BMW šogad Eiropā pārdotu automobiļu CO2 izmešus plāno samazināt par 20% 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 12.februāris 2020 16:12

Vācijas autobūves uzņēmums BMW plāno šogad samazināt tā Eiropā pārdoto automobiļu oglekļa dioksīda (CO2) izmešu apjomu par 20%, trešdien paziņoja autoražotāja vadītājs Olivers Cipse.

Šāds solījums izteikts laikā, kad spēkā stājas jaunas Eiropas Savienības (ES) regulas, kas pieprasa autoražotājiem ievērojami samazināt to ražoto automobiļu kaitīgos izmešus.

Ražotāji un eksperti uzskata, ka elektrisko un hibrīdautomobiļu pārdošanas apjomam ir ievērojami jāpalielinās, lai uzņēmumi spētu samazināt CO2 apjomu zem vidējā līmeņa 95 gramu uz kilometru apmērā.

Jauno BMW automobiļu vidējais kaitīgo izmešu apjoms 2018.gadā veidoja 128 gramus uz kilometru.

Uzņēmums datus par 2019.gadu vēl nav publiskojis.

 
Visi komentāri
 
Freijers 12.februāris 2020 16:27
3 1 Atbildēt

Tā jau ilgi nepaies kāmēr sasniegsim komunismu (klimata), katru gadu pa 20% un uz priekšu, vēl tikai vecie lūžņi likumiski jāizolē un nākotne rādās skaistās krasās, ja protams no viena puses neizpildāmo un no otras puses blēdīto statistiku kāds gaismā nepacels...bet nu varbūt uz to brīdi jau vairs nebūs aktuāli, jo nedz savulaik komunisms (sarkanais) nepienāca, ne arī iespējams nākotnē (zaļais) nepienāks.

imzz 13.februāris 2020 12:10
0 0 Atbildēt

Nu, var jau CO2 samazināt par 90% arī, jautājums, cik tas maksās. Piemēram, var lietot ķīmiskos absorbentus, kā zemūdenēs. Kaut vai nātrija hidroksīdu :

2NaOH + CO2 = Na2CO3 ( soda ) + H2O

msh 13.februāris 2020 18:39
0 0 Atbildēt

Tas jau būtu traģikomiski...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti