ik pa 2 mēnešiem?

DALJNOBOJS 22.jūnijs 2019 15:52
11 7 Atbildēt

Vienreiz satiku vienu jautru krievu ar gazeli ar kravas kasti, stāv tankštelē gazele negrib lekt viņš prasa lai ievelku. Pavilku gazele pielec, met riktīgi melnus dūmus ārā, bet darbojas.

Parasu, kas vainas un cik noskrēiens.

Viņš atbild 890 000 km motoram beigas jāmaina.

Es - vai tad šie tu ilgi dzīvo?

Krievs - Nē, ka šis ir jau ceturtais motors, trešā kārba,

piektais tilts, otrā kabine un trīs reiz pārmetināts

rāmis. Kā esot labā mašīna viss maksā kapeikas un

daļas katrā ciemā.

Es prasu, kas tad šam zvēram oriģināls?

Krievs izvelk no kabatas un parāda tehnisko pasi.

Kā tik ar šo Škodu nav līdzīgi.

HE 22.jūnijs 2019 16:57
1 2 Atbildēt

Ja tai Škodai ir PD dzīnējs , tad tas ir feiks

Atrijis 22.jūnijs 2019 23:08
5 2 Atbildēt

Jūs tur varat šķidri vai sausi dirst, bet škodas ir visizturīgākās mašīnas, kas pagaidām eksistē. Strādādu škodas dīlerī jau vairākus gadus, vienīgais, ko škodas saimniekiem vajag izdarīt servisā ir nomainīt eļļu un filtrus.

Nja 23.jūnijs 2019 0:04
4 4 Atbildēt

Un sametināt rūsu Bet ja nopietni šī visa ir tukša diršana, drīz jau katras autoražotājs būs "sameklējis" savu miljons nobraukušo un bez "remontiem".

torkjis 23.jūnijs 2019 2:08
0 1 Atbildēt

Nedaudz oft.: 2004. gadā nopirku 1998. gada reno Laguna ar 2,0 benzīnu, meh.k. un 250 tāfelē. Auto no SIA un visas apkopes Mūsā. 2009. Šrotā atdevu ar 470 000. Starp apkopēm eļļu lēju max 100gr. 2x samainīju spoles. Rūsa bija vienīgais iemesls. Sliekšņi un grīda. Toreiz otrs auto bija 2gadīgs polo. Da nu na... taburete. Ja ne rūsa - gan jau arī citronam pāri vilktu. Bet ergonomika - tur 2016. astra atpaliek. /ok, reno jauns bija max kompl. ar orto. beņķiem/

ezis71 23.jūnijs 2019 5:53
4 4 Atbildēt

Tu tak saproti kad auto ražotājs nav pie vainas auto sapūšanā bet Latvijas ceļu uzturētājs,nevienā valstī tā nesāla ceļus kā pie mums.Aizbrauc uz Zviedriju vai Dāniju,būs iespēja redzēt uz ielas Latvijā izmirušu sugu Škoda Felicia un ķem boļe bez rūsas.

Nja 23.jūnijs 2019 12:20
6 4 Atbildēt

Blin, a no ka man sarusē metāla gabali kas pa garāžu metājas un sāli nav redzējuši? Nemaz nezinājua ka tikai Latvijā mašīnas rusē...

atkal opisalsja 23.jūnijs 2019 20:53
4 1 Atbildēt

"bez nopietniem remontiem taksists nobraucis jau 16 gadus, pieveicot vairāk nekā 16 miljonus kilometru." iAuto prot tikai rakstīt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 

Sākta modernizētā Golf 8 ražošana 6

Volkswagen rūpnīcā Volfsburgā no konveijera nobraucis pirmais astotās paaudzes Golf modernizētā modeļa eksemplārs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti