No Ford rūpnīcām nedēļas laikā nozog automobiļus miljonu vērtībā 4

 

Ford F-150 Raptor - ilustratīvs attēls Foto: Ford

iAuto | 21.jūnijs 2022 5:21

Zagļi apcēluši Ford rūpnīcas ASV tikai vienas nedēļas laikā nozogot jaunās automašīnas miljonu dolāru vērtībā. Laupītāji bija nolūkojuši īpaši dārgos Raptor pikapus un Mustang Shelby GT500 kupejas.

Kā vēsta izdevums Detroit Free Press, pirmā epizode notikusi Dīrbornas pikapu ražotnē, no kuras pazuduši vairāki Ford F-150 Raptor. Amatpersonas ziņo, pierādījumi no notikuma vietas liecina, ka "tiek taranēti žogi", tādejādi ar jaunajām mašīnām gluži vienkārši izbraucot no uzglabāšanas laukumiem. Rūpnīcas pārstāvji apstiprinājuši, ka zaudējumi tiek lēsti miljona dolāru vērtībā.

Policija uzsāka meklēšanu un atrada 13 nozagtos Raptor. Diemžēl tobrīd tie jau bija daļēji izkomplektēti, bez riteņiem un citām pieprasītām detaļām, un, lai arī varēja noprast, ka zagļi darbojušies komandā, līdz šim ir aizturēta tikai viena persona.

Otra epizode saistīta ar citu Ford rūpnīcu, ko no pikapu ražotnes šķir vien 20 jūdzes. Šajā gadījumā zagļiem naktī no teritorijas izdevās izvest garām apsargu postenim sešus Mustang, turklāt vismaz trīs no tiem (bet varbūt arī visi seši) bija Shelby GT500 – visdārgākais un jaudīgākais Mustang modelis ar 760 Zs V8 motoru.

Tā kā rūpnīca degvielas tvertnēs iepilda nedaudzu benzīna daudzumu, policija vispirms apbraukāja vietējās uzpildes stadijas un tik tiešām pamanīja vairākus jaunus Mustang, ko vēlāk centās apturēt uz I-75 šosejas. Zagļi nepakļāvās prasībai apstāties, tādēļ tika uzsākta vajāšana, kas turpinājās līdz vienai no nozagtajām mašīnām beidzās benzīns, bet tās 19 gadus veco vadītāju aizturēja.

Vēlāk tika ziņots par diviem pamestiem un atgūtiem Mustang, taču trīs automašīnas joprojām tiek meklētas.

Laupīšanas Ford rūpnīcās notikušas arī agrāk. Tā 2021. gada decembra vidū Ford Detroitas rūpnīcā pazuda četri Mustang Shelby GT500, kas tikko bija nobraukuši no konveijera. Nezināmu iemeslu dēļ videonovērošanas kameru ieraksti nebija saglabājušies, tādēļ policijai pat nebija aizdomās turamo.

 
Visi komentāri
 
nigga 21.jūnijs 2022 10:13
10 2 Atbildēt

Detroitā ir bezdarbs, ko citu darīt?

imzz 21.jūnijs 2022 11:42
1 1 Atbildēt

1.Bīstamākā pilsēta ASV ir Detroita, Mičiganas štatā. Detroitā vardarbīgas noziedzības līmenis ir 2007,8 incidenti uz 100 000 cilvēku, un 2018. gadā kopumā notika 261 slepkavība. Detroita ir vienīgā vidēja lieluma vai lielā pilsēta Amerikas Savienotajās Valstīs, kur vardarbīgo noziedzības līmenis pārsniedz 2000. Detroita, kuras iedzīvotāju skaits šodien ir mazāks par 700 000, 2018. gadā ziņoja par aptuveni 13 500 vardarbīgiem noziegumiem, kas ir augstāks rādītājs nekā pilsētās, kurās iedzīvotāju skaits ir divreiz lielāks. Detroitas ierobežotās ekonomiskās iespējas ir novedušas pie gada bezdarba līmeņa 9,0% un 37,9% iedzīvotāju, kas dzīvo zem nabadzības sliekšņa.

2.Saskaņā ar ASV Tautas skaitīšanas biroja datiem melnādainie vai afroamerikāņi, kas dzīvo Detroitā, veidoja 79,1% no kopējā iedzīvotāju skaita jeb aptuveni 532 425

Yahooooo 21.jūnijs 2022 15:12
7 2 Atbildēt

drīz arī jūrmalas deputātu villu žogus taranēsim ko citu darīt bads tuvojas.

Voldemars 23.jūnijs 2022 1:13
6 0 Atbildēt

sāc strādāt, un bada nebūs

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti