Uzsvars uz robotiem - Hyundai iegādājas Boston Dynamics (+ VIDEO) 4

 
iAuto | 13.decembris 2020 12:19

Dienvidkorejas autobūves kompānija Hyundai iegādājusies lielāko daļu Boston Dynamics akciju. Amerikāņu robotu ražotājs tai nepieciešams, lai attīstītu tehnoloģijas, kas noderēs autonomās braukšanas un robottehnoloģiju jomā.

Tiek lēsts, ka Boston Dynamics vērtība ir 1,1 miljards dolāru, kas nozīmē, ka Hyundai šajā darījumā iegulda aptuveni 880 miljonus ASV dolāru. Zināms, ka 60% akciju piederēs Hyundai, bet vēl 20% - miljardierim un korejiešu autobūves uzņēmuma vadītājam Chung Eui-son.

Pārējās akcijas paturēs SoftBank. Boston Dynamics izveidojās 2012. gadā, bet gadu vēlāk to nopirka Google. 2017. gadā korporācija pārdeva savu inženieru uzņēmumu japāņu SoftBank. Pēdējie nesen saskārās ar finansiālām grūtībām, tāpēc holdings ir spiests pārdot daļu no saviem aktīviem, ko nolēmis izmantot Hyundai.

Hyundai Boston Dynamics iegāde solis ceļā uz elektriskiem un autonomi braucošiem transportlīdzekļiem. Tajos Dienvidkorejas korporācija, pēc Nikkei Asia datiem, nākamajos piecos gados plāno ieguldīt līdz pat 55 miljardiem dolāru. Papildus autonomām braukšanas sistēmām un elektriskajiem transportlīdzekļiem Hyundai plāno paplašināt un sadalīt ražošanu.

Nākotnē uzņēmums vēlas tikai 50% savas darbības sfēras saistīt ar autobūvi, savukārt robotikas ražošanai vajadzētu pieaugt līdz 20% atzīmei.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 14.decembris 2020 12:12
2 3 Atbildēt

Drīz visiem projektiem pieaugušajiem - pienāks beigas. Tieši šādu robotu ražotāju dēļ. Pagaidām seksa roboti ir dārgi, bet ar laiku kļūs lētāki, kā arī ir vēl viens lauciņš kurš attīstās - "virtuālā realitāte".

viencexperc 14.decembris 2020 12:14
0 2 Atbildēt

lai gan, ja tā padomā - 20 000 usd par sievu nav nemaz tik dārgi. Īstā iznak daudz dārgāk, un pēc šķiršanās robots neiztiesās pusi īpašumu.

Krotow 14.decembris 2020 13:59
0 0 Atbildēt

Nevērtē vārda spēku par zemu. Dažam labam ar makaronu karināšanu uzturēt katrā ostā pa "sievai" iznāks daudz lētāk kā pirkt seska robotu pa 20K$ uzreiz.

Makarons 14.decembris 2020 18:59
2 1 Atbildēt

Ar makaronu karināšanu sen ir cauri, viņas dara tāpat kā vīrieši - ir vairāki karinātāji. Domā tava sieva pa citiem gaiļiem nelēkā?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti