Eiropas patērētāji atzinuši Lexus par visuzticamāko automobiļu zīmolu 11

 

Foto: iAuto.lv

Lexus | 6.marts 2020 14:54

Patērētāju grupas Euroconsumers dalīborganizācijas ir publicējušas savu ikgadējo pētījumu par automobiļu uzticamību un patērētāju apmierinātību, kurā tika salīdzināti 37 dažādi automobiļu zīmoli.

Saskaņā ar pētījuma datiem Eiropas patērētāji ir atzinuši Lexus par visuzticamāko automobiļu zīmolu, piešķirot tam rekordaugstu vērtējumu – 97%.

Par visuzticamāko automobiļu zīmolu Lexus atzīts jau otro gadu pēc kārtas. Lexus modeļi NX 300h, IS 300h un CT 200h ir ierindoti arī starp 10 uzticamākajiem modeļiem attiecīgajās automobiļu kategorijās (SUV un ģimenes automobiļi).    

Lexus Baltic vadītājs Raigo Kaseorgs norāda, ka pastāvīgi strādājot pie dažādu jauninājumu ieviešanas, tas netiek darīts uz kvalitātes rēķina. “Visuzticamākā automobiļa zīmola statuss otro gadu pēc kārtas nav nejaušība, jo Lexus pie tā ir strādājis vairākas desmitgades. Fakts, ka trīs Lexus hibrīdmodeļi ir ierindojušies 10 uzticamāko auto vidū, kalpo par vēl vienu apstiprinājumu Lexus hibrīda piedziņas augstajai kvalitātei, izturībai un uzticamībai.”

Šajā pētījumā piedalījās vairāk nekā 43 000 patērētāji no Beļģijas, Francijas, Itālijas, Portugāles un Spānijas, vērtējot vairāk nekā 400 modeļus, kopā 37 automobiļu zīmolus. Pētījuma dalībniekiem tika lūgts aizpildīt tiešsaistes anketu, norādot sava automobiļa vecumu, nobraukumu un darbības traucējumus, ar kādiem ir gadījies saskarties automobiļa lietošanas laikā. Vadoties no šiem datiem, tika aprēķināts katra zīmola uzticamības vērtējums.

Automobiļu uzticamības un patērētāju apmierinātības pētījums ir neatkarīgs no pētītajiem zīmoliem, un to nefinansē neviens no tiem. Euroconsumers ir patērētāju grupa, kas nodarbojas ar patērētāju informācijas, viņu tiesību aizstāvības un personalizētu pakalpojumu veicināšanu 5 valstīs: Beļģijā Test-Aankoop/Test-Achats), Itālijā (Altroconsumo), Portugālē (DECOProteste), Spānijā (OCU - Organisation of Consumers and Users) un Brazīlijā (Proteste).

 

 
Visi komentāri
 
rexis 6.marts 2020 16:18
10 4 Atbildēt

Kas tā par māžošanos, ka katru baļļu ar augstāku klīrensu obligāti vajag filmēt uz kāpas? Nu nav tas auto domāts bezceļiem, bet lai penzionāriem vieglāk iekāpt. Izbraukā tik dabu un rāda paraugu nejēgām, kas metīsies atkārtot un beigs dienu ar zvanu evakuatoram))

Antons 6.marts 2020 16:21
1 3 Atbildēt

Tikai uz pārdošanas skaitļiem tas neatspoguļojas - Lexus ir viena no retākajām markām Eiropā.

Pļurkt 6.marts 2020 16:46
7 3 Atbildēt

Pats interesantākais ir tas, ka Leksus savu kvalitāti nav uzlabojis nu jau vismaz 10 gadus!!!!!

Toties Eiropas auto savu kvalitāti ir padirsuši totāli.... tik vien ir kā brauc uz 20 - 30 gadus atpakaļ sasniegtajiem kvalitātes rādītājiem. Drīz tā inerce vispār izbeigsies!

msh 7.marts 2020 1:54
4 1 Atbildēt

Par keksusu nezinu, bet japāņu ražotājiem vulgaris šī lieta ir uzkrītoša - kvalitāte +/- pēdējo 30 gadu laikā nav mainījusies, vienkārši eiropas konkurenti palikuši tik sūdīgi ka mašīna, kas agrāk likās sūdīga, nu liekas laba.

reku 7.marts 2020 17:57
0 3 Atbildēt

Tikai krievu ņiva pārsit lexus,un nivai ir stabils pieprasijums.

2 Pļurkt 6.marts 2020 19:35
1 3 Atbildēt

ar ko pats pārvietojies? Par Eiropas auto kvalitāti atradies eksperts...

wons 6.marts 2020 19:49
6 1 Atbildēt

Lexus domāts mājsaimniecei uz mall aizbraukt, nevis pa mežiem jāties. Tam Jeep, Chevy u.c.

WALA 7.marts 2020 8:27
1 1 Atbildēt

Kam tuk visam konkrets auto NAV domāts, tomēr mēs visi savus auto laižam pa Rīgas un līdzīgiem bezceļiem, vai tas nozīmē ka Rīgao tagad buyu jabūt pilnai ar LR Defender, UAZ, Jeep Wrangler ???

furbem 7.marts 2020 9:10
0 0 Atbildēt

Ar ko salīdzina....ar turīgākām valstīm - jā, Rīgā ielas varētu būt labākas. Tepat netālu ir valstis, kurās ir krietni vien sliktāk. Godīgi sakot, tā kā bija pirms 20 gadiem, šodien vairs nav arī pie mums.

WALA 7.marts 2020 18:26
1 1 Atbildēt

nu velns īsti nepiekritīšu, jo Rīga diezgan bieži ir ar tādām ielām un ieliņām kā Jelgava bija 10 un 20 gadus atpakaļ, un šobrīd vairs varu iedomāties vienu posmu no Madona Ērgļi ceļa kur ir tik dranķīgi kā Rīgas Čak-Marijas iela. Bet nu ir gana mazo ielu kur situācija Rīgā ir vēl sūdīgāka. Jā kopumā ir daudz labāk, bet nu Čaka-Marijas ar nav gluži tā mazākā iela kas ir vairāk kā draņķīga jau gadus 3.

Suuds 7.marts 2020 10:03
2 1 Atbildēt

Eiropa ar tadiem neviens nebrauc

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti