Elektro luksuss vācu gaumē - Mercedes parāda Tesla Model S konkurentu 10

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 11.septembris 2019 5:00

Frankfurtes autoizstādē Mercedes-Benz demonstrē konceptu Vision EQS – pilnībā elektrisku luksuss automobili, kas startēs segmentā, kur saimnieko Tesla Model S.

Mercedes-Benz Vision EQS pamatā ir jaunā platforma MEA un konstrukcija no īpaši izturīga tērauda, ​​alumīnija un kompozītmateriāliem. Vēlāk šo risinājumu izmantos vēl greznākam Maybach elektriskajam automobilim, kas tirgū konkurēs ar Rolls-Royce.

Mercedes-Benz Vision EQS dzinējspēks ir divi elektromotori, kas atrodas uz priekšējās un aizmugurējās ass. Kopā tie attīsta 477 Zs jaudu un 760 Nm griezes momentu. Elektriskais koncepts līdz simtam spēj paātrināties 4,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 200 km/h.

Pateicoties elektroniskajai vilces pārdales sistēmai, motora griezes moments tiek pārsūtīts katram ritenim atsevišķi, kas nodrošina "neredzēti efektīvu saķeri un vadāmību", ko vēl vairāk uzlabo adaptīvā pneimopiekare un aktīvā virsbūves sasveres neitralizēšana sistēma.

100 kWh akumulatoru komplekts ļauj nobraukt vairāk nekā 700 kilometrus bez uzlādēšanas, kas ir par 200 km vairāk nekā krosoveram EQC. Izmantojot īpašu ātras uzlādes sistēmu ar 350 kW jaudu, akumulatoru var papildināt no nulles līdz 80% tikai 20 minūtēs.

Koncepta ārējam un iekšējam noformējumam ražotājs izmantojis aptuveni tūkstoti atsevišķu LED elementu. Piemēram, priekšējā reste sastāv no 188 elementiem, kas var to izgaismot pilnībā, vai attēlot dažādus signālus. Jāatzīmē arī koncepta interjers, kas veidots greznāko jahtu salonu stilistikā, kā arī priekšējie lukturi ar hologrāfisko lēcu moduļiem, kas nodrošina teju bezgalīgas variāciju iespējas. Šādu risinājumu Mercedes izmantos savos nākotnes modeļos, tāpat kā jaunās paaudzes MBUX informācijas un izklaides kompleksu, kas arī piedzīvo debiju šai modelī.

Visbeidzot jāzina tas, ka daudzi automašīnas elementi ir izgatavoti no pārstrādātiem materiāliem, ieskaitot plastmasas pudeles un plastmasu, kas nozvejotas okeānā.

 
Visi komentāri
 
gunbox 11.septembris 2019 9:54
3 0 Atbildēt

Atskatoties uz pēdējo 10-gadi un modeļu izmaiņām, Mercedes laikam ir vienīgais sērijveida ražotājs, kurš varētu arī uzdrīkstēties pasūtīt stagnātus 9 mājas tālāk un palaist uz līnijas kaut ko patiešām modernu. Bet būsim reālisti - no šī koncepta būs nofenderētas līknes un nebūs nekādi smuki krēsli ar iestrādātiem displejiem, ne panelis kā fantastikas filmās, nerunājot nemaz par nestandarta formas stūri, kura apcērt saknē nogriešanās principu, ja tiek atstāts standarts ar pusotru apgriezienu.

Šī pēc fakta jau ir n-tā atrauga par EQ, EVA un Vision tēmu un šis tas pat jau prototipa stadijā. 5tā sezona noslēgusies. Gaidām seriāla turpinājumu.

WALA 11.septembris 2019 9:58
3 0 Atbildēt

Stilīgi jau itkā izskatās, bet praktiskais pielietojums tur tāds diezgan dranķīgs tām visām "planšetes stila konsolēm". Tikko kā būs iebraucis saulītē tā ka tā apspīd tās planšetes - pie šāda novietojuma slīpuma - fig tu tajās ko saskatīsi, un arī speķainie pirkstiņi tur rēgosies biezā slānī.

didzisk 11.septembris 2019 11:39
1 0 Atbildēt

Par planšetēm taisnība. Jācer, ka ar laiku ražotāji atjēgsies. Man vajag pogu, kuru var atrast nenovēršot skatienu no ceļa, nevis trīslīmeņu izvēlni, kurā sameklēt stikla apsildi.

gunbox 12.septembris 2019 10:30
0 1 Atbildēt

Ir tikai divi ceļi. Brauc ar sabiedrisko, jo tur tavā vietā izdarīs to, kas tev ir apgrūtinoši. Vai ej ar kājām.

msh 12.septembris 2019 12:57
0 0 Atbildēt

Ir arī trešais - braukt ar normālām, vecākām mašīnām, un ļaut ar jaunajām jāties tiem, kam tas čakars liekas stilīgs.

WALA 11.septembris 2019 9:54
4 0 Atbildēt

Hmm, eko-šmeko,, bet riepas kāda X pēc ir tāda diametra un platuma var kāds pastāstīt, es vēl to saprotu ja aprakstītais ir nevis Tesla S līdzinieks bet MB S klassses turpinājums - tad ok, tur "prestižs prasa", bet Tesla S konkurentam - kam tāds riepas vajadzīgas, tik lieka pretestība un svars ko līdzi staipīt.

MB 11.septembris 2019 13:11
0 0 Atbildēt

tas ir koncepts, tādē\l daudzas lietas saliek, lai labāk izskatās un skatītājam žoklis atkarās - sērijveida modelim tādu riepu un disku, visticamāk, nebūs, tāpat kā daudz kā cita, ko redzam izstādes eksponātā

Asaris 14.septembris 2019 9:32
0 0 Atbildēt

Nebūs arī nobraucamā distance tāda, ne salons un lādēšanas ātrums. Tycan arī solija 350KW

Conqueror 11.septembris 2019 21:12
0 0 Atbildēt

Kosmoss ne auto

viencexperc 12.septembris 2019 11:06
0 0 Atbildēt

Tas ir koncepts. Īstais auto būs parasts klucis vācu stilā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti