Tesla ceļš līdz "ellei un atkal atpakaļ" (+ VIDEO) 20

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 23.februāris 2020 12:52

Īlons Masks ar partneriem savu ambiciozo plānu par elektrisko automobili izstrādāja jau 2003.gadā, taču šajos 17 gados negāja viegli - uzņēmums te cēlās, te krita un Makam nācās iziet pilnu ciklu "līdz ellei un atkal atpakaļ".

 
Visi komentāri
 
Betonētājs 23.februāris 2020 21:08
11 1 Atbildēt

Kur te palika tie daži dīzelisti, kas pirms pusgada kladzināja, ka Tesla tūlīt bankrotēs?

felix65 24.februāris 2020 7:28
7 8 Atbildēt

Nebūtu ekofašistu uzvaras gājiena, nebūtu arī teslas un pārējo strupceļa tehnoloģiju.

Kanibaals 24.februāris 2020 8:30
4 4 Atbildēt

Tev ar pasaules izpratni galīgi švaki. Tesla kā reiz bija pirmie, kas paši uz savu galcu izvēlējās "strupceļu" bez norādījumiem no augšas. Strupceļa tehnoloģijas ir ūdeņraža auto vai degvielas šūnu.

msh 24.februāris 2020 18:56
1 0 Atbildēt

Nu bez šaubām ka paši uz savu galvu. Tu domā ka OIK izdomāja politiķi un uzspieda tiem, kas to naudu bāž kabatās, nevis otrādi?

Bet strupceļš tas, protams, ir - kā lai savādāk nosauc mašīnu, kura savos pamatos no 30 gadus veca CityStromer golfa atšķiras tikai ar akumulatora ķīmisko sastāvu un to ka kārbai ir tikai viens robs? Aizvēsture.

Kanibaals 24.februāris 2020 22:22
1 0 Atbildēt

Neviens neko Teslai neuzspieda, neviens ekofašists Tesla Roadster nepieprasīja, tāds vienkārši tika piedāvāts tikai pēc tam nāca pārējais.

msh 24.februāris 2020 23:50
0 0 Atbildēt

Nu bet ko es saku?

felix65 25.februāris 2020 7:27
0 0 Atbildēt

Gan jau reiz apskaidrība nāks arī pār Tevi un citiem elektrooptimistiem, tikai baidos ka Zeme vairs nebūs tā, kas bija.

Kanibaals 25.februāris 2020 8:44
0 0 Atbildēt

Nu ja ka nebūs, būsi pietirsis to ar savu dīzeli. Es neesmu elektroptimists, bet gan pret dīzeļiem pilsētās. Lai msh elpo TECa dūmus no mana elektrokāra. Ideāli būtu ta vietā celt AES, bet zaļie jau savā aprobežotībā zaļi nespēj domāt.

felix65 25.februāris 2020 15:44
0 0 Atbildēt

Kas Tev liek dom'at, ka braucu ar d'izeli? Es pats tos dūmotājus neieredzu un braucu ar benzīnu visu mūžu.

Asaris 24.februāris 2020 8:33
3 5 Atbildēt

Tu laikam esi benzīnu pārostijies

JanJan 24.februāris 2020 13:24
1 4 Atbildēt

Vienu dien lasīju viedokli, ka Tesla ir savā veidā revolucionāra firma. Nedomāju šajā gadījumā par elektropiedziņu, bet gan pārējo. Tesla ļoti pamatīgi ir izlekusi no ierastajiem rāmjiem par to, kā mašīnā visas tās lietas, it īpaši elektronika ir salikta. Ierasts, ka dažādas detaļas ražo vesela ķēde ar piegādātājiem, kurus Tesla vairs īsti neizmanto. Tesla "auto smadzenes" taisa no jauna, bet pārējie lipina pa virsu esošam, kur liela daļa softa nav nemaz atkarīga no paša auto ražotāja, bet gan viņu entajiem piegādātājiem, kas ražo dažādu elektroniku priekš automašīnām. Protams, ka visām mašīnām var pieslēgties ar datoru klāt, lai veiktu kaut kādas darbības, diagnostiku utt. Bet, ja tā padomā - mēs jau esam 21.gs. un kaut kā neliekas normāli, ka, lai veiktu softa atjauninājumu ir jābrauc uz servisu, ka, lai nolasītu kļūdu nepieciešams attiecīgs savienojums, portatīvais dators ar softu utt. Tas ir tādēļ, ka visa tā sistēma, kā ir uzbūvētas auto smadzenes ne tuvu nav 21.gs. Tas salīdzinājums ir teiksim starp MS Dos un darbošanos ar konsuli pret Windows XP un jaunākiem un darbošanos pilnvērtīgā vidē.

Starpcitu, ļoti daudz dzird viedokli, ka cilvēkiem sākotnēji tā milzīgā planšete likās stulbi, bet palietojot atkal tieši pretējais, ka ierastie auto ir samērā vecmodīgi un nav nekādu inovāciju. Visi tie displeji automašīnās bieži vien ir tiiik lēti... Man pirms kādiem 7 gadiem pirktā parastā Samsung planšete pa kaut kādiem 120 latiem ir tādā pašā vizuālajā kvalitātē, kā daudzu mašīnu šodienas ražojumi...

Krotow 24.februāris 2020 15:16
2 1 Atbildēt

Ņem vērā ka sensoru pārpilnība, borta dators un televizors paneļa vidū kaut ko maksā un rada problēmas, ja tie sabojājas. Auto vide ir diezgan nežēlīga pret elektroniku. Tāpēc vari droši pieņemt ka elektronika bojāsies un remonts var būt ļoti dārgs. Tur piemēram pat nevajag teslu. Franču auto un jaunāku par 20 gadiem Premium klases vācu auto īpašnieki sapratīs. Un nevajag liet par lētu elektroniku auto. Prototipa variantā strādās, taču lietošanā āra apstākļos, mitrumā, ekstrēmās temperatūrās un vibrācijā tāda ilgi nedzīvos. Vasaras karstums, ziema, bedres un grantenes nekur nav pazuduši.

Tesla ar savu revolucionāro auto būves veidu joprojām nav ārā no bērna autiņiem. Šķībi savienoti paneļi, problēmas ar krāsu un tekoši logi joprojām gadoties.

JanJan 24.februāris 2020 15:38
0 0 Atbildēt

Taisnība, nemaz nemēģinu teikt pretējo par elektroniku. Jā, jau tagad redzam lielajiem auto būves gigantiem visādas likstas, kad auto ekspluatē ilgāk - tas Tev vairs nav audi 100, vecie golfi vai kāds vecais Volvo katafalks. Bet nu visi jau iet uz vairāk elektroniku šā vai tā - ir Tesla vai nav.

Par build quality, jā, dzirdēts ir, nu gan jau tiks tam pāri. Es jau vairāk tīri par to idejisko pusi, ka var arī mašīnas citādāk taisīt, kam nav sakars ar build quality.

msh 24.februāris 2020 19:11
2 2 Atbildēt

Tu kaut ko neesi sapratis. Pirmkārt, neviens neko "nelipina" - ražotājs saņem gatavu izstrādājumu no piegādātāja, kur ražotājs var tikai izmainīt datus ar kuriem vadības bloks darbojas, un pieprasīt piegādātājam tādu vai citādu programmatūras funkcionalitāti. Otrkārt - tas tavs uzskats ka "mēs jau esam 21.gs. un kaut kā neliekas normāli, ka, lai veiktu softa atjauninājumu ir jābrauc uz servisu, ka, lai nolasītu kļūdu nepieciešams attiecīgs savienojums, portatīvais dators ar softu utt" ir pilnīgs čau. Vai tu pats saproti ko tu pateici? Tu pateici ka neesot normāli ka mašīna no salona izbrauc ar 95% gatavu programmatūru ko dažas reizes jāatjauno, jo tak ir 21. gadsimts, un tāpēc mašīnai no salona jāizripo ar pusuzceptu, gļukainu programmatūru kas atjaunojas pa gaisu! Jo tā ir tieši teslas situācija - mašīna, kurai pienāk klāt funkcijas - tātad, ja dzelzis to spēj, tas nozīmē ka nopirkšanas brīdī tā mašīna nebija gatava - un nav joprojām. Bet vai tu zini kas ir pats trakākais? Ka abas divas šīs situācijas nav normālas! Jo zini kā ir jābūt? Tā kā tas bija pirms 20-30 gadiem - izbrauca no dīlera jauna mašīna, un visu, pilnīgi visu, tu to spēj iedomāties? - vadības bloku programmatūra bija 100% pabeigta, viss pilnvērtīgi darbojās un nekas nebija jāatjaunina, un tas pat fiziski nebija iespējams - jā, nu varēja, bet tikai izraujot no vadības bloka EEPROMu un iespraužot to programmerī - bet ja kādam vadības blokam tā ražošanas gaitā mainījās programmatūra, tad tikai lai atspoguļotu izmaiņas šī vadības bloka vadītajā sistēmā, un nevis tāpēc ka sākotnēji tur kaut kas būtu nedacepts līdz galam.

Tas kas teslai tiešām ir revolucionārs - autoražotājs kas iet apple pēdās, veicot mašīnu "iphonizāciju" - karinot makaronus īpašniekiem uz ausīm, monopolizējot tirdzniecību, apkopes un remontus [tādējādi atļaujoties saskrūvēt kārtīgas cenas] , un ar visu to - tās makaronu karināšanas dēļ - viņiem bizītis pat iet. Lūk, tas ir tas, kas teslai ir revolucionārs. Pārējais viss ir fufelis.

Volvists 24.februāris 2020 23:45
2 0 Atbildēt

Redzi man ir cits viedoklis par auto vadības paneli bez pogām/ar stiklu. Volvo sākot no 850 sērijas (panelis citiem lisksies neinovatīvs, bet manā uzskatā informatīvākais no visiem auto) līdz pat 1 paaudzes XC60 tajam braucot man nevajg novērst skatienu no ceļa, lai ieslēgtu sēdekļa apsildi,spoguļu apsildi, izmainītu radio staciju vai salona ventilatora ātrumu, vecākiem izslēgtu STC/ESP. Pogas atrodas dažādās vietās, tās ir dažādas formas un pat aklais tās sajutīs. Pasakiet ar ko atšķiras telefona laizīšana no planšetes laizīšanas panelī pa neskaitāmām izvēlnēm un apakšizvēlnēm, lai izmainītu braukšnas laikā komforta iestatījumus. Protams ir balss vadība. Atvaino, bet ne latviski. Rezumējot: planšetes lietošana vidus konsolē ir vēl bīstamāka par telefona lietošanu, telefonu vismaz var novietot redzes sektorā (uz ceļu) mainot tikai fokusu,lai lietotu planšeti pa vidu, jānovēršas pilnībā no ceļa + jāpastiepj roka.

Ps neesmu jaunievedumu pretinieks, bet šis stilīgums manuprāt ir bīstams diemžel arī jaunajiem VOVLO

VĀRDS 25.februāris 2020 9:40
3 1 Atbildēt

MSH izdomājis baigo salīdzinājumu. Golfs, kam vienīgā elektronika ir pagriezienu relejs VS Tesla LOL

VISĀM, pilnīgi VISĀM elektroniskām ierīcēm ir iespējami uzlabojumi. Programmatūras uzlabojumi, optimizācijas utt.

Vecīt, nevis autobūve beidzās 80-jos, bet tu beidzi mācīties tajā laikā

msh 25.februāris 2020 12:59
0 1 Atbildēt

Jā, bet normāli uztaisītām ierīcēm tos NEVAJAG, tu to spēj saprast? Ražotājs visu uztaisa, pārbauda un palaiž ražošanā bloku, kurš savas funkcijas spēj pildīt bez jebkādiem uzlabojumiem gadu desmitus. Tas ir ļoti bēdīgi ka sūdīgi uzceptu datora operētājsistēmu stils ir pārgājis uz autobūvi, vēl bēdīgāk - ka ir cilvēciņi, kam liekas labi ja pateicoties vieglai atjaunināšanai ražotājs atļaujas pārdot vēl nepabeigtāku produktu...

Attiecībā par to tavu filosofiju par astoņdesmitajiem - tas ir skumji ka tava sajēga par autobūvi beidzās astoņdesmitajos un aprobežojās ar golfu Iztēlosimies labi aprīkotu trīsdesmit gadus vecu Audi V8 - motora vadības bloks, kārbas vadības bloks, klimata kontroles vadības bloks, un vēl kādi vismaz trīs ierīces kas aprīkotas ar mikrokontrolieriem, maģi ieskaitot. Par divdesmitgadīgu Audi A8 labāk nerunāšu - tesla var gadīties esam primitīvāka

VĀRDS 25.februāris 2020 16:52
0 0 Atbildēt

Nu ja, pagrieziena relejam updates nevajag.

Mana pirmā mašīna bija '81 F eskorts. Tam "dzinēja vadības bloks" bija ~ sērkociņu kārbas izmērā, ar 4 vai 5 kontaktiem. Maksāja 30 Latus

msh 25.februāris 2020 18:10
0 0 Atbildēt

Tas nav motora vadības bloks bet gan aizdedzes komutators.

VĀRDS 26.februāris 2020 14:21
0 0 Atbildēt

Šorīt tieši viens tāds drīmkārs - oooo V8 man kādu gabalu rullēja pa priekšu. Kūpēja un smirdēja neganti

Bet tā, atpakaļ pie tēmas - izpratne par moderno auto un tā elektroniku ir 0.0, tpc tālākai diskusijai neredzu jēgu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti