Volkswagen varētu pārdot Bugatti, Ducati un Lamborghini 11

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 3.oktobris 2020 10:01

Vācijas autobūves koncerns Volkswagen varētu ievērojami samazināt sev piederošo marku skaitu, lēmumu plānojot pieņemt līdz šī gada beigām.

Ārvalstu mediji vēsta, ka Volkswagen varētu šķirties no varenauto Bugatti un Lamborghini, kā arī izlikt pārdošanā sev piederošo motociklu ražotāju Ducati.

Šī brīža situācija un pasaules tendences autobūvē liek pieņemt sāpīgus lēmumus arī tādiem autobūves milžiem kā Volkswagen. Prioritāte šobrīd tiek dota elektrisko transportlīdzekļu ražošanai, tādēļ tās markas, kas savu vārdu pasaulē veidojušas, balstoties uz jaudīgiem benzīna dzinējiem, nonāk liela izaicinājuma priekšā.

Trīs zīmolu pārdošana būtu ļoti krass risinājums, tādēļ vadītāji, kuri nevēlējās, lai viņu vārds tiktu nosaukts, aģentūrai Reuters atklājuši, ka Volkswagen apsver vairākas iespējas.

Šīs iespējas ietver "tehnoloģiju partnerības", zināma veida "reorganizāciju" un zīmolu pārdošanu. Atkārtota izvērtēšana notiek tāpēc, ka Volkswagen vēlas izmantot savus resursus ne tikai elektrisko transportlīdzekļu masveida ražošanai, bet arī autonomu transportlīdzekļu, savienotu risinājumu un citu nākotnes tehnoloģiju attīstībai.

Tam nepieciešami lieli līdzekļi, tāpēc dažiem VW vadības pārstāvjiem radies jautājums, vai ir vērts attīstīt elektropiedziņas risinājumus zīmoliem, kas sevi vienmēr saistījuši ar jaudīgiem iekšdedzes motoriem.

Saprotams, ka tas attiecas uz tādām koncerna markām, kā Bugatti, Bentley un Lamborghini. Volkswagen arī agrāk ir izteicies par šo zīmolu pārdošanu, norādot, ka no minētās trijotnes varētu šķirties līdz 2030.gadam.

Tiesa, ir arī citi risinājumi un varianti – tā septembrī medijos izskanēja ziņas, ka Bugatti varētu pārdot horvātu varenauto ražotājam Rimac. Tādā gadījumā Volkswagen ietekme pilnībā neizzustu, jo pieeja tam saglabātos caur vēl vienu koncerna marku – Porsche, kuram pieder 15,5 procenti Rimac akciju.

 

 
Visi komentāri
 
kas 3.oktobris 2020 10:36
1 0 Atbildēt

tur liels, ķīnieši nopirks un pateiks paldies

Gx 3.oktobris 2020 13:24
6 2 Atbildēt

Par ķīniešiem nezinu. Galvenais, lai amerikāņi nenopērk, tad aizies pa skuju taku. Amīši sadirš visu kam pieskarās, svišķi GM.

Krotow 3.oktobris 2020 17:29
1 3 Atbildēt

GM vienmēr ir bijis amerikāņu. Bet sajāja viņus nevēlēšanās uzlabot savus auto kopš 1970-to degvielas krīzes un mafijas pārņemtās arodbiedrības.

imzz 4.oktobris 2020 12:50
0 1 Atbildēt

Par ASV auto motoriem atceros diskusiju no filmas. Cik turbīnas jūsu jaudīgajam motoram ir? Man nevajag turbīnas, man ir kubikcollas, resp tilpums.

yup 5.oktobris 2020 10:13
0 0 Atbildēt

There's no replacement for displacement.

WALA 5.oktobris 2020 7:33
2 0 Atbildēt

Ir jau ir, bet jēga ? Tāpat nejēdza tos motorus taisīt - tiko kā sāka likt elektroniku virsū tā sākās ziepes, kā var iegūt 8 katlu motoru kas knapi 150 tukstošus var nobraukt man paliek mīkla ...

WALA 5.oktobris 2020 7:34
1 0 Atbildēt

Tas uz imzz par amīšu kubikcollām.

aizejošais 5.oktobris 2020 7:49
0 1 Atbildēt

pofig, lai pārdod/likvidē. Tie visi Pjeha ambīciju projektiņi, max kalpo kā folksvāgena reklāmstabi.

WALA 5.oktobris 2020 9:58
3 0 Atbildēt

Tas Lambo parketnieks gan viens garšīgs verķis ir, un zem VW tie Lambo.ir beidzot pietiekami izturīgi, ka nebūs bail kaut kur tālāk aizbraukt ... neesmu gan īsti viņu klientūra, bet nu tāpat ja safistu to kas tagad ir Lambo, man būtu žēl ...

Kk 5.oktobris 2020 18:26
0 0 Atbildēt

Vācu mašīnām tā ir, kad v8 var nobraukt knapi 150 000km,,.....tur pat nav vajadzīgs v8... Pat parasts 1.4 dīzelis ir lamata jau saknē.

WALA 6.oktobris 2020 11:43
0 0 Atbildēt

Slikti esi informēts par lamatām ... vidējais vācietis aizbrauc apmēram 2 reiz tālāk kā vidējais amerikāņu auto, pat pie visa tā ka ASV pārsvarā ļoti maz vazājas pa pilsētu stop un go režīmā. (Bet tas neizslēdz galējības, kad ir pavisam neveiksmīgi salikuši kādas komponentes kopā - piem. BMW motori kas slikti sadzīvo ar augstu sēra saturu ASV degvielā,

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti